19 Μάι 2024
READING

Η Ikea επενδύει στην εταιρεία οργάνωσης κουζίνας Traemand

3 MIN READ

Η Ikea επενδύει στην εταιρεία οργάνωσης κουζίνας Traemand

Η Ikea επενδύει στην εταιρεία οργάνωσης κουζίνας Traemand

Ο Όμιλος Ingka (του οποίων οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν τις εταιρείες Ikea Retail, Ingka Investments και Ingka Centers), έχει αποκτήσει το 49% της αμερικανικής εταιρείας σχεδιασμού και εγκατάστασης κουζίνας, Traemand, με δυνατότητα αγοράς και των υπολοίπων μετοχών. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Traemand να επεκτείνει την έννοια της υπηρεσίας κουζίνας πέρα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανέφερε η Ingka Group σε δελτίο τύπου.

Η Traemand είναι συνεργάτης της Ikea Retail USA από το 2005 και πιο πρόσφατα στον Καναδά, παρέχοντας εργαλεία και συστήματα για την απλοποίηση των κατασκευών κουζίνας, ανέφερε η εταιρεία. Η Traemand θα διατηρήσει τη σημερινή της διαχείριση, σύμφωνα με την αναφορά.

Η κίνηση αυτή επεκτείνει τη γκάμα υπηρεσιών της Ikea. Ο όμιλος Ikea (που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ingka), τον Σεπτέμβριο του 2017, εξαγόρασε την υπηρεσία TaskRabbit των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δυσκολία συναρμολόγησης των επίπλων της Ikea χλευάστηκε βαθιά στην ταινία “Deadpool”, και η Ikea αποδείχθηκε ότι είχε μια αίσθηση του χιούμορ γι ‘αυτό. Ωστόσο, οι επενδύσεις της στο TaskRabbit και τώρα στο Traemand δείχνουν ότι ο σουηδικός retailer επίπλων έρχεται να το αντιμετωπίσει αυτό ως ελάττωμα για τους πελάτες που πρέπει να διευκολύνει.

Πράγματι, η Ikea έχει βάλει περισσότερους πόρους σε αυτήν από ό, τι στην αναβάθμιση της ποιότητας των επίπλων της, κάτι που ήταν προτεραιότητα του πρώην διευθυντή Peter Agnefjall, αλλά δεν συζητήθηκε πολύ μετά από την αναχώρησή του σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία είναι πιθανό να “ψαρεύει” millenials καταναλωτές που εκτιμούν τον Ευρωπαικό σχεδιασμό και τα σημεία τιμών των επίπλων αλλά δεν έχουν καμία υπομονή να τα συναρμολογήσουν.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες σχεδιασμού της Traemand επιτρέπουν στους πελάτες να μετατρέψουν την απλή αίσθηση κάποιων επίπλων της Ikea σε μια πιο προσαρμοσμένη εμφάνιση. Αυτός φαίνεται να είναι ο σωστός τρόπος να ξεφύγουν από την πραγματικότητα ότι είναι μια γενική εταιρεία επίπλων.Είναι μια εταιρεία μόδας για οικιακά αντικείμενα.

Ακόμα και χωρίς τις περίπλοκες οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα της Ikea, το ένα τρίτο έως το 40% των ανακαινίσεων κουζίνας και μπάνιου γενικά εγκαταλείπονται επειδή οι επιλογές είναι περίπλοκες και έτσι οι υπηρεσίες όπως το Traemand να μπορούν να σώσουν την κατάσταση.

Αλλά η ποιότητα είναι ένα ζήτημα για τους millenials και η επένδυση δεν κινεί τα πράγματα  τόσο πολύ, σύμφωνα με τον Erik Gordon, καθηγητή στο Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Michigan. “Η εξαγορά δεν δημιουργεί αξία για τους πελάτες της Ikea που έχει ήδη πρόσβαση σε υπηρεσίες Traemand”, δήλωσε αναφερόμενος στις δημοφιλείς παροχές καφετέριας της Ikea. “Μπορεί να είναι μια καλή οικονομική επένδυση για την Ikea, αλλά η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει η Ikea θα ήταν η αύξηση της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών της. Αυτό απαιτεί βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων με τα οποία ζουν οι πελάτες και βλέπουν πολύ καιρό μετά την αποχώρησή τους από το κατάστημα .”

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.