29 Απρ 2024
READING

Η Happy Socks ετοιμάζεται να ανοίξει 30 νέα καταστήματα

3 MIN READ

Η Happy Socks ετοιμάζεται να ανοίξει 30 νέα καταστήματα

Η Happy Socks ετοιμάζεται να ανοίξει 30 νέα καταστήματα

Η σουηδική μάρκα Happy Socks σχεδιάζει φέτος μια μαζική επέκταση καταστημάτων, φθάνοντας στα 80-90 καταστήματα, από τα 50-60 που λειτουργούσαν πέρσι, σύμφωνα με τις εκθέσεις Footwear News reports. Τους επόμενους 12 μήνες περίπου, το brand που μετρά ήδη δέκα χρόνια ζωής, θα ανοίξει έξι καταστήματα στις ΗΠΑ, τρια σε κάθε “ακτή”, σύμφωνα με  έκθεση.

Η εταιρεία έχει ένα πλεονέκτημα στην εύρεση ακινήτων για καταστήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μικρά της concepts απαιτούν μικρό χώρο. Τα καταστήματα πρέπει να είναι  μικρότερα απο 150 τ.μ.

Αλλά τίποτα δε τους σταματά, σύμφωνα με τον ιδρυτή Viktor Tell, ο οποίος δήλωσε: “Μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς, το brand μας είναι ισχυρότερo από το προϊόν, έτσι μπορούμε να κάνουμε ένα ξενοδοχείο ή ένα διαστημόπλοιο. Ακόμα δεν ξέρω καν τι πρόκειται να κάνουμε.”

Η Happy Socks, με έδρα τη Στοκχόλμη, πουλάει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ζευγάρια κάλτσες ετησίως σε 90 χώρες, μέσω περισσότερων από 10.000 σημείων πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των online καταστημάτων, σύμφωνα με την Palamon, η οποία τον Ιανουάριο του 2017 επένδυσε περίπου 4,5 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την επέκτασή της. Αλλά η πρόταση του brand είναι να «εξαπλωθεί η ευτυχία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. H Palamon βλέπει τον retailer να διαταράσσει την παγκόσμια αγορά καλτσών, προσφέροντας “κάλτσες υψηλής ποιότητας, ελκυστικές, πολύχρωμες με μοτίβο, προωθούμενες μέσω διαφημιστικών, συνεργαζόμενες με διασημότητες και influencers”.

“Η Happy Socks είναι μια εταιρεία φαινόμενο, με ένα πολύ διακριτικό brand DNA που αγγίζει καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε πέρυσι ο Ali Rahmatollahi, Capital Partner της Palamon. “Η επένδυση της Palamon απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας να εντοπίσει καλά τοποθετημένα ευρωπαϊκά brands, ειδικού τύπου με δυνατότητες ανάπτυξης σε μια παγκόσμια αγορά”.

Οι παλαιότερες επενδύσεις της Palamon στον κλάδο του ειδικού retail εμπορίου περιλαμβάνουν τη γερμανική εταιρία e-commerce designer ειδών ένδυσης Dress-for-Less, το e-commerce beauty retailer Feelunque.com του Ηνωμένου Βασιλείου, την ιταλική επωνυμία δερμάτινων ειδών Il Bisonte και την πολυτελή χειροποίητη εταιρεία retail χαλιών The Rug Company.

H Happy Socks έχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης, ειδικά σε μεγαλύτερες αγορές όπως σε Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιαπωνία και την Κίνα, σύμφωνα με την Palamon. “Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να οδηγήσουμε την ανάπτυξη σε όλες τις αγορές μέσω της εισαγωγής νέων σειρών προϊόντων και brands extensions “, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία έχει ήδη επεκταθεί πέρα ​​από τις κάλτσες των ανδρών για να συμπεριλάβει τα γυναικεία προιόντα και τα παιδικά, καθώς και τα εσώρουχα και τα μαγιό ανδρών, σύμφωνα με το News Footwear. Το brand συνεργάζεται επίσης με τους Snoop Dog, Adidas και Barney της Νέας Υόρκης για σχέδια και πωλήσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.