27 Ιούλ 2024
READING

Οι retailers προσπαθούν να κερδίσουν τους Gen Z

3 MIN READ

Οι retailers προσπαθούν να κερδίσουν τους Gen Z

Οι retailers προσπαθούν να κερδίσουν τους Gen Z

Η επόμενη μεγάλη παγκόσμια μετατόπιση γενιάς καλωσορίζει τους ψηφιακούς εκπροσώπους στην αγορά. Οι δημογράφοι προβλέπουν ότι κάποτε μέσα στο 2019, τα μέλη της Generation Z θα ξεπεράσουν τους Millennials. Έχουμε συζητήσει για τον αντίκτυπο των Millennials στο λιανικό εμπόριο εδώ και καιρό. Αλλά καθώς η επόμενη γενιά των καταναλωτών Gen Z αρχίζει να φτάνει τα 21, οι λιανοπωλητές προσαρμόζονται γρήγορα στις αξίες αυτής της αναδυόμενης ομάδας με τρόπους που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε όλοι.

Οι καταναλωτές Gen Z διαφέρουν από τους προκατόχους τους σε διάφορα χαρακτηριστικά. Μεγάλωσαν με τα κοινωνικά μέσα. Αυτή η νεότερη γενιά δεν έχει γνωρίσει ποτέ έναν κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα. Αντιπροσωπεύουν την πιο εθνικά και φυλετικά διαφορετική ομάδα στην αμερικανική ιστορία. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι λαμβάνουν υπόψη τη δέσμευση ενός εμπορικού σήματος για κοινωνικό καλό κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς.

Αυτή η δέσμευση στις αξίες είναι ένας παράγοντας που αναγκάζει τις μάρκες να εξετάσουν δυναμικά τον τρόπο με τον οποίο απευθύνονται προς τους καταναλωτές της Gen Z. Σκεφτείτε ότι οι έφηβοι ξοδεύουν περισσότερο στην ομορφιά από ό, τι στην ένδυση, σύμφωνα με μια έρευνα της Piper Jaffray σε πάνω από 6.000 έφηβες των ΗΠΑ. Η κοινωνική πλατφόρμα τους είναι το Snapchat. Όταν εξετάζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, θέλουν οι μάρκες να παρουσιάζουν αυθεντικές συνδέσεις με αναλογούντα αίτια, σε αντίθεση με τις προσωπικές συνεργασίες που βασίζονται αποκλειστικά σε ένα διάσημο πρόσωπο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακολουθούν το παράδειγμα των influencers. Αντίθετα, οι social media influencers κάνουν ό,τι έκαναν τα τυπωμένα περιοδικά στο παρελθόν. Ένα παράδειγμα αυτής της ψηφιακής επιρροής είναι η επένδυση της Walmart στο Ryan’s Toys Reviews. Ο εξάχρονος κάνει κριτική παιχνιδιών στο κανάλι του στο YouTube, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια απόψεις. Οι κριτικές του Ryan έχουν 15 εκατομμύρια συνδρομητές και σύντομα θα κυκλοφορήσει μια σειρά παιχνιδιών στη Walmart για να συμπεριλάβει τις πλαστελίνες, τα λούτρινα ζωάκια και άλλα δημοφιλή παιχνίδια από το κανάλι του.

Αν και το YouTube είναι μια ψηφιακή επιχείρηση, οι αγοραστές Gen Z είναι ισχυροί υποστηρικτές των φυσικών καταστημάτων. Σε μια πρόσφατη έρευνα της ICSC, το 95% των καταναλωτών της Gen Z είχαν επισκεφτεί ένα εμπορικό κέντρο τους τρεις προηγούμενους μήνες. Οι ερωτηθέντες κατά μέσο όρο επισκέπτονταν ένα εμπορικό κέντρο σχεδόν εννέα φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Και οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες που αγοράστηκαν σε φυσικά καταστήματα ήταν τα προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας, ακολουθούμενα από ενδύματα και υποδήματα.

Η κατηγορία ομορφιάς είναι αυτή όπου οι έμποροι λιανικής κάνουν μεγάλες αλλαγές ανταποκρινόμενοι στις προτιμήσεις του Gen Z. Πρόσφατα, η CVS Pharmacy ανακοίνωσε ένα concept store-within-a-store που ονομάζεται BeautyIRL σε περιορισμένες περιοχές. Τα πολυκαταστήματα ανταποκρίνονται επίσης στην τάση, μετατρέποντας τους πάγκους  ομορφιάς σε προορισμούς όπου οι πελάτες μπορούν να λαμβάνουν συστάσεις και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα.

Οι αγοραστές Gen Z αναζητούν ατομικότητα και θέλουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προϊόντα. Αυτή η μοναδικότητα διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής τους και αναμένουν ότι η εξατομίκευση θα συμβεί τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο.

Η Gen Z θα αντιπροσωπεύει το 40% όλων των καταναλωτών μέχρι το 2020. Καθώς οι έμποροι λιανικής εξελίσσονται για να προσαρμόσουν την τεχνολογία και την εμπειρία των καταναλωτών τους, θα πρέπει επίσης να προσέξουν ότι η Gen Z μπορεί να θέλει ακόμη περισσότερα από την εμπειρία αγορών τους από ό, τι έχει ζητήσει ποτέ οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.