19 Μάι 2024
READING

Tο plus-size η νέα αυξανόμενη τάση της μόδας

7 MIN READ

Tο plus-size η νέα αυξανόμενη τάση της μόδας

Tο plus-size η νέα αυξανόμενη τάση της μόδας

Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις μάρκες ειδών ένδυσης plus-size  ρούχων, αλλά πολλές καθιερωμένες εταιρίες γυναικείων ειδών προσφέρουν πλέον και αφιερωμένα τμήματα μεγάλου μεγέθους.

Έτσι, πώς αναπτύχθηκε η αγορά plus-size , ποια είναι η επιρροή της και τι προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες για το μέλλον;

Plus-size  στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όταν πρόκειται για τον τομέα των plus-size, η βιομηχανία της μόδας του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίζεται γενικά σε εμπορικά σήματα plus-size  που προσφέρουν μόνο στον πελάτη plus-size  μεγέθους και γενικές μάρκες, οι οποίες έχουν επεκτείνει τις σειρές μεγέθους τους ώστε να συμπεριλαμβάνουν επιλογές μεγέθους plus . Από το 2017, η αγορά plus-size  ανήλθε σε περίπου £ 6,6 δισ., σύμφωνα με μια έκθεση της PwC, και £ 4,7 δισ. από αυτή ήταν μόνο για τα γυναικεία ρούχα plus-size .

Ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των ενδυμάτων plus-size στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η απόδοσή τους σε σύγκριση με τις γενικές αγορές γυναικείων και ανδρικών ρούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά plus-size  είχε ετήσιο ρυθμό αύξησης  3,3% κατά τη διάρκεια των περιόδων 2012 και 2017, ενώ ο τομέας ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων αυξήθηκε μόνο κατά 2,4% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του κλάδου plus-size  αναμένεται να αναπτυχθεί με 7,1% από τώρα μέχρι το 2022 και ενδεχομένως να φτάσει το ποσό των 9,3 δισ. £ έως το 2019 – αλλά γιατί και τι τάσεις μπορούμε να αναμένουμε να προκύψουν ως αποτέλεσμα;

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχία του τομέα plus-size  στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται τα ρούχα και από εκπροσώπους που τον βοηθούν να οδηγηθεί στη mainstream μόδα.

Θετική εκστρατεία και επιρροές

Η αύξηση της “συμφιλίωσης με το σώμα” και η υποστήριξη των βασικών παραγόντων της μόδας έχουν αναμφίβολα συμβάλει στην ομαλοποίηση της βιομηχανίας μεγέθους και ενθάρρυνε την αύξηση της δημοτικότητάς της.

Η Donatella Versace, αντιπρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Versace, δήλωσε: “Οι γυναίκες plus-size  μεγέθους δεν πρέπει να σκέπτονται τον εαυτό τους ως μέγεθος. Πρέπει να σκεφτούν τον εαυτό τους ως γυναίκες με πλούσιους στόχους στη ζωή. ”

Σχόλια όπως αυτά των ισχυρών ανθρώπων της βιομηχανίας υποστήριξαν την αγορά plus-size , καθιστώντας την ελκυστικότερη όχι μόνο για την αγορά από την προοπτική των καταναλωτών, αλλά και για την επένδυση από την άποψη της μάρκας.

Συλλογικά, η βιομηχανία της μόδας βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς plus-size  μέσω της χρήσης μοντέλων plus-size  σε μεγάλες επιδείξεις μόδας. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, τα ακροατήρια στη London Fashion Week είδαν γυναικεία μοντέλα μέχρι το μέγεθος 26 να περπατούν στην πασαρέλα – συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα διακεκριμένων μοντέλων plus-size , Tess Holliday και Callie Thorpe. Ομοίως, το New York Designers Show την άνοιξη-καλοκαίρι 2018.

Παρά την αύξηση της προσθήκης μοντέλων plus-size σε μεγάλα γεγονότα μόδας τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός τους έχει μειωθεί προκαλώντας σχετική απογοήτευση στις πιο πρόσφατες παρουσιάσεις μόδας, σύμφωνα με την έκθεση The Fashion Spot – μόνο 30 μοντέλα plus-size συμμετείχαν σε κάθε μία από τις τέσσερις μεγάλες πόλεις μόδας – Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Έτσι, ίσως η πίστωση πρέπει να αποδοθεί στα μοντέλα plus-size, και όχι στις μάρκες και τους διοργανωτές της μόδας που συνεργάζονται. Πρόσφατα, ο κόσμος γνώρισε μεγάλη αύξηση στις επιρροές και τα μοντέλα plus-size, γεγονός που ίσως αποτελούσε μεγαλύτερη βοήθεια για την ανάπτυξη του τομέα. Για παράδειγμα, στο Instagram, τα μοντέλα μεγέθους plus-size των ΗΠΑ, Ashley Graham και Tess Holliday έχουν 7.2 εκατομμύρια και 1.6 εκατομμύρια οπαδούς αντίστοιχα.

Με τις φωτογραφίες τους να δέχονται τακτικά χιλιάδες likes και την προθυμία τους να μιλήσουν εναντίον των body-shamers – πιο πρόσφατα η Felicity Hayward ως μέρος μίας διαμαρτυρίας στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου – η εκστρατεία και η δραστηριότητα των μοντέλων plus-size για μεγαλύτερη αποδοχή και ευαισθητοποίηση ήταν σχεδόν σίγουρα κινητήρια δύναμη πίσω από την άνοδο της αξίας της αγοράς. Στην πραγματικότητα, οι παγκόσμιες αναφορές των hashtag: #BodyPositive, #LoveYourBody και #BodyConfidence αυξήθηκαν όλες μεταξύ Αυγούστου 2015 και Αυγούστου 2018.

Προφανώς, οι αναγνωρισμένοι οίκοι μόδας πρέπει να λάβουν γνώση και να παρουσιάσουν περισσότερες πασαρέλες και μοντέλα plus-size, αν θέλουν να αντιδράσουν θετικά στην αυξανόμενη υποστήριξη για τον κλάδο plus-size.

Η ψηφιακή επίδραση στην αγορά plus-size

Ένας τρόπος για τη διαφήμιση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και οι εξελίξεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης και της προσβασιμότητας στην plus-size μόδα για τους καθημερινούς χρήστες Facebook και Instagram.

Το Instagram Shop διευκολύνει την αγορά στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιος κατάστημα, ενώ πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης συνθέτουν τα 40 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο διοχετεύοντας τις προσπάθειες marketing σε αυτήν την πλατφόρμα.

Η διαφήμιση των κοινωνικών μέσων βοηθά επίσης να φέρουμε τα ενδύματα plus-size σε ένα νεότερο δημογραφικό. Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά ηλικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναφέρεται από το eMarketer:

• Το 75% των χρηστών του Facebook και το 59% των χρηστών του Instagram είναι ηλικίας 16-22 ετών.
• Το 80% των χρηστών του Facebook και το 38% των χρηστών του Instagram είναι ηλικίας 23-34 ετών.
• Το 69% των χρηστών του Facebook και το 16% των χρηστών του Instagram είναι ηλικίας 35-49 ετών.
• Το 58% των χρηστών του Facebook και 9%  των χρηστών του Instagram είναι ηλικίας 50-65 ετών.

Είναι σαφές ότι αυτές οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο δημοφιλείς μεταξύ των νεότερων γενεών, γεγονός που ίσως έχει οδηγήσει τις διαφημίσεις και τις προσπάθειες marketing να αναπροσανατολιστούν εδώ από μερικά εξειδικευμένα και γενικευμένα εμπορικά σήματα ενδυμάτων plus-size. Με τις δημοφιλέστερες επιλογές των μεγάλων εμπορικών σημάτων και τις αυξανόμενες δυνατότητες κάλυψης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του κλάδου, η αγορά συν-μεγέθους είναι σε θέση να στοχεύσει σε πιο νεανικό κοινό και να επεκτείνει την εμβέλειά του.

Το μέλλον του
plus-size

To Google Trends δείχνει ότι ο αριθμός των αναζητήσεων για plus-size μόδα έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο όρος έφθασε στο μέγιστο δημοτικότητάς του. Έτσι, αν αυτή η τάση συνεχίσει, ποιο είναι το επόμενο βήμα για τη μόδα plus-size;

Μια έκθεση της IBISWorld δηλώνει ότι η αυξανόμενη καταναλωτική βάση και η αύξηση των λιανοπωλητών ενδυμάτων plus-size θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς. Τόσο πολύ ο κλάδος αναμένεται να αποτελέσει σημαντική συμβολή ως αναπτυσσόμενη αγορά στην ευρύτερη οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά, η IBISWorld πιστεύει ότι η ίδρυση εμπορικών σημάτων plus-size και μεγαλύτερης σχέσης με σημαντικές αγορές θα είναι δύο βασικοί παράγοντες στην επέκταση και τη μελλοντική επιτυχία της γυναικείας βιομηχανίας ενδυμάτων plus-size.

Καθώς η μόδα επικεντρώνεται περισσότερο στην εμπειρία των χρηστών και στην εικονική τεχνολογία, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ του καταναλωτή μεγέθους plus και του online shopping  τους, καθώς σημαντικοί συντελεστές plus-size κερδίζουν περισσότερη εξουσία στην εκστρατεία συμμετοχικότητας για την plus-size μόδα στον παγκόσμιο κόσμο.

Με την είδηση ​​ότι οι παγκόσμιες επιδείξεις μόδας δημιουργούν αίσθηση όταν πρόκειται για την έκθεση μοντέλων plus-size στις πασαρέλες, οι διοργανωτές μπορούν να αντιδράσουν θετικά και να συμπεριλάβουν περισσότερα από αυτά τα μοντέλα και σε μελλοντικά γεγονότα.

Ομοίως, καθώς τα πλεονεκτήματα της μόδας plus-size γίνονται ευρύτερα γνωστά και υποστηριζόμενα, είναι δίκαιο να προβλέψουμε ότι ακόμα περισσότερα σήματα πολυτελείας και high street retailers θα διοχετεύσουν τις επενδύσεις και τους πόρους για να δημιουργήσουν τμήματα μεγέθους plus και να συμπληρώσουν τις τρέχουσες σειρές τους.

Συνολικά, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τη γυναικεία μόδα plus-size και θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερες καινοτομίες και εξελίξεις, καθώς η βιομηχανία κερδίζει δυναμική τα επόμενα χρόνια.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.