27 Ιούλ 2024
READING

Θα αλλάξει η modular τεχνολογία της Google τον τρόπο που καταναλωτές αγοράζουν smartphones;

2 MIN READ

Θα αλλάξει η modular τεχνολογία της Google τον τρόπο που καταναλωτές αγοράζουν smartphones;

Θα αλλάξει η modular τεχνολογία της Google τον τρόπο που καταναλωτές αγοράζουν smartphones;

Μια ραγισμένη οθόνη smartphone, μια νεκρή μπαταρία ή μια βουτιά στην απόδοση, αυτές τις μέρες, συνήθως σημαίνει είτε ένα ταξίδι σε ένα κατάστημα για ανακατασκευή, είτε – για εκείνους που έχουν τα μετρητά – ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο τηλέφωνο. Η πιο πρόσφατη πατέντα της Google δείχνει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί για άλλη μια φορά να παίξει με τεχνολογία που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα αγοράζουμε, θα χρησιμοποιούμε και θα σκεφτόμαστε τα smartphones και τον τρόπο πώλησης της βιομηχανίας gadget και συσκευών.

Η πατέντα προβλέπει ένα smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάξουν εύκολα την οθόνη, τους αισθητήρες, την κάμερα ή το σύστημα τσιπ, σύμφωνα με την Techradar. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να τροποποιούν τη συσκευή με πρόσθετες οθόνες, μπαταρίες, ενισχυμένη μνήμη και άλλες τεχνολογικές βελτιώσεις. Αυτό δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Google για “αρθρωτή” τεχνολογία smartphone. Η εταιρεία εργαζόταν σε μια πλήρως αρθρωτή συσκευή στο Project Ara, αλλά το έργο εγκαταλείφθηκε το 2016.

Έχουν υπάρξει άλλες πρόσφατες εξελίξεις από τους πωλητές smartphone σε αρθρωτά σχέδια, αν και κανένας δεν προσεγγίζει το πραγματικό modularity όπως η πατέντα της Google. Για παράδειγμα, η πρόσφατη κυκλοφορία, το Moto Z είναι, όπως δείχνει μια επίδειξη στο YouTube, κατασκευασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν εύκολα καλύμματα και μπαταρίες τηλεφώνου και ακόμη να προσθέτουν ηχεία στο τηλέφωνο.


Ωστόσο, οι πρόσφατες συσκευές περιορίζονται σε ό, τι υλικό μπορεί να αντικατασταθεί, να αναβαθμιστεί και να προστεθεί σε σύγκριση με τη συσκευή της νέας πατέντας της Google.

Αν ένα πραγματικά αρθρωτό smartphone έρθει σε παραγωγή, αυτό θα σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να αποφύγουν την αντικατάσταση ολόκληρου του τηλεφώνου τους για πολλά χρόνια. Μάλλον, θα μπορούν να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν εύκολα ανταλλακτικά καθώς έσπαγαν και να αντικαταστήσουν τα ξεπερασμένα εξαρτήματα καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται.

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να σημαίνει ένα δραματικά διαφορετικό περιβάλλον εμπορίας και πώλησης για μεγάλους πωλητές smartphone όπως η Apple και η Samsung, οι οποίοι συχνά επωφελούνται από τη διαφημιστική εκστρατεία που δημιουργείται γύρω από την επικείμενη κυκλοφορία μιας νέας συσκευής.

Οι έμποροι που δεν πωλούν αλλά κατασκευάζουν, θα αντιμετωπίσουν επίσης μεγάλες αλλαγές, καθώς θα πρέπει να μεταφέρουν και να προωθήσουν μια σειρά μεμονωμένων εξαρτημάτων παρά μια σειρά συσκευών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.