19 Μάι 2024
READING

Τα καταστήματα της Νέας Υόρκης για τις τάσεις των Χριστουγέννων

6 MIN READ

Τα καταστήματα της Νέας Υόρκης για τις τάσεις των Χριστουγέννων

Τα καταστήματα της Νέας Υόρκης για τις τάσεις των Χριστουγέννων

Από την πρώτη ναυαρχίδα του Glossier στο The Market @ Macy’s, νέες ιδέες λιανικής αλλάζουν πολλά στο σύνολο του κλάδο.

Η Νέα Υόρκη είναι πάντα γεμάτη με νέες ιδέες λιανικής πώλησης, ειδικά σε μερικές επιλεγμένες περιοχές όπως στο SoHo. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είναι εύκολο να δει κανείς  πολλούς retailers να ανοίγουν νέα καταστήματα εγκαίρως για να πάρουν μια ώθηση από τους αμέτρητους αγοραστές των εορτών που θέλουν να φύγουν με “ελαφρύτερα” πορτοφόλια.

Το εύρος των brands που ανοίγουν κατάστημα στο Big Apple είναι τεράστιο – από το Wild Ones, ένα pop-up με τα δέκα απαραίτητα που χρειάζεται ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, στο Brooklinen, ένας λιανοπωλητής χαρτιού που προσπαθεί να πουλήσει χαρτί πολυτελείας σε τιμές ο μέσος αγοραστής μπορεί να αντέξει οικονομικά.

Ακολουθούν ορισμένες πρόσφατες προσθήκες για κάποιες από τις μεγαλύτερες τάσεις που διαδραματίζονται στο λιανικό εμπόριο.

To Glossier και η ανερχόμενη κατηγορία ειδών ομορφιάς

Η startup προϊόντων ομορφιάς άνοιξε την πρώτη της ναυαρχίδα τον Νοέμβριο, στο ίδιο ακίνητο που ήταν πριν ο εκθεσιακός χώρος της. Ο χώρος ήδη στρέφει τα μάτια των καταναλωτών προς τα προιόντα, με πολλούς να “αισθάνονται” το άγγιγμα και την αίσθηση της ατμόσφαιρας, την πρακτική εξυπηρέτηση πελατών και το showroom να φαίνονται ως καθοριστικά χαρακτηριστικά της έννοιας. Αυτό λέει κάτι, δεδομένου ότι η Glossier λειτουργεί σε έναν ήδη βαρύ χώρο, με την ηγεσία του Sephora και του Ulta.

Το κατάστημα έχει μια επιπλέον εστίαση στην ύπαρξη Instagrammable χώρου. Η τοποθεσία είναι γεμάτη με θεματικές στάσεις για selfie. Ακόμη και οι συνεργάτες του καταστήματος τοποθετούνται τέλεια γύρω από το κατάστημα, ένας σε περίπου κάθε σημείο επαφής, με ταιριαστά ροζ κοστούμια.

Σε γενικές γραμμές, όμως, η πρώτη ναυαρχίδα του Glossier μιλάει για την επιτυχία της κατηγορίας ομορφιάς στο σύνολό της και δεν είναι ο μόνος λιανοπωλητής της κατηγορίας που κάνει αλλαγές στα καταστήματα ακριβώς πριν από τις γιορτές. Πολλά πολυκαταστήματα και φαρμακεία αναβαθμίζουν τις προσφορές τους για ομορφιά με πρωτοπορία, φέρνουν περισσότερους συνεργάτες τεχνολογίας και εμπορικούς συνεργάτες και σπρώχνουν έναν πιο “αρχαϊκό” τρόπο αγορών στη διαδικασία.

 

Το Market @ Macy’s και ο δρόμος στην επανάσταση των instore καταστημάτων

Η ναυαρχίδα του Macy’s στην πλατεία Herald Square είναι αξιοσημείωτη για πολλούς λόγους, και κυρίως για τα τεράστια τετραγωνικά μεγέθη που καταλαμβάνει. Αυτή την εποχή των εορτών, όμως, το κατάστημα έχει περισσότερα να προσφέρει στους αγοραστές από μια επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη για το ετήσιο γράμμα. Ένα νέο concept store-within-a-store, το The Market @ Macy’s, έκανε το ντεμπούτο του για την εορταστική περίοδο, μέσω μιας συνεργασίας με το Facebook.

Η εγκατάσταση παρουσιάστηκε με έμφαση στο πολυκατάστημα, ακριβώς στην είσοδο της 34ης και 7ης λεωφόρου και παρουσίασε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τον περιπλανόμενο αγοραστή.Δημιουργήθηκε ένα concept όπου συνηπήρχαν προϊόντα από τους “Love your Melon” και “Two Blind Brothers”, δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις λιανικής πώλησης, κοντά σε ένα διαδραστικό σταθμό Ferrari, μια συσκευή λαχανικών και μερικές μάλλον αβλαβείς μάρκες μακιγιάζ.

Το Market @ Macy’s ήταν πολύ κοντά σε μια άλλη μεγάλη επένδυση του Macy’s φέτος, το concept b8ta. Και τα δύο project φαίνονται να λειτουργούν σε ένα παρόμοιο μοντέλο,  ένας χώρος ανοιχτός, με προϊόντα που έχουν τεθεί για δοκιμή, αν και στη δεύτερη περίπτωση επικεντρώθηκαν προς περισσότερα προϊόντα με βάση την τεχνολογία, όπως ένα ρομπότ, ένας έξυπνος καθρέφτης και ένας ψηφιακός καμβάς. Και τα δύο είναι απόδειξη ότι το Macy’s – και άλλα καταστήματα μέσα αυτό το εμπορικό κέντρο – καινοτομούν στην ιδέα του πως πρέπει να είναι το μοντέλο του πολυκαταστήματος.

Το Away και το ανερχόμενο μοντέλο πωλήσεων direct-to-consumer

Ενώ η μάρκα αποσκευών Away είχε παρουσία στο NoHo εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα , αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην ναυαρχίδα ούτως ή άλλως, μόνο και μόνο για αυτό που σηματοδοτεί για το υπόλοιπο του λιανικού εμπορίου. Η ναυαρχίδα της Away είναι παρόμοια με πολλές άλλες τοποθεσίες στον εκθεσιακό χώρο. Υπάρχει ένας πολύ ανοιχτός χώρος, μια καθαρή και οργανωμένη αισθητική και, φυσικά, πολλά διαφορετικά μεγέθη διαφόρων αποσκευών πάντα ταξινομημένα κατά φθίνουσα σειρά.

Η startup δεν προσπαθεί μόνο να πουλήσει αποσκευές, αλλά προσπαθεί να πουλήσει ταξίδια. Οι ιδρυτές θα σας έλεγαν το ίδιο. Εκτός από τα carry-ons και τις μεγαλύτερες βαλίτσες, η Away κινείται έξυπνα στα συμπληρωματικά  προϊόντα ταξιδιού, όπως ακουστικά, μάσκες ματιών και επιλεγμένα ταξιδιωτικά βιβλία.

Εκτός από την ύπαρξη ενός επιτυχημένου καταστήματος αποσκευών, η ναυαρχίδα Away είναι επίσης η ένδειξη μιας αυξανόμενης τάσης,  εκείνη των προηγουμένως online εμπόρων λιανικής πώλησης που κινούνται όλο και περισσότερο σε φυσικές τοποθεσίες. Μεταξύ αυτών των τάξεων είναι τα Allbirds, Casper, Glossier και, φυσικά, το Warby Parker, που συχνά θεωρείται ο πρώτος λιανοπωλητής “ψηφιακά προερχόμενος από φυσικό κατάστημα”. Η τάση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί, σύμφωνα με μελέτη της JLL, η οποία σημειώνει ότι οι ψηφιακοί έμποροι λιανικής πώλησης θα ανοίξουν συνολικά  850 καταστήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

New York Magazine’s¨Το ‘I Found it at the Strategist’ του New York Magazine και το πειραματικό retail

Όπως και με πολλούς από τους υπόλοιπους σε αυτόν τον κατάλογο, το pop-up του Strategist, το οποίο άνοιξε τις 8 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, βρίσκεται ανάμεσα σε όλες τις άλλες επικείμενες έννοιες στο SoHo και διαθέτει εμπειρία αγορών λίγο περισσότερο οut-of-the-box από ό, τι οι περισσότεροι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι. Το κατάστημα προσφέρει μια σειρά προϊόντων, με σύντομες περιγραφές δίπλα σε κάθε ένα από αυτά.

Με βάση τις καλύτερες συστάσεις των συντακτών, το κατάστημα μοιάζει πολύ το ίδιο σαν το περιοδικό. Υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται “Αυτό το πράγμα είναι απίστευτο”, το οποίο διαθέτει – μεταξύ άλλων – ένα τρυπάνι βούρτσα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας και έπειτα σε ένα ράφι υπάρχει ένα μπουρνούζι με τίτλο “Το καλύτερο μπουρνούζι”. Μαζί με πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών , μπορείτε να καθίσετε σε ένα σταθμό που μοιάζει  σαν κομμωτήριο, το pop-up διαθέτει επίσης ένα ράφι από μπλουζάκια από το The Cut με τη  σημείωση: “Τώρα μπορείτε να φοράτε τίτλους όπως αυτός πάνω σε ένα T-shirt”.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα από μόνο του, το pop-up του Strategist επισημαίνει επίσης μια αυξανόμενη τάση στη βιομηχανία, των λιανοπωλητών που χρησιμοποιούν προσωρινά καταστήματα είτε για να δοκιμάσουν το φυσικό λιανικό εμπόριο, είτε να σπρώξουν τα όρια ενός τυπικού φυσικού καταστήματος. Ενώ τα popups είναι δημοφιλή σε όλες τις εποχές του χρόνου – η Brandless τα έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στη Νέα Υόρκη – ήταν πολυάριθμα και με πρωτοπορία στην εορταστική περίοδο, με την Wayfair, το Amazon και το Macy’s να μπαίνουν όλα σε pop-ups, καθώς και άλλοι περίεργοι συνδυασμοί, όπως το Good Housekeeping και το κοινό pop-up του Amazon στο Mall of America.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.