27 Ιούλ 2024
READING

Το Foot Locker επιστρέφει στο κέντρο της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών

5 MIN READ

Το Foot Locker επιστρέφει στο κέντρο της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών

Το Foot Locker επιστρέφει στο κέντρο της κουλτούρας των αθλητικών παπουτσιών

Το Foot Locker, ο μεγαλύτερος έμπορος αθλητικών υποδημάτων των ΗΠΑ, δεν θέλει πλέον να θεωρείται ως απλά ένα κατάστημα αθλητικών παπουτσιών. Αντ ‘αυτού, θέλει να αναγνωριστεί ως χώρος «ενδυνάμωσης της νεολαίας».

Οι μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών έχουν βάλει τις μάρκες όλων των ειδών να προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτές και το Foot Locker δεν διαφέρει. Ο έμπορος με έδρα τη Νέα Υόρκη μεταμορφώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1974.

Από τον Ιανουάριο, το Foot Locker έχει επενδύσει σε τέσσερις νεοσύστατες επιχειρήσεις: την εταιρεία μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών Goat, την ακαδημία σχεδιασμού παπουτσιών Pensole, την online συνδρομητική υπηρεσία παιδικών ενδυμάτων Rockets of Awesomeness και η εταιρεία παιδικών παπουτσιών και εξοπλισμού Super Heroic. Πέρυσι, η Foot Locker κέρδισε επίσης μερίδιο μειοψηφίας στην πολυτελή μάρκα Carbon38 με πολυτελή ενδύματα γυναικών.

“Έχουμε αλλάξει πολλά”, δήλωσε σε συνέντευξη ο Richard Johnson, πρόεδρος και CEO της Foot Locker. “Ο ρυθμός της αλλαγής δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί. Ο καταναλωτής κινείται γρήγορα. Πρέπει να είμαστε ευκίνητοι για να προσαρμοστούμε σε αυτό. Όλα αυτά τα πράγματα που σχεδιάζουμε να επενδύσουμε είναι δυνατότητες που θέλουμε να προσθέσουμε στο οικοσύστημα που εξυπηρετεί τη νεολαία.Κανένα από αυτά δεν θέλει περισπασμούς. ”

Ένα ενδιαφέρον σημείο: Στο flagship του Foot Locker στην Times Square, το Super Heroic και οι Rockets of Awesomeness έχουν συμπεριληφθεί στο Kids Foot Locker ενώ ένα σχέδιο από έναν δημιουργό του Pensole έχει μετατραπεί σε παπούτσι Adidas που πωλείται αποκλειστικά στο Foot Locker. Ο Johnson δήλωσε ότι το Foot Locker βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης με το Goat.

Η Foot Locker έκανε την πρώτη της είσοδο στην Ασία, εκμεταλλευόμενη την «ζωντανή κουλτούρα των sneaker». Πέρυσι άνοιξε τρία καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία και συνεργάστηκε με την Tmall της Alibaba για να φτάσει στους Κινέζους καταναλωτές.

Στην εγχώρια αγορά της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, το Foot Locker φέτος άνοιξε τα πρώτα “power stores” στο Ντιτρόιτ και τη Φιλαδέλφεια, αφού πρώτα τα παρουσίασε σε πόλεις όπως το Λίβερπουλ και το Λονδίνο. Αυτά τα καταστήματα διαθέτουν αποκλειστικά προϊόντα και πινελιές προσαρμοσμένες στις τοπικές προτιμήσεις. Στόχος τους είναι επίσης να προωθήσουν την top τάση στο retail τώρα: την εμπειρία. Σκοπός του είναι να αποτελέσει “ένα κόμβο για την τοπική κουλτούρα, την τέχνη, τη μουσική και τον αθλητισμό “, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν χώρο για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις όπως τα pop-up και τουρνουά Xbox.

Το Foot Locker διαθέτει περισσότερα από 3.200 καταστήματα παγκοσμίως κάτω από την κοινή αλυσίδα που περιλαμβάνει το Champs Sports και το Footaction.

Η Foot Locker εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα ανταμοιβής πιστών πελατών της FLX, ανέφερε η εταιρεία την ημέρα των επενδυτών της στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό πρόγραμμα που αφορά κυρίως τις εκπτώσεις και τις προσφορές, το νέο σχέδιο έρχεται με προνόμια, όπως η έγκαιρη πρόσβαση σε νέες εκδόσεις παπουτσιών και δωρεάν αποστολή των online παραγγελιών, δήλωσε η CFO, Lauren Peters.

Η εταιρεία ξεκινά επίσης τη “Greenhouse”  θερμοκοιτίδα startups για να παρουσιάσει νέες συνεργασίες και μάρκες. Για να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στη ζήτηση, υπέγραψε συμφωνία με την Adidas τον Ιανουάριο για να παράγει αθλητικά παπούτσια στο “Speedfactory” της Adidas. Χρησιμοποιεί ρομπότ, τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες τεχνολογίες που, σύμφωνα με τις εταιρείες, μπορούν να κάνουν μέχρι και 36 φορές πιο γρήγορα το σχεδιασμό του προϊόντος και την “προσγείωση” του στα ράφια των καταστημάτων μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες από την παραδοσιακή βιομηχανική παραγωγή.

Σε ένα γνωστό πρότυπο της βιομηχανίας, η Foot Locker δήλωσε ότι χρησιμοποιεί RFID για την παρακολούθηση αποθεμάτων στο κατάστημα και μελετά τα δεδομένα για να ανταποκριθεί καλύτερα με εξατομικευμένα προϊόντα και marketing που οι καταναλωτές θέλουν και ζητούν, αντί της παραδοσιακής προσέγγισής της. Ορισμένα από τα καταστήματα της εταιρείας διαθέτουν ντουλάπια για online παραλαβές παραγγελιών. Για να είναι εκεί όπου είναι και οι πελάτες, το Foot Locker αποστέλλει φορτηγά που χρησιμεύουν ως pop-up καταστήματα σε εκδηλώσεις όπως το NBA All-Star Game.

Ο Johnson, ένας βετεράνος του Foot Locker για 20 χρόνια, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές ήταν επιτακτικές, αφού η εταιρεία “πέρασε δύσκολο 2017”, όταν οι πωλήσεις έπεσαν μετά από 28 ευνοϊκά τρίμηνα θετικών αυξήσεων. Η μείωση της κυκλοφορίας στα εμπορικά κέντρα, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των καταστημάτων της, δεν βοήθησε.

«Ξαφνικά χάσαμε στη στροφή τον καταναλωτή», μου είπε. «Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο γρήγορα κινείται ο καταναλωτής. Αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να πάμε γρηγορότερα. Ξαφνικά ο πελάτης μας είπε: «Εμείς διατάζουμε. Δεν θέλουμε απλώς μια συναλλαγή μαζί σας “. Για να μπορέσουμε να γίνουμε από τον κορυφαίο παγκόσμιο έμπορο αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων στο να έχουμε τη δύναμη να ενδυναμώσουμε και να εμπνεύσουμε την κουλτούρα της νεολαίας είναι μια δραματική διαφορά».

Λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις των πελατών της, αυτό βοήθησε την αντίστοιχη επιστροφή πωλήσεων της Foot Locker σε θετικό έδαφος το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Αυτός ο μήνας ανέφερε ότι οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων σημείωσαν άνοδο 9,7%. Η Foot Locker προβλέπει ότι οι πωλήσεις αυτές θα αυξηθούν στα επόμενα 5 χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του κλεισίματος καταστημάτων φέτος, ο έμπορος λιανικής πώλησης αναμένει περισσότερα ανοίγματα από ότι κλεισίματα κάθε χρόνο. Το ποσοστό των καταστημάτων του εντός των εμπορικών κέντρων είναι αυτό που θα μειωθεί.

Το να είσαι στο επίκεντρο της νεολαίας σημαίνει να εμπλακείς με την ποπ κουλτούρα. Στο flagship της Times Square , υπάρχει ένα νέο τμήμα Pop by Foot Locker. (“Pop” σημαίνει ποπ κουλτούρα). Μια κατά το πλείστον αποκλειστική συλλογή αθλητικών παπουτσιών με θέμα το The Walking Dead, των μπαστουνιών μπέιζμπολ και άλλων προϊόντων που η Foot Locker δημιούργησε από κοινού με τους εταίρους Puma και AMC.

“Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε πώς να θέσουμε πραγματικά τον πελάτη στο επίκεντρο των πράξεων και των λεγομένων μας “, είπε ο Johnson.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.