27 Ιούλ 2024
READING

Το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για να νοικιάσετε γραφείο

2 MIN READ

Το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για να νοικιάσετε γραφείο

Το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για να νοικιάσετε γραφείο

Το Central, η hot επιχειρηματική και λιανική καρδιά του Χονγκ Κονγκ, γεμάτη με ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα και πολυτελή ξενοδοχεία, είναι η πιο ακριβή περιοχή για ενοικίαση γραφείων σε όλο τον κόσμο. Αν και το ενοίκιο γραφείων στην κεντρική συνοικία του Χονγκ Κονγκ είναι ήδη το πιο ακριβό στον κόσμο και υπάρχουν όλο και περισσότερες εταιρείες που μετακινούνται από το κέντρο της πόλης σε φθηνότερες τοποθεσίες, οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές ή ακόμα υψηλότερες.

Το Χονγκ Κονγκ είναι το βασικό οικονομικό κέντρο στην Ασία και το Central εξακολουθεί να είναι η σημαντικότερη οικονομική περιοχή της πόλης. Έτσι, το ενοίκιο γραφείων εκεί προβλέπεται ότι θα αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Raymond Chow, Εκτελεστικό Διευθυντή Εμπορικών Ακινήτων στη Hongkong Land, τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γραφείων του Central, “το Central είναι ακόμα το σπίτι των πιο σημαντικών θεσμών της πόλης, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και η Νομισματική Αρχή, η συνδεσιμότητα του Central παραμένει ένας μαγνήτης για τους κορυφαίους παίκτες “, πρόσθεσε,” Δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες συνοικίες”.

Τον Ιούνιο του 2018, το Central κατατάχθηκε για τρίτη χρονιά από την παγκόσμια εμπορική εταιρεία ακινήτων CBRE, ως η ακριβότερη θέση στον κόσμο, χάρη στην έντονη ζήτηση των κατοίκων της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός Κίνας και να αναζητήσουν γραφείο Grade A.


Ο χώρος γραφείου στο Central κοστίζει σήμερα 306 USD ανά τετραγωνικό πόδι, 30% υψηλότερα από τη δεύτερη υψηλότερη περιοχή, το West End του Λονδίνου, στα 235 USD  ανά τετραγωνικό πόδι.

Στις 10 πιο ακριβές premium τοποθεσίες μίσθωσης, έξι ήταν ακόμη στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων των Shenzhen, του Πεκίνου, του Τόκιο και του Δελχί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.