27 Ιούλ 2024
READING

10 ελκυστικές κατηγορίες Franchise για το 2019

4 MIN READ

10 ελκυστικές κατηγορίες Franchise για το 2019

10 ελκυστικές κατηγορίες Franchise για το 2019

Από τα “φρέσκα” concepts μέχρι τους καθιερωμένους τομείς που δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης, εδώ είναι οι 10 κατηγορίες franchise που πιθανότα θα αναπτυχθούν το 2019.

Κάθε Δεκέμβριο γίνονται οι προβλέψεις για το ποιές θα είναι οι πιο “καυτές” κατηγορίες franchise κατά το επόμενο έτος. Πώς αποφασίζονται; Ένα πράγμα, προκύπτει από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά το περσινό έτος. Εξετάζονται οι τύποι επιχειρήσεων που ξεκινούν τα franchise σε μεγάλους αριθμούς, όπως εστιατόρια και DIY στούντιο. Λαμβάνονται επίσης υπόψη τα υφιστάμενα franchises που αντιμετωπίζουν μεγάλη ανάπτυξη ακόμη και σε πιο εδραιωμένες βιομηχανίες, όπως η φύλαξη παιδιών και η γυμναστική. Και επίσης πάντα παίζει ρόλο και το ένστικτο. Μετά από 40 και πλέον χρόνια κάλυψης της βιομηχανίας franchise, έχει  αναπτυχθεί μια αρκετά καλή αίσθηση του τι είναι trending. Έτσι εάν ενδιαφέρεστε να μπείτε στο ισόγειο του επόμενου μεγάλου καταστήματος ή να επενδύσετε σε μια βιομηχανία franchise που έχει ήδη αποδειχθεί και φαίνεται να συνεχίζει να είναι ισχυρή, σκεφτείτε αυτή τη λίστα με τις πιο καυτές κατηγορίες franchise για το 2019.

Καθώς το διαβάζετε, μην ξεχνάτε ότι δεν προορίζεται ως έγκριση κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας. Ανεξάρτητα από το τι franchise σκέφτεστε, τάση ή όχι, είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε την προεργασία σας πριν επενδύσετε, συμβουλευτείτε έναν λογιστή και μιλήστε με όσους υφιστάμενους και πρώην franchisees μπορείτε για να μάθετε αν η ευκαιρία είναι κατάλληλη για εσάς.

Δείτε παρακάτω τους 10 πιο δυνατούς κλάδους:

  1. Ασιατικό φαγητό

Η μανία “τρέχει” συνεχώς, και όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό μέσω του franchising. Αλλά πιο μακροχρόνια franchises με μενού εμπνευσμένα από ασιατικές κουζίνες συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν επίσης.

  1. Υπηρεσίες ομορφιάς / καλλωπισμού

Το να περιποιείστε τον εαυτό σας είναι in, και η ανάπτυξη της ομορφιάς και τα καλλωπιστικά franchises είναι ωποσδήποτε ανερχόμενη τάση. Η φροντίδα των νυχιών και οι βλεφαρίδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Και αυτή η τάση δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. υπάρχουν ορισμένα σήματα που εξυπηρετούν ειδικά τους άνδρες με συνείδηση της εικόνας.

  1. Παιδική φροντίδα

Με όλο και περισσότερους γονείς να εργάζονται, η ζήτηση για φροντίδα των παιδιών είναι υψηλή και γνωστά εμπορικά σήματα -ιδίως εκείνα που προσφέρουν επίσης εκπαιδευτικές υπηρεσίες- εμπνέουν εμπιστοσύνη. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι τα franchises για την παιδική φροντίδα έχουν βιώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

4.Ηλεκτρονικά Είδη

Τα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν καταστεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των περισσότερων ανθρώπων και τα franchises εκμεταλλεύονται αυτό με την παροχή υπηρεσιών επισκευής, μεταπωλήσεων, αξεσουάρ και πολλά άλλα για να διατηρήσουν τους πελάτες τους ευχαριστημένους.

  1. Διασκέδαση / Αναψυχή

Οι δικαιοδόχοι που ενδιαφέρονται για διασκέδαση έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Τα πάρκα τραμπολίνο, τα στούντιο ζωγραφικής και κεραμικής και τα escape rooms συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά η νεώτερη τάση είναι τα στούντιο DIY, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ρουστίκ ξύλινες πινακίδες και άλλα έργα τέχνης.

  1. Fitness

Το Fitness είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες franchise και μία που συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, χωρίς ενδείξεις επιβράδυνσης. Από τα γυμναστήρια μεγάλων διαστάσεων μέχρι τα boutique studios, υπάρχει κάτι για όλους – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που διαθέτουν μεγάλο αριθμό αθλητικών και γυμναστικών concepts που τους απευθύνονται.

  1. Παγωμένα επιδόρπια

Όλοι αγαπούν το επιδόρπιο και η κατηγορία προσφέρει στους υποψήφιους δικαιοδόχους μια ευρεία ποικιλία επιλογών, όπως το παγωτό, το παγωμένο γιαούρτι, τη γρανίτα και την κρέμα. Η τάση αυτή τη στιγμή είναι έννοιες καινοτομίας, όπως το παγωτό σε ρολό και οι κατεργασίες που παρασκευάζονται με υγρό άζωτο.

  1. Μεξικάνικο φαγητό

Το μεξικάνικο φαγητό ξεπέρασε την πίτσα για να γίνει ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος μενού πέρυσι, με περίπου 60.000 εστιατόρια στις Η.Π.Α., σύμφωνα με έρευνα η οποία συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα της υπηρεσίας τροφίμων. Οι δικαιοδόχοι στο χώρο προσφέρουν τα πάντα, από τις παραδοσιακές γεύσεις μέχρι τις δημιουργικές μείξεις.

  1. Τα κατοικίδια ζώα

68% των αμερικανικών νοικοκυριών κατέχουν ένα κατοικίδιο ζώο, σύμφωνα με την American Pet Products Association, και οι περισσότεροι από αυτούς τα θεωρούν ως οικογένεια. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που οι franchises που εξυπηρετούν τη φροντίδα των φίλων μας συνεχίζουν να βλέπουν την επιτυχία.

  1. Στελέχωση / πρόσληψη

H εύρεση του προσωπικού και η προσλήψή του αυξήθηκαν κατά 4,4% το 2017, φθάνοντας τα 161 δισ. δολάρια. Δεν τίθεται καν λόγος για το ποσό από αυτές τις πωλήσεις που προέρχονται από τον τομέα franchise, αλλά οι franchisors που προσφέρουν υπηρεσίες στελέχωσης και πρόσληψης συνεχίζουν να αποδίδουν καλά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.