03 Μάι 2024
READING

Τα δεδομένα της Under Armour για το 2018

3 MIN READ

Τα δεδομένα της Under Armour για το 2018

Τα δεδομένα της Under Armour για το 2018

Σύντομη επισκόπηση των στοιχείων:

Σύμφωνα με την Armour , τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6% στα 1,2 δισεκατομμύρια, καθώς οι πωλήσεις στο εξωτερικό σημείωσαν άνοδο, χτυπώντας την εκτίμηση της Thomson Reuters ύψους 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την CNBC. Τα έσοδα χονδρικής σημείωσαν άνοδο 1% στα 779 εκατ. Δολάρια και τα έσοδα από την άμεση κατανάλωση, τα οποία ανήλθαν στο 30% των συνολικών εσόδων του τριμήνου, αυξήθηκαν κατά 17% στα 352 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα της Βόρειας Αμερικής ήταν “σχετικά σταθερά”, αλλά τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν κατά 27%, αντιπροσωπεύοντας το 24% των συνολικών εσόδων. Στο εσωτερικό της διεθνούς οικονομίας, τα έσοδα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αυξήθηκαν 23%, τα έσοδα της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 35%, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η αύξηση των ειδών ένδυσης ξεπέρασε τα υποδήματα, ενώ τα έσοδα από τα ενδύματα αυξήθηκαν κατά 7% στα 766 εκατομμύρια δολάρια, οδηγούμενη από την δυναμική των ανδρών στα προιόντα training και τα υποδήματα, να αυξάνονται κατά 1% στα 272 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από αξεσουάρ αυξήθηκαν κατά 3% στα 92 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία οδήγησαν επίσης στο training των ανδρών.

Insight:

Όπως αναμένεται από τους αναλυτές της Wedbush, η Under Armour επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το έτος από τον Φεβρουάριο, με τις προσδοκίες για καθαρά έσοδα να αυξάνονται με ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό αντανακλώντας μια μεσαία μονοψήφια πτώση στη Βόρεια Αμερική και διεθνή ανάπτυξη μεγαλύτερη από 25 %. Αλλά οι αναλυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την ικανότητα της εταιρείας να επιστρέψει στην ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική.

“Η ποιότητα των αποτελεσμάτων είναι χαμηλή και τα ζητήματα των brands δεν θα απομακρυνθούν γρήγορα”, σύμφωνα με ένα σημείωμα της Wedbush που αποστέλλεται ηλεκτρονικά. “Η UAA εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις γύρω από τη ζήτηση προϊόντων, τη νεωτερικότητα και τη διανομή στη Βόρεια Αμερική που θα χρειαστεί χρόνος για την ανάκαμψη”.

Πράγματι, η ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς Under Armour ήταν αρνητική ή ουσιαστικά ανύπαρκτη για περισσότερο από ένα χρόνο, προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GlobalData Retail, Neil Saunders. Δήλωσε ότι είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί αν ληφθεί υπόψη η δύναμη του καταναλωτή συνολικά. “Κάτω από την εικόνα της Armour εξακολουθεί να αγωνίζεται και η στρατηγική της για το brand, η οποία παραμένει εξαιρετικά μπερδεμένη”, προειδοποίησε, λέγοντας ότι τα προβλήματά της είναι και δικά του. Πέρα από κάποιες βελτιώσεις στην περιοχή, “οι αριθμοί εξακολουθούν να δίνουν την εντύπωση ενός brand που έχει εξαντληθεί”, είπε.

Η δημοτικότητα του αθλητικού lifestyle επηρεάζει επίσης την Under Armour, η οποία δε θεωρείται καταναλωτικό brand από τον καταναλωτή, δήλωσε ο Saunders. “Ενώ δεν πιστεύουμε ότι οι επιθυμίες της Under Armour είναι άστοχες, διατηρούμε την άποψή μας ότι η μάρκα πρέπει να έχει πολύ σαφέστερη ταυτότητα, πιθανώς χρησιμοποιώντας υπο-μάρκες, προτού αποκτήσει μία ευρύτερη αποδοχή”, ανέφερε σε δήλωσή του.

“Το να προωθείς νέα προϊόντα και γραμμές πριν αναπτυχθεί αυτή η σαφήνεια είναι ανόητο.” Αν και η δυναμικότητα της Under Armor, όπως και της Nike, είναι αυτή τη στιγμή υπερπόντια, οι πωλήσεις της Βόρειας Αμερικής στο τμήμα έφτασαν το 76% των πωλήσεων πέρυσι, σύμφωνα με το NPD. Κάτω από την Armour, ‘πέφτει λίγο πίσω από την Puma, στην τέταρτη θέση, μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων αθλητικών μάρκων’, δήλωσε η Wedbush την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ‘υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί επίσης να έχει και τη New Balance Under Armour’.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.