29 Απρ 2024
READING

Η Starbucks εγκαινιάζει το νέο Roastery κατάστημά της στη Σαγκάη

3 MIN READ

Η Starbucks εγκαινιάζει το νέο Roastery κατάστημά της στη Σαγκάη

Η Starbucks εγκαινιάζει το νέο Roastery κατάστημά της στη Σαγκάη

Η Starbucks κάνει μεγάλη εντύπωση στη Σαγκάη. Για την ακρίβεια μια εντύπωση μεγέθους 30.000 τ.μ

Πρόκειται για το δεύτερο Reserve Rooster της Starbucks, ένα “megastore”, που είναι περισσότερο ένας ναός για τους λάτρεις του καφέ, παρά μία παραδοσιακή καφετέρια.

Οι τοποθεσίες, στις οποίες υπάρχουν μικρές ποικιλίες σπάνιων και εξωτικών καφέδων, βρίσκονται υπό την προσεκτική παρακολούθηση του πρώην CEO της Starbucks Howard Schultz. Ο Schultz παραιτήθηκε από την προηγούμενη θέση του, για να επικεντρωθεί στα συγκεκριμένα καφέ.

Είναι η ελπίδα του Starbucks, ότι οι τοποθεσίες του Roastery θα γίνουν προορισμοί για εκείνους που πίνουν καφέ και όχι μόνο για να σταματήσουν ενώ βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο. Αυτό είναι ιδιαίτερoς στόχος, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες περνούν το χρόνο τους σε ηλεκτρονικά καταστήματα και δεν επισκέπτονται τα φυσικά καταστήματα τόσο συχνά.

Η εταιρεία έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, για να δημιουργήσει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας μέσα στο Roastery. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Reserve Roastery και Tasting Room άνοιξε στην εγχώρια αγορά του Σιάτλ το 2014. Η Starbucks έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να ανοίξει έως 30 καταστήματα Roastery σε όλο τον κόσμο. Το κατάστημα της Σαγκάης είναι μόνο ένα από τα πέντε Roasteries που αναμένεται να ανοίξουν πριν από το 2020. Καταστήματα θα ανοίξουν στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη το 2018 και στο Τόκιο και το Σικάγο το 2019. 

Μια ματιά στο Starbucks Shanghai Roastery 

Η Κίνα έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά της Starbucks. Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 καταστήματα Starbucks στην Κίνα, με 600 μόνο στη Σαγκάη και η Starbucks σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 5.000 έως το 2021. Με αυτό το ρυθμό, ο ειδικός του καφέ εκτιμά ότι ένα νέο κατάστημα ανοίγει κάθε 15 ώρες στην Κίνα. Ο σχεδιασμός για το νέο Roastery εμπνεύστηκε από τον καφέ και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους κινέζους πελάτες της Starbucks και δεν θα επαναληφθεί σε άλλες τοποθεσίες. Ένα από τα βασικά σχέδια είναι η οροφή, η οποία αποτελείται από 10.000 χειροποίητα ξύλινα κεραμίδια σε σχήμα εξάγωνου. Η Starbucks λέει ότι το σχήμα ήταν εμπνευσμένο από μια μηχανή εσπρέσο.

Coffee experience bars

Το Starbucks’ Shanghai Roastery έχει τρία  coffee experience bars, ένα από τα οποία είναι στο επιβλητικό μήκος 26.8224 μέτρων, το μεγαλύτερο μπαρ καφέ Starbucks στον κόσμο. Τα bars επιτρέπουν στους πελάτες να είναι κοντά και να βλέπουν, καθώς ο καφές τους προετοιμάζεται.

Μοναδικά ποτά

Αυτό το Roastery διαθέτει περισσότερα από 100 ποτά διαθέσιμα για αγορά, συμπεριλαμβανομένων του Teavana τσάι εγχυμένο με άζωτο και μια νέα τεχνική brewing τσάι ατμού. Όπως και το κατάστημα στο Σιάτλ, το κατάστημα Shanghai Roaster θα περιλαμβάνει στοιχεία μενού που δεν μπορούν να βρεθούν σε καμία άλλη τοποθεσία του Starbucks.

Teavana bar

Το Roastery στη Σαγκάη περιλαμβάνει επίσης το πρώτο Teavana Bar της Κίνας. To bar έχει κατασκυαστεί εξ ολοκλήρου από 3-D εκτυπωμένα ανακυκλωμένα υλικά.

Επιπλέον, το ελαφρύ χρώμα jade του μπαρ εμπνεύστηκε από αρχαίες πράσινες πήλινες τσαγιέρες.

Αρτοποιείο Princi

Το Princi, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Seattle’s Roastery, εμφανίζεται επίσης στο Σανγκάη. Αυτός ο χώρος απασχολεί περισσότερους από 30 εξειδικευμένους κινέζους αρτοποιούς και σεφ και διαθέτει περισσότερα από 80 προϊόντα που ψήνονται φρέσκα καθημερινά.

Augmented reality

Για όσους επισκέπτονται το Roastery της Σαγκάης, το Starbucks έχει συμπεριλάβει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα smartphones τους για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά του Roastery. Οι πελάτες πρέπει μόνο να δείχνουν τα τηλέφωνά τους σε αντικείμενα μέσα στο Roastery για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά και την ιστορία του Starbucks. Ο “ξεναγός” αυτός υποστηρίζεται από το Alibaba.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.