27 Ιούλ 2024
READING

Gucci Café

2 MIN READ

Gucci Café

Gucci Café

Ο οίκος μόδας Gucci αποφάσισε να μπει πιο βαθιά στην σκηνή της κουζίνας, με τα εγκαίνια του Gucci Osteria, ενός εστιατορίου με πράσινους τοίχους, χωριτικότητας 50 ατόμων, μέσα στον ανακαινισμένο κήπο του Gucci, ενός experiential museum-retail concept στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας. Ο chef Massimo Bottura, με βάση τη Μοντένα, είναι ιδιοκτήτης του Osteria Francescana, που έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin και ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016.

Τώρα, έχει ανοίξει πλήρως για το κοινό, και το μενού εμφανίζεται παρακάτω. Συμπεριλαμβάνει μία πραγματικά μεγάλη “παρέλαση” από pasta, στην οποία ειδικεύεται ο Bottura, αν σκεφτεί κανείς και το αφιέρωμα που έχει γίνει στο εστιατόριό του στο Netflix show με τίτλο Master of None.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν γευστικά πιάτα με τορτελίνι με γέμιση από Parmigiano και Reggiano, buttery cacio e pepe και creamy mushroom risotto. Το μενού βέβαια έχει μία δόση χιούμορ, καθώς προσφέρει επίσης hot dog και burger και για επιδόρπιο piña colada. Υπάρχουν επίσης αρκετά πιάτα του Bottura επηρεασμένα από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Peruvian tostadas και Asian-tinged buns stuffed με fatty pork belly.

Τα κυρίως πιάτα κοστίζουν από 20 μέχρι 30 ευρώ, είναι Gucci έτσι κι αλλιώς! “Η Haute couture και η haute cuisine είναι μία συνταγή βγαλμένη από τον παράδεισο,” είπε ο Bottura στους δημοσιογράφους. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Gucci Chief Executive Officer, Marco Bizzarri είναι παιδικός φίλος με τον Bottura.

H Gucci δεν είναι το πρώτο fashion brand που εμπλέκεται στον κόσμο της εστίασης. Η Prada κατέχει την patisserie Marchesi στο Μιλάνο. Η LVMH θα ανοίξει σύντομα ένα δεύτερο κατάστημα La Grande Epicerie, ένα high-end grocery. Φέτoς η Tiffany & Co. εγκαινίασε το Blue Box Café στον τέταρτο όροφο του κεντρικού καταστήματός της στη Νέα Υόρκη. Κι αν πάμε πίσω στο 2014, η Chanel ασχολήθηκε με την τροφή του μυαλού: Εκείνη τη χρονιά το brand μετέτρεψε το runway σε ένα γιγάντιο σούπερ μάρκετ για την Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

Ο κήπος της Gucci βρίσκεται στο Palazzo della Mercanzia του 14ου αιώνα, που κοιτάζει την πιο κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, την Piazza della Signoria. Ο χώρος έχει μία περιοχή για exhibition, boutique με αποκλειστικά προιόντα, σινεμά και φυσικά εστιατόριο. Η είσοδος στους επάνω ορόφους, που περιλαμβάνουν δωμάτια αφιερωμένα σε vintage και μοντέρνα κομμάτια της Gucci, κοστίζει 8 ευρώ, όπου τα μισά από αυτά δωρίζονται σε restoration projects της Φλωρεντίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.