20 Μάι 2024
READING

H PepsiCo επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφορώντας Snack-Delivery ρομπότ

5 MIN READ

H PepsiCo επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφορώντας Snack-Delivery ρομπότ

H PepsiCo επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη κυκλοφορώντας Snack-Delivery ρομπότ

Το κινητό αυτόματο μηχάνημα που η PepsiCo λάνσαρε πρόσφατα στο University of the Pacific έχει προκαλέσει ενθουσιασμό ανάμεσα στους φοιτητές που επιθυμούν γρήγορη ανανέωση, αλλά ο γίγαντας των ΗΠΑ υπονόησε ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για την παροχή υπηρεσιών φαγητού με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Τα αυτοκινούμενα ρομπότ, που ονομάστηκαν Snackbot, αναπτύχθηκαν μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της PepsiCo και της Robby Technologies με βάση το Bay Area.

Προς το παρόν, παραδίδουν σνακ και ποτά από το χαρτοφυλάκιο Hello Goodness της PepsiCo, το οποίο περιλαμβάνει τα Smartfood Delight, Baked Lay’s, SunChips, Pure Leaf Iced Tea, bubly, LIFEWTR και Starbucks Cold Brew.

Η γκάμα Hello Goodness ξεκίνησε το 2015 και ενίσχυσε την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου και πωλήσεων της PepsiCo.

Η εταιρεία πραγματοποίησε προηγουμένως μια δοκιμή του Hello Goodness στο Amazon το 2017 και έδειξε ότι το υγιεινό χαρτοφυλάκιο σνακ έχει πετύχει σχεδόν 45% καλύτερα από τις πωλήσεις από άλλες παρόμοιες καμπάνιες και από επενδύσεις για διαφήμιση.

Σύμφωνα με τον Scott Finlow, VP καινοτομίας και γνώσεων της PepsiCo Foodservice, οι φοιτητές μπορούν να παραγγείλουν προϊόντα Hello Goodness από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. μέσω της εφαρμογής Snackbot, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του University of the Pacific.

“Με βάση τις αρχικές επιτυχίες της πλατφόρμας Hello Goodness, ξεκινήσαμε να διερευνάμε πώς θα μπορούσαμε να επεκταθούμε από τις πιο παραδοσιακές μηχανές πώλησης σε νέες μορφές”, δήλωσε ο Scott Finlow.

Έχουμε μπει βαθιά στις προτιμήσεις και τις επιθυμίες των καταναλωτών και μαζί με τους συνεργάτες μας στο Robby Technologies, προσφέρουμε στους καταναλωτές τις πιο υγιεινές επιλογές σνακ και ποτών που αναζητούν με ένα διασκεδαστικό και βολικό τρόπο με δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου καθώς περνούν  μια απαιτητική μέρα μέσα στην πανεπιστημιούπολη. ”

Η PepsiCo πιστεύει ότι η αυξανόμενη ανάγκη μεταξύ των πανεπιστημιακών σπουδαστών για εύκολη πρόσβαση στα σνακ είναι μια εντελώς νέα ευκαιρία για το χώρο της επιχείρησής της.

“Οι σπουδαστές κολλεγίων είναι περιορισμένοι σε χρόνο και αναζητούν βολικές και υγιεινότερες επιλογές”, δήλωσε ο Finlow, προσθέτοντας ότι το University of the Pacific ήταν ανερχόμενος πελάτης και ήταν “πολύ δεκτικός” στη συνεργασία με την PepsiCo για να υιοθετήσει καινοτόμες τεχνολογίες.

Τα σνακ που αγοράστηκαν μπορούν να αποσταλούν σε περισσότερες από 50 καθορισμένες περιοχές στην πανεπιστημιούπολη των 175 στρεμμάτων χωρίς χρέωση τελών παράδοσης, σύμφωνα με την PepsiCo.

Τα bots είναι έτοιμα να κυλήσουν σε περισσότερα από 20 μίλια με μία μόνο φόρτιση και είναι εξοπλισμένα με κάμερα και προβολείς που τους επιτρέπουν να βλέπουν και να περιηγούνται σε πλήρες σκοτάδι ή βροχή, καθώς και δυνατότητες οδήγησης σε όλους τους τροχούς για το χειρισμό των εμποδίων και των απότομων λόφων.

Ερωτηθείς για το πώς θα διασφαλιστεί ότι τα σνακ δεν θα κλαπούν στο δρόμο τους, ο Finlow παρατήρησε: “Εμπιστευόμαστε τους φοιτητές ότι σέβονται την πανεπιστημιούπολη και την κοινότητά τους συνολικά. Ωστόσο, αν προκύψουν ζητήματα, υπάρχουν εκπαιδευμένοι τεχνικοί Snackbot σε όλη την πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένων των “πρεσβευτών” των φοιτητών που μπορούν να βοηθήσουν τους συμφοιτητές τους να πλοηγηθούν στην εφαρμογή και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το Snackbot”.

Πρόσθεσε ότι, ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν τρία έως πέντε Snackbots στην πανεπιστημιούπολη που παρέχουν επαρκή ικανότητα για να καλύψουν την τρέχουσα ζήτηση των καταναλωτών. Όταν ορισμένα αντικείμενα πρέπει να ανανεωθούν, η Robby Technologies θα στείλει επίσης μια ομάδα επιτόπου, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της μάρκας, που εκπαιδεύεται για να αναπληρώνει τα αντικείμενα σε κάθε ρομπότ.

«Όπως μαθαίνουμε από τη δουλειά μας με την Snackbot, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών και να συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας για να ανταποκριθούμε με ευελιξία», δήλωσε ο Finlow.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της PepsiCo παρευρέθηκαν στο CES τον περασμένο μήνα στο Λας Βέγκας, εξετάζοντας τις δυνατότητες επέκτασης του ρόλου της AI στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Η αναδυόμενη έκθεση που επικεντρώνεται στην τεχνολογία, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον από το συνεχιζόμενο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, εν μέρει λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μακροοικονομικής και γεωπολιτικής έρευνας στο Barings, Christopher Smart.

“Έχουμε κινηθεί προς μια οικονομία που εξαρτάται από τεράστια διασυνδεδεμένα δίκτυα δεδομένων που μεταφέρουν τα χρήματα, τα δεδομένα και τις υπηρεσίες πέρα ​​από τα σύνορα, ανεξάρτητα από τους κανόνες που διέπουν τους ανθρώπους και τα πράγματα”, ανέφερε πρόσφατα ο Smart.

Ωστόσο, η PepsiCo δεν είναι η πρώτη πολυεθνική εταιρία τροφίμων και ποτών που έχει χρησιμοποιήσει την AI για να προωθήσει τις πωλήσεις της.

Η Coca-Cola China ξεκίνησε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης πριν από μερικούς μήνες, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου και την καλή αλληλεπίδραση για να προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία στους καταναλωτές. Επιτρέπει επίσης στους καταναλωτές να αγοράζουν ποτά, καθώς και να ανακυκλώνουν χρησιμοποιημένα μπουκάλια και κουτάκια.

Το 2017, η σουηδική startup Wheelys με ένα 24ωρο κινούμενο κατάστημα χωρίς προσωπικό, στη Σαγκάη της Κίνας, το οποίο σχεδιάστηκε για να κάνει άμεσες παραδόσεις στους καταναλωτές και τελικά πηγαίνει μόνο του σε μια αποθήκη για την ανανέωση των αγαθών του.

Ο Finlow, ο οποίος παρακολούθησε επίσης το CES, δεν περιέγραψε το επόμενο σχέδιο της PepsiCo με την AI, αλλά σημείωσε ότι η ομάδα είδε “απίστευτες μελλοντικές εφαρμογές για τη χρήση της”.

“Είναι μια περιοχή που θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά και να εξερευνούμε”, είπε.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.