27 Ιούλ 2024
READING

Eπιχείρηση της Alibaba ανοίγει τη μεγαλύτερη αποθήκη ρομπότ της Κίνας

3 MIN READ

Eπιχείρηση της Alibaba ανοίγει τη μεγαλύτερη αποθήκη ρομπότ της Κίνας

Eπιχείρηση της Alibaba ανοίγει τη μεγαλύτερη αποθήκη ρομπότ της Κίνας

Ο γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba άνοιξε μόλις τη μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη αποθήκη στην Κίνα.

Μια κινεζική εταιρία logistics, η οποία κατά πλειοψηφία ανήκει στην Alibaba άνοιξε μια αποθήκη με πάνω από 700 ρομπότ που εργάζονται σε αυτήν για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση από την Singles Day, το τεράστιο ετήσιο φεστιβάλ αγορών που διοργανώνει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία Cainiao ανακοίνωσε  τι θα κάνει για να στηρίξει το φεστιβάλ αγορών, το οποίο  πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου και το περασμένο έτος ξεπέρασε τις πωλήσεις των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρία εφοδιασμού διαχειρίζεται αποθήκες και συνεργάζεται με εταιρείες παράδοσης για να στέλνει πακέτα σε πελάτες. Αναφέρει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία για να καταστήσει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και ο στόχος της είναι να παραδώσει τελικά σε οποιαδήποτε διεύθυνση στην Κίνα εντός 24 ωρών και σε διεθνές επίπεδο σε 72 ώρες.

Η αυτοματοποίηση στις αποθήκες της έχει γίνει μια τεράστια εστίαση για την Cainiao, η οποία ανήκει κατά 51% στο Alibaba.

Η εταιρεία άνοιξε επίσημα μια αποθήκη στο Wuxi, μια πόλη στα ανατολικά της Κίνας, η οποία απασχολεί 700 λεγόμενα αυτοματοποιημένα οχήματα με καθοδήγηση. Αυτά είναι τα ρομπότ που μπορούν να πάρουν αυτόματα ένα δέμα και να το παραδώσουν σε ένα άλλο μέρος της αποθήκης, όπου τα παραλαμβάνουν από μια επιχείρηση παράδοσης. Η Cainiao λέει ότι αυτή η διαδικασία έχει επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Ο Ben Wang, αντιπρόεδρος της Cainiao, δήλωσε  ότι η εγκατάσταση Wuxi είναι η “μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη αποθήκη στην Κίνα”, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση περισσότερων διαδικασιών.

Την περασμένη χρονιά στην Singles Dayη Cainiao επεξεργάστηκε πάνω από 800 εκατομμύρια πακέτα.

“Ο αυτοματισμός είναι σίγουρα το κλειδί για το μέλλον του εφοδιασμού και προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερη αυτοματοποίηση”, δήλωσε ο Wang.

Το στέλεχος πρόσθεσε ότι, για το εγγύς μέλλον, οι άνθρωποι θα εργάζονται σε αποθήκες παράλληλα με ρομπότ, αλλά τελικά τέτοιες θέσεις θα μπορούσαν να είναι πλήρως αυτοματοποιημένες.

«Οραματιζόμαστε ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε μια σχεδόν αυτοματοποιημένη αποθήκη, αλλά προβλέπουμε ότι η τεχνολογία θα φτάσει να δημιουργήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη», δήλωσε ο Wang.

Η Alibaba δεν είναι μόνος που προσπαθεί να φέρει περισσότερη αυτοματοποίηση στις αποθήκες. Η Amazon χρησιμοποιεί ρομπότ για τη μεταφορά δεμάτων γύρω από τα κέντρα παράδοσής της. Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Ocado της Βρετανίας χρησιμοποιεί επίσης διάφορες αυτοματοποιημένες μηχανές στις αποθήκες της.

Παρά την αύξηση της αυτοματοποίησης στις τοποθεσίες της Cainiao, η εταιρεία συνεχίζει να δημοσιεύει ζημίες. Ο Wang δήλωσε ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να συνεχιστεί η επένδυση και δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα για το πότε η επιχείρηση θα μπορούσε να γίνει επιπλέον κερδοφόρα.

“Η εστίασή μας αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα, είναι να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε τη συνολική υποδομή για την υλικοτεχνική υποδομή και γι ‘αυτό είναι τώρα το κλειδί για την εστίασή μας, για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στον πελάτη”, ανέφερε ο Wang.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.