03 Μάι 2024
READING

Η Superdry χάνει κέρδη από τον ζεστό καιρό

2 MIN READ

Η Superdry χάνει κέρδη από τον ζεστό καιρό

Η Superdry χάνει κέρδη από τον ζεστό καιρό

Οι μετοχές της Superdry έπεσαν περισσότερο από 20%, αφού ο retailer προειδοποίησε για μια πτώση 10 εκατομμυρίων λιρών σε κέρδη, καθώς το πρόσφατο κύμα καύσωνα έπληξε τις πωλήσεις χειμωνιάτικων ρούχων.

“Οι αδικαιολόγητα υψηλές θερμοκρασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηπειρωτική Ευρώπη και στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ευθύνονται γι’αυτό”, ανέφεραν.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις των φούτερ και των τζάκετ σε ιδιαίτερα άσχημα επίπεδα, δήλωσε η Superdry.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι αντιμετώπισε £ 8 εκατομμύρια επιπλέον κόστη συναλλάγματος.

“Η Superdry είναι ένα ισχυρό εμπορικό σήμα με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά δεν είμαστε άτρωτοι μπροστά στις προκλήσεις που παρουσιάζει αυτή η εξαιρετική περίοδος του ασυνήθιστα ζεστού καιρού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Euan Sutherland.

Τον Αύγουστο, η βρετανική κοινοπραξία λιανικής προειδοποίησε ότι εάν ο ζεστός καιρός συνεχιστεί τον Νοέμβριο, θα μπορούσε να κοστίσει στους retailers εκτός των τροφίμων περισσότερα από £ 300 εκατομμύρια πωλήσεις το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η Superdry πραγματοποιεί περίπου το 70-75% των κερδών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία, ωστόσο, είναι πέντε μήνες σε ένα 18μηνο σχέδιο για τη διαφοροποίηση της γκάμας της για να μειώσει την εξάρτηση από τις πωλήσεις του χειμώνα.

Η «πτωτική αξιοπιστία»

Η εταιρεία επισήμανε επίσης το ταραχώδες περιβάλλον του retail, σημειώνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Zalando, ένας τεράστιος ευρωπαϊκός retailer μόδας. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία εξέδωσε τη δεύτερη προειδοποίηση μείωση κέρδους της, κατηγορώντας το “μακρύ και καυτό καλοκαίρι” για πτώση των πωλήσεων.

Άλλοι retailers  όπως οι Ted Baker και Mulberry, έχουν ήδη επισημάνει την αρνητική επίδραση στα κέρδη που προέκυψαν από τη διοίκηση.

Ο λιανικός αναλυτής Nick Bubb είπε ότι, δεδομένου ότι ορισμένοι άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν προειδοποιήσει για τον καλοκαιρινό καιρό του φθινοπώρου, θα μπορούσε να αναμένεται αυτή η δήλωση της Superdry. Ωστόσο, περιέγραψε το χτύπημα των £ 8 εκατομμυρίων λόγω των παραγόντων της συναλλαγματικής ισοτιμίας ως «μυστηριώδες» και έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη και τις πωλήσεις.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δήλωσε ότι η Superdry είχε καλές προοπτικές ανάπτυξης, ο κ. Bubb προειδοποίησε ότι «η αξιοπιστία της διαχείρισης δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο».

Η Superdry θα εκδώσει την προγραμματισμένη ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο στις 8 Νοεμβρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.