27 Ιούλ 2024
READING

Τα McDonald’s εγκαινιάζουν τη νέα βάση τους, αξίας 250$ εκατομμυρίων!

3 MIN READ

Τα McDonald’s εγκαινιάζουν τη νέα βάση τους, αξίας 250$ εκατομμυρίων!

Τα McDonald’s εγκαινιάζουν τη νέα βάση τους, αξίας 250$ εκατομμυρίων!

Το αρχηγείο της McDonald επέστρεψε στο Σικάγο μετά από 47 χρόνια που βρισκόταν στα προάστια. Το κτίριο των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο άνοιξε, αποτελεί κομμάτι του προωθητικού πλάνου της Golden Arches για να δημιουργηθεί “μια πιο σύγχρονη και προοδευτική εταιρεία burger” , ένας  σταθερός στόχος του CEO Steve Easterbrook.

“Η βάση μας βρίσκεται στην άκρη της πόλης για τα τελευταία περίπου 40 χρόνια”, δήλωσε ο Easterbrook στο CNBC. “Ήταν μια υπέροχη εγκατάσταση, αλλά ήταν λίγο αποσπασμένη από την καθημερινή ζωή.”

 Η νέα εγκατάσταση βρίσκεται στο West Loop του Σικάγο, μια αναπτυσσόμενη γειτονιά, γνωστή για τα μοντέρνα εστιατόρια της. Σε αυτό το σημείο, θεωρεί ο Easterbook ότι εταιρεία θα μπορέσει να καλλιεργήσει κορυφαία ταλέντα και να γίνει κομμάτι όλων των νέων συνηθειών που σχετίζονται με το φαγητό.

Να πως φαίνεται το νέο αρχηγείο:

Αλλάζει το σκηνικό

Η παγκόσμια αλυσίδα φαγητού, βρισκόταν στο Oak Brook, του Illinois, περίπου 30 λεπτά από το κέντρο του Σικάγο

Τα McDonald’s άφησαν το Σικάγο και μεταφέρθηκαν στα προάστια το 1971 προκειμένου να φιλοξενηθεί η ταχύρυθμη ανάπτυξή τους.

Παραγγείλετε ελέυθερα

Στο εσωτερικό του κεντρικού κτηρίου, βρίσκεται ένα κατάστημα McDonald’s  που είναι ανοιχτό στο κοινό.

Αυτή η τοποθεσία προτείνει φαγητά στο μενού, από όλο τον κόσμο, όπως το McSpicy Σάντουιτς κοτόπουλο από το Χονγκ Κονγκ, οι Loaded Fries με τυρί και μπέικον από την Αυστραλία και τη σαλάτα Mozza από τη Γαλλία.

Η εταιρεία θα ακολουθήσει μια τακτική εναλλαγής φαγητών προκειμένου να δείχνει το εύρος των γεύσεων κάθε λίγους μήνες.

Πανεπιστήμιο Hamburger

Στον δεύτερο όροφο του νέου κτιρίου είναι το “Hamburger University” της McDonald, όπου η εταιρεία εκπαιδεύει τους διευθυντές των καταστημάτων της.

Το πανεπιστήμιο Hamburger, ιδρύθηκε από τον ψήστη των McDonald’s,  Fred Turner που έγινε πρόεδρος το 1961. Από τότε έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 80.000 διαχειριστές εστιατορίων, μεσαίοι διαχειριστές και ιδιοκτήτες / υπεύθυνοι λειτουργίας..

Ο ακριβώς από πάνω όροφος, είναι η δοκιμαστική κουζίνα του McDonald’s. Εδώ η εταιρεία πειραματίζεται σε νέα σάντουιτς και σάλτσες.

Κάτι για φαγητό

Στον έκτο όροφο βρίσκεται το καφέ των υπαλλήλων της McDonald’s. Ο χώρος διαθέτει καθίσματα κερκίδας έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται και να συναντιούνται κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους.

Υπάρχει επίσης ένα McCafe, με καφέ τύπου barista και Καναδικά αρτοσκευάσματα.

Και αν οι εργαζόμενοι πρέπει να στήσουν ένα νέο φορητό υπολογιστή ή να λύσουν ένα ζήτημα πληροφορικής, μπορούν να απευθυνθούν στο μπαρ τεχνολογίας για βοήθεια.

Γειτονιές εργασίας

Η McDonald’s έχει δημιουργήσει “γειτονιές εργασίας” για τους υπαλλήλους της. Αυτοί οι χώροι είναι ευπροσάρμοστοι και ευρύχωροι, δίνοντας στο προσωπικό την ευελιξία να επιλέξουν τι είδους περιβάλλον ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε γειτονιά διαθέτει αίθουσες συσκέψεων, κοινόχρηστα τραπέζια, μεμονωμένους σταθμούς εργασίας, ιδιωτικούς τηλεφωνικούς χώρους και προσωπικές θυρίδες.

Συναντήσεις

Το νέο κεντρικό κτίριο της McDonalds σχεδιάστηκε με γνώμονα τη συνεργασία. Όχι μόνο υπάρχουν περίπου 300 αίθουσες συνεδριάσεων, εξοπλισμένες με τεχνολογία παρουσίασης βίντεο, αλλά υπάρχει  και ένα συνεδριακό κέντρο αρκετά μεγάλο για 700 άτομα.

Σε όλο το γραφείο υπάρχουν ελεύθεροι πάγκοι, καναπέδες και καμπίνες, καθώς και χώροι εργασίας που μοιάζουν με καφετέριες, επιτρέποντας  την έκρηξη συνομιλιών και συνεργασίας.

Θέα από την κορυφή

Το γυμναστήριο της εταιρείας βρίσκεται στον ένατο όροφο. Δίπλα υπάρχουν αρκετές υπαίθριες βεράντες με θέα στην πόλη του Σικάγο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.