02 Μάι 2024
READING

Η Hello Bello, η νέα γραμμή φροντίδας μωρών της Walmart, αποκαλύπτει 4 αλλαγές στο lifestyle των νέων γονέων

5 MIN READ

Η Hello Bello, η νέα γραμμή φροντίδας μωρών της Walmart, αποκαλύπτει 4 αλλαγές στο lifestyle των νέων γονέων

Η Hello Bello, η νέα γραμμή φροντίδας μωρών της Walmart, αποκαλύπτει 4 αλλαγές στο lifestyle των νέων γονέων

Η Walmart δεν θέλει απλώς να έχει την τελευταία λέξη στα προσιτά προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά θέλει την πρωτοκαθεδρία. Με τη βοήθεια δύο διασημοτήτων, η Walmart χρησιμοποιεί τη κλίμακα μείωσης των τιμών της για να προσελκύσει τους γονείς που το συνειδητοποιούν και θέλουν να αποκομίσουν μεγάλη αξία. Η αλυσίδα των superstores έχει ευθυγραμμιστεί με το συναρπαστικό ζευγάρι Kristen Bell (“The Good Place”) και τον Dax Shepard (“Parenthood”, “The Ranch”) σε μια αποκλειστική σειρά φυτικών προϊόντων για τη φροντίδα των παιδιών, από πάνες έως απορρυπαντικά, που ονομάζεται “Hello Bello”.

Με αυτόν τον τρόπο, η Walmart αναγνωρίζει τη διεύρυνση της ζήτησης για περισσότερη διαφάνεια στα συστατικά. Η παγκόσμια αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας αναμένεται να κλιμακωθεί σε σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028, από 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με την Persistence Market Research. Η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο αυτών των πωλήσεων.

Η Walmart προφανώς αναγνωρίζει αυτή την πρόκληση.Συνεργαζόμενη αποκλειστικά με τη Bell και τον Shepard, που είναι και οι ίδιοι γονείς, η Walmart στοιχηματίζει όχι μόνο στη μάρκα της αλλά και στη δύναμη να έχουν φιλικά και αξιόπιστα πρόσωπα για το εμπορικό σήμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Walmart αναγνωρίζει όχι μόνο τη δύναμη των προϊόντων με φυσικά συστατικά, αλλά και τις τέσσερις αλλαγές του lifestyle, που θα μπορούσαν να αλλάξουν μόνιμα τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης θα κινηθούν τα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή της Walmart για τα προϊόντα μωρών για τη νέα φυσική της γραμμή είναι στοιχειώδης. Τα μωρά είναι ευαίσθητα και πρέπει να έχουν ασφαλέστερα προϊόντα. Το τέχνασμα είναι να τα καταστήσει προσιτά και η Walmart έχει την κλίμακα για να επιτύχει. Τα 10 προϊόντα Hello Bello διατιμώνται από $ 1,88 έως $ 23,94, με τα περισσότερα στα $ 8.

Όπως δήλωσε ο Shepard στο κοινό δελτίο τύπου: “Οι γονείς δεν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του τι είναι καλό για το μωρό τους και καλό για τον προϋπολογισμό τους.” Η σειρά Hello Bello περιλαμβάνει πάνες, μαντηλάκια, σαμπουάν και αφρόλουτρο, κρέμα αλλαγής πάνας, απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, απολυμαντικό χεριών, αντηλιακό και αντι-κουνουπικό σπρέι.

Στο επιχειρηματικό πεδίο εάν η Walmart μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων στο στάδιο της έναρξης των νέων οικογενειών τους τώρα, είναι πιο πιθανό να διατηρήσει αυτή την εμπιστοσύνη για τη διάρκεια της ζωής αυτών των πελατών, καθώς και των απογόνων τους.

Για να γίνει κατανοητό το επείγον του ζητήματος, υπάρχει αυξανόμενη ανταγωνιστική πίεση για να κερδηθεί η πίστη του αγοραστή από τη γέννηση. Τον Ιανουάριο, η Target επέκτεινε τη σειρά προϊόντων φροντίδας για τα μωρά, το Cloud Island, για να συμπεριλάβει τις πάνες, τα μαντηλάκια, τα είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ανταγωνιστικές τιμές, μερικά από αυτά με φυτικά συστατικά.

Η Walmart επέκτεινε τους τελευταίους 18 μήνες τη συλλογή για μωρά , προσθέτοντας 30.000 αντικείμενα. Ανανέωσε επίσης τα τμήματα μωρών σε περισσότερα από 2.000 καταστήματα και πρόσθεσε ένα microsite στο Walmart.com, το οποίο βοηθά τους γονείς να ψωνίζουν στυλάτα είδη για το μωρουδιακό δωμάτιο, από τα κλασικά παστέλ έως τα μοντέρνα.

Με την επένδυση σε μια γραμμή “από την κορυφή ως τα νύχια” προϊόντων με ασφαλή συστατικά για τα μωρά, η Walmart επιδιώκει την αφοσίωση των αγοραστών από κούνια, ανταποκρινόμενη σε τέσσερις βασικές αλλαγές του lifestyle που κάνουν πολλοί καταναλωτές.

Μια στροφή προς τη βιωσιμότητα για τα μωρά.

Μέσα σε λίγους μήνες, τα νεογέννητα μπορούν να “απαιτούν 10 φορές το βάρος τους σε δαπάνες” και οι γονείς όλο και περισσότερο κατευθύνουν τα χρήματά τους προς “καθαρότερα” προϊόντα. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς βιολογικών παιδικών τροφών αναμένεται να φθάσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 από 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με το μέγεθος και την προβλεπόμενη αύξηση της συνολικής αγοράς προϊόντων για τη φροντίδα των παιδιών – 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 στα 11 δολάρια μέχρι το 2025, αναφέρει το Statista. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Hello Bello, χρησιμοποιεί “τόσα οργανικά συστατικά όσο γίνεται, χωρίς να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων”.

Μια στροφή προς τα εξειδικευμένα εμπορικά σήματα που σημαίνουν κάτι.

Ο υπεύθυνος καταναλωτής αναμένεται να συγκαταλέγεται στις μεγάλες τάσεις λιανικής πώλησης το 2019, καθώς η επέκταση των ψηφιακών αγορών και των επιλογών αγορών στο κατάστημα επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν ευκολότερα τις μάρκες που τους βοηθούν να κάνουν καλύτερες και πιο υπεύθυνες επιλογές, σύμφωνα με μια έκθεση. Οι καταναλωτές ηλικίας 23 έως 38 ετών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα που έχουν “σκοπό” – 37% έναντι 30% των αγοραστών μεγαλύτερης ηλικίας.

Μια μετατόπιση της αξιοπιστίας του influencer.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης επέτρεψαν σε οποιονδήποτε με εμπιστοσύνη και την ικανότητα να βγάλει μια καλή selfie να γίνει influencer. Ωστόσο, μόνο το 3% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν βασισμένο σε μια διασημότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Collective Bias, μιας εταιρείας διαχείρισης influencer. Η Bell και ο Shepard είναι το είδος του ζευγαριού που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την επιρροή των διασημοτήτων. Δεν είναι μεγάλα αστέρια, δεν είναι υπερβολικά λαμπεροί και συχνά μοιράζονται τις αδυναμίες του γάμου, ενώ κάνουν πλάκα ο ένας με τον άλλο. Αυτό τους καθιστά επιθυμητούς και σχετικούς, το οποίο η Walmart προφανώς έχει εντοπίσει.

Μια μετατόπιση των προσδοκιών στα “προσιτά premium“.

Χάρη εν μέρει στις ψηφιακές νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Brandless, η οποία πωλεί καταναλωτικά προϊόντα με φυσικά συστατικά σε χαμηλές τιμές, οι αγοραστές μαθαίνουν ότι μπορούν πράγματι να αποκτήσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Όμως, η Brandless, η οποία κάποτε τιμολογούσε ό,τι είχε στα 3 δολάρια, τον Ιανουάριο ανέβασε τις τιμές της μετά την είσοδό της στην κατηγορία παιδικής φροντίδας. Η Walmart μπορεί να έχει ήδη αναπτύξει τη γραμμή Hello Bello με τους Bell-Shepard όταν η Brandless εισήγαγε τα ακριβότερα προϊόντα μωρών της, αλλά σίγουρα έκανε μια καλύτερη εισαγωγή.

Ο Shepard μάλιστα υπονόησε ότι το Hello Bello δεν θα είχε δει ποτέ το φως του ήλιου χωρίς τη Walmart. “Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν καλύτερο αποκλειστικό συνεργάτη λιανικής πώλησης”, δήλωσε στο δελτίο τύπου.

Ο πιο σημαντικός εταίρος, ωστόσο, είναι ο πελάτης. Εάν η Walmart μπορεί να πει την πρώτη λέξη σωστά, μπορεί να έχει την τελευταία λέξη στην πίστη των αγοραστών, πολύ πέρα ​​από τους γονείς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.