03 Μάι 2024
READING

To νέο μοντέλο “Convinience-Ευκολία”

5 MIN READ

To νέο μοντέλο “Convinience-Ευκολία”

To νέο μοντέλο “Convinience-Ευκολία”

To μοντέλο “Convinience-Ευκολία” υπήρχε  απλά για το γρήγορο φαγητό στο δρόμο. Οι καταναλωτές σήμερα αγοράζουν τρόφιμα τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, όμως, αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, φρέσκα τρόφιμα υψηλής ποιότητας και προετοιμασμένα προιόντα που μπορούν να καταναλώσουν κατά παραγγελία. Με τον αυξημένο ανταγωνισμό από εστιατόρια και παντοπωλεία, οι retailers χρειάστηκε να επανεξετάσουν το μοντέλο τους. Εστιάζοντας στη διαφάνεια των τροφίμων, την επιστροφή στην προσιτή υγιεινή διατροφή, μια νέα ομάδα “συνειδητών” retailers ανοίγει το δρόμο για τους προορισμούς των “κοινοτικών” προορισμών φαγητού και οι καταναλωτές ανταποκρίνονται.

The Goods Market

Ως PR maven για την Krupa Consulting θα μπορούσατε να πείτε ότι η Rachel Krupa’s day job δημιούργησε την δουλειά των ονείρων της. Η συνεργασία με brands που επικεντρώνονται στην ευεξία και τη βιωσιμότητα, όπως το Sweetfin Poke, από το CHLOE, το Good Catch και την Matchabar, ξεκίνησε να δημιουργεί μια αγορά καταστημάτων παρόμοια με αυτά που μεγάλωσε. Αυτό που προέκυψε ήταν η αγορά εμπορευμάτων, ένας χώρος 400 τ,μ. που βρίσκεται στη λεωφόρο Sunset στη Silver Lake.

Για τα καθημερινά προιόντα που βρίσκετε σε ένα τυπικό κατάστημα, το The Goods Market διαθέτει υγιεινές, καλύτερες για εσάς εναλλακτικές λύσεις. Με μια διακριτή συλλογή περισσότερων από 300 προϊόντων που κατασκευάζονται με δεοντολογικές, οικολογικά υπεύθυνες πρακτικές, οι πελάτες μπορούν να ψωνίζουν τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, χωρίς τεχνητά συστατικά, νιτρικά ή εντομοκτόνα, ΓΤΟ, αυξητικές ορμόνες, τεχνητά χρώματα, γλυκαντικά ή γεύσεις. Δεν θα βρείτε καν πλαστικά μπουκάλια εδώ. Η Krupa, προμηθεύοντας ακόμα το καλύτερο από τα καλύτερα, αξιοποίησε επίσης τους τοπικούς έμπορους Bakery Mixed, Banh Oui, Botanica και μερικούς από τους πελάτες της ως προμηθευτές και συνεργάζεται με το Grub Box για να προσφέρει “άσχημα φρούτα” που μπορεί να πωληθούν σε χαμηλότερο κόστος.

Επιστρέφοντας, το The Goods Market λειτουργεί έναν μη κερδοσκοπικό φορέα,το Lunch on Me για να δωρίσουν ημερήσια ψημένα προϊόντα και τρόφιμα εντός 24 ωρών από την ημερομηνία λήξης τους σε άστεγους. Οι πελάτες ενθαρρύνονται ακόμη να αφήσουν κάτι με την αγορά τους ,που πηγαίνει σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που αλλάζουν κάθε τρίμηνο.

Hank’s Mini Mart

Με το Hank’s Mini Market θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι παλιό είναι και πάλι νέο. Ιδρύθηκε το 1997, από τον Hank Jackson, η αγορά αυτή εξυπηρετεί την κοινότητα για περισσότερα από 20 χρόνια. Η κόρη του Χανκ, Κέλι Τζάκσον, μπήκε στην διαδικασία να μετατρέψει αυτό το αποδιοργανωμένο γωνιακό κατάστημα σε μια αγορά με υγιεινές επιλογές και φρέσκα προϊόντα διαθέσιμα στην κοινότητα. Αφού μελέτησε τις δημόσιες σχέσεις και την ανάπτυξη της κοινότητας στο USC, η Kelli ήθελε να δώσει νέα ζωή στην αγορά για να καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας. Βρίσκεται σε μια “έρημο τροφίμων” στο Hyde Park που σήμαινε την πρόκληση της υγιεινής διατροφής.

Αντί να περιμένει την αλλαγή, πήρε τα πράγματα στα χέρια της, συνεργαζόμενη με το Συμβούλιο Πολιτικής Τροφίμων του Λος Άντζελες, το εστιατόριο Sweetgreen και το California Freshworks Fund για να συμβουλευτεί για όλες τις πτυχές, από την ανασυγκρότηση και τη χρηματοδότηση, ως την προμήθεια προϊόντων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Μετά από μια διετή ανακαίνιση, το Hank’s Mini Market μπορεί να είναι μικρό, αλλά κάνει μια τεράστια διαφορά στην παροχή πρόσβασης σε υγιεινό φαγητό για τους κατοίκους της γύρω γειτονιάς. Οι πελάτες μπορούν να μοιράζονται ιστορίες και αποσπάσματα μέσω ενός “κοινοτικού τείχους” και ένα παιδικό τραπέζι  παρέχει ένα μέρος για να χαλαρώσετε.

Choice Market

Εμπνευσμένο από ευρωπαϊκούς ιδιοκτήτες μικρών παντοπωλείων , ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Mike Fogarty ήθελε να δημιουργήσει ένα υβρίδιο μιας φυσικής αγοράς και  ένα fast casual εστιατόριο με την βοήθεια της “ευκολίας” στην καρδιά του κέντρου του Denver. Το όραμά του ήταν ένας χώρος 1000 τ.μ. με προϊόντα με βάση τις ανάγκες της γειτονιάς. Το Choice Market καλύπτει το κενό όσων δεν έχουν πρόσβαση σε ένα παραδοσιακό παντοπωλείο.

Ανοιχτό 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, η έννοια αυτή διευρύνεται ευκολότερα. Με έμφαση στο υγιεινό τρόπο ζωής, τα οργανικά προϊόντα και την τοπική παραγωγή, το Choice Market σερβίρει σάντουιτς, flatbreads, σαλάτες και ζυμαρικά, καθώς και τα βασικά παράγωγα του γάλακτος, των φρούτων και των λαχανικών. Το ψωμί προέρχεται από τοπικούς αρτοποιούς και το κρέας προέρχεται από τοπικούς προμηθευτές, ενώ το κρασί, Kombucha και οι καλύτερες παρασκευές του Denver σερβίρονται από βαρέλι.

Μια ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν τη παρασκευή των τροφίμων, ενώ ψωνίζουν. Τα τρόφιμα δίνονται σε πακέτο ή μπορεί κανείς να τα απολαύσει σε μια μικρή τραπεζαρία. Αναγνωρίζοντας την αναμφισβήτητη ανάγκη για ευκολία, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν στο κατάστημα  σε self-serve kiosks, ή να παραγγείλουν online και να γίνει η παράδοση μέσα σε μια ώρα για μία flat τιμή μέσω της Postmates.Η αποστολή δεν σταματά στο φαγητό όμως, ο χώρος ενσωματώνει στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού με ξύλα και μία επιρροή της κοινότητας με μια τοιχογραφία με τη σημαία του Κολοράντο ζωγραφισμένη από τον καλλιτέχνη του Denver , Pat McKinney.

Η συνειδητή “ευκολία” πρόκειται να απαιτήσει από τους πιο mainstream και τους παραδοσιακούς retailers convenience store όχι μόνο να επανεκτιμήσουν την ποικιλία των προϊόντων τους και την προμήθεια αλλά και την αποστολή τους. Οι καταναλωτές αναζητούν κάτι περισσότερο από κάτι απλώς “βολικό” και εκείνοι οι retailers που μπορούν να βρουν τρόπους για να υποστηρίξουν λειτουργικά τις καταναλωτικές αξίες που παράλληλα δημιουργούν την “κοινοτική” σύνδεση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.