27 Ιούλ 2024
READING

Το Hotel Chocolat επεκτείνεται στις Σκαδιναβικές χώρες

2 MIN READ

Το Hotel Chocolat επεκτείνεται στις Σκαδιναβικές χώρες

Το Hotel Chocolat επεκτείνεται στις Σκαδιναβικές χώρες

Το Hotel Chocolat έχει υπογράψει συμφωνία ανάπτυξης, η οποία θα επιταχύνει τη επέκτασή του προς τα βόρεια, μετά από τριετείς δοκιμές στη Δανία.

Η συμφωνία θα δει τη μεταβίβαση της λειτουργίας του retailer από το Ην. Βασίλειο, στη διεθνή εταιρεία franchise Retail Brands, προκειμένου να επεκταθεί στη Δανία καθώς και να ανοίξει νέα καταστήματα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Θα παρέχει επίσης στο Hotel Chocolat την επιλογή ενός συστήματος εξαγοράς μετά από πενταετή περίοδο, αλλά ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στη Δανία και την ευρύτερη περιοχή των Σκανδιναβικών χωρών.

Το Hotel Chocolat έχει επί του παρόντος περίπου 107 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τρία στην Κοπεγχάγη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Angus Thirlwell δήλωσε στο Reuters ότι η Δανική αγορά αποτέλεσε το ιδανικό σημείο για τη διεθνή επέκτασή της.

“Στη Δανία υπάρχει πραγματικός σεβασμός για το καλό φαγητό, υπάρχει ένα ισχυρό τοπικό ανταγωνιστικό σύνολο κατασκευαστών σοκολάτας και τα ποσοστά εργασίας είναι υψηλότερα από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε.

“Το σχέδιό μας είναι ότι έχουμε μάθει μια σειρά από πράγματα και τώρα πρόκειται να τα εφαρμόσουμε σε μια μεγάλη αγορά ή σε μεγάλες αγορές για να γίνει παγκόσμιο brand”.

Οι ειδήσεις έρχονται μετά από το γεγονός ότι το Hotel Chocolat ανακοίνωσε αύξηση 12% στα έσοδα για το έτος μέχρι την 1η Ιουλίου, φτάνοντας τα £ 116 εκατομμύρια, ενώ ανοίγει 15 καταστήματα το χρόνο και προσθέτει 200.000 πελάτες στο διαδίκτυο.

Ο Thirlwell είπε στο Reuters ότι τα επενδυτικά σχέδια του retailer δεν θα επηρεαστούν από τo Brexit.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.