02 Μάι 2024
READING

Το Zara είναι μέλος της μεγαλύτερης εταιρείας μόδας του πλανήτη. Γνωρίστε τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου

4 MIN READ

Το Zara είναι μέλος της μεγαλύτερης εταιρείας μόδας του πλανήτη. Γνωρίστε τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου

Το Zara είναι μέλος της μεγαλύτερης εταιρείας μόδας του πλανήτη. Γνωρίστε τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου

Η Zara έχει γίνει μία από τις πιο γνωστές και πιο επιτυχημένες μάρκες στον κόσμο. Ωστόσο, οι καταναλωτές τείνουν να γνωρίζουν ελάχιστα όχι μόνο για τη μητρική εταιρεία που οδηγεί την επιτυχία της, αλλά και τις αδελφές μάρκες της σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένου ότι ο ιδρυτής της δισεκατομμυριούχου Zara, Amancio Ortega, άνοιξε το πρώτο κατάστημα Zara στη βόρεια Ισπανία το 1975, έχει γίνει μια τεράστια αλυσίδα 2.000 καταστημάτων με παρουσία σε 96 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Ortega έχει επίσης αναπτύξει τις δραστηριότητές του με την εξαγορά και την κυκλοφορία άλλων εμπορικών σημάτων μόδας, τα οποία τώρα είναι κάτω από την ομπρέλα της Inditex. Η Inditex θεωρείται ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της μόδας στον πλανήτη, κάνοντας πωλήσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Ενώ πολλά από αυτά τα άλλα εμπορικά σήματα Inditex δεν έχουν επί του παρόντος παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελούν ένα “μαμούθ” συνδυασμένο με 7.422 καταστήματα.

Μάθετε περισσότερα για τα υπόλοιπα brands παρακάτω:

Bershka

Η Bershka είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα στην Inditex. Διαθέτει πάνω από 1.000 καταστήματα σε 70 αγορές και οι πωλήσεις της αντιπροσωπεύουν το 9% των συνολικών εσόδων για ολόκληρο τον όμιλο.

Αυτό το εμπορικό σήμα χαμηλού κόστους απευθύνεται σε νεαρότερους άνδρες και γυναίκες αγοραστές. Τα μπλουζάκια των κοριτσιών ξεκινούν από 7,90 δολάρια και τα τζιν ξεκινούν από 29,90 δολάρια.

Τον Οκτώβριο του 2017, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στις ΗΠΑ, ένα pop-up στη γειτονιά Soho της Νέας Υόρκης

Massimo Dutti

Η Massimo Dutti ήταν αρχικά μια ετικέτα ανδρικής μόδας που απέκτησε η Inditex το 1991. Αρκετά χρόνια αργότερα, πρόσθεσε γυναικεία ενδύματα στην συλλογή της και το 2003 προσχώρησαν και στα παιδικά.

Αυτή είναι η premium ετικέτα της Inditex και απευθύνεται σε πιο ιδιαίτερους πελάτες. Οι τιμές είναι υψηλότερες από ό, τι στη Zara και η εστίαση εδώ είναι λιγότερο στην παραμονή στην τάση, αλλά στη δημιουργία πιο κλασικών, διαχρονικών στυλ.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει 764 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Oysho

Η Oysho δεν έχει επί του παρόντος κατάστημα στις ΗΠΑ και δεν μπορείτε να παραγγείλετε online και να σας παραδοθούν σε διεύθυνση στις ΗΠΑ.

Ιδρύθηκε το 2001, η Oysho ειδικεύεται στη γυναικεία ενδυμασία, συμπεριλαμβανομένων εσωρούχων, νυχτικών, μαγιό και αθλητικών ενδυμάτων.

Έχει 667 καταστήματα σε 65 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Pull & Bear

Αυτή η μάρκα που έχει επικεντρωθεί σε εφήβους και έχει ένα πολύ παρόμοιο σημείο τιμής με το Bershka, και υπάρχει μεγάλη σχέση πελάτη και στυλ.

“Η Pull & Bear ακολουθεί τις τελευταίες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντάς τες με τις επιρροές που υπάρχουν στο δρόμο και στις πιο μοντέρνες “κοινότητες” και τις επεξεργάζεται σύμφωνα με το στυλ τους, μετατρέποντάς τις έτσι σε άνετα και εύχρηστα ενδύματα”..

Η αλυσίδα έχει 969 καταστήματα σε 76 αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική, μερικές από τις οποίες είναι franchise τοποθεσίες. Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσία στις ΗΠΑ, ωστόσο.

Stradivarius

Η Stradivarius αποκτήθηκε από την Inditex το 1999 και ήταν αρχικά μια οικογενειακή γυναικεία μάρκα. Αν και έκανε μια σύντομη προσπάθεια στην ανδρική μόδα το 2017, αυτή η προσπάθεια έληξε νωρίτερα φέτος.

Ο πελάτης-στόχος της είναι πιο κοντά στη Zara, επικεντρωμένη κυρίως στους millenials.

Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και έφερε 1,7 εκατομμύρια δολάρια στις καθαρές πωλήσεις το 2017.

Uterqüe

Με 91 καταστήματα παγκοσμίως, το Uterqüe είναι το μικρότερο και πιο αποκλειστικό εμπορικό σήμα της Inditex, που πωλεί γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ για τον πιο ώριμο αγοραστή.

Η Inditex λέει ότι αυτή η μάρκα αφορά όλα τα υλικά υψηλής ποιότητας, γι ‘αυτό οι τιμές της είναι υψηλότερες από τις τιμές της Zara.

Ένα δερμάτινο σακάκι κοστίζει περίπου 500 δολάρια, για παράδειγμα.

Zara Home

Το κατάστημα ειδών σπιτιού της Zara είναι εξίσου γεμάτο με γρήγορη μόδα, όπως τα ομώνυμα εμπορικά σήματα – νέες σειρές φθάνουν στα ράφια των καταστημάτων του δύο φορές την εβδομάδα.

Έχει συνολικά 593 καταστήματα σε 75 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Μπορείτε να αγοράσετε οτιδήποτε, από κλινοσκεπάσματα σε έπιπλα σπιτιού και είδη κουζίνας. Παρόλο που σίγουρα δεν είναι εμπορικό σήμα, θεωρείται ότι είναι μια κομψή εναλλακτική λύση σε πιο ακριβά εμπορικά σήματα όπως το Pottery Barn.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.