27 Ιούλ 2024
READING

Η εξαγορά του διαφημιστικού γραφείου Droga5 από την Accenture Interactive είναι μεγάλη υπόθεση

4 MIN READ

Η εξαγορά του διαφημιστικού γραφείου Droga5 από την Accenture Interactive είναι μεγάλη υπόθεση

Η εξαγορά του διαφημιστικού γραφείου Droga5 από την Accenture Interactive είναι μεγάλη υπόθεση

Η Accenture Interactive ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει αποκτήσει πλήρως το δημιουργικό διαφημιστικό πρακτορείο Droga5, το οποίο διαθέτει στο πελατολόγιό του την Under Armor, το HBO, την New York Times, το Amazon, το Covergirl και άλλες περισσότερες μεγάλες μάρκες ως πελάτες.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι 500 εργαζόμενοι της Droga5 στα γραφεία σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο να γίνονται ένας σημαντικός δημιουργικός δίαυλος στην τεράστια εμπειρία πελατείας και υπηρεσιών μάρκετινγκ της Accenture Interactive, αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Έχουμε κάποια καλά στοιχεία brand creative εδώ στη Βόρεια Αμερική, αλλά δεν είχαμε το καλύτερο”, λέει ο Brian Whipple, Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture Interactive. “Ο David [Droga] και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι και τώρα θα ενισχύσουμε την ικανότητά μας να κάνουμε καλύτερες εμπειρίες για τους πελάτες μας και να τις γνωστοποιήσουμε στους καταναλωτές – μια απίστευτη πραγματικότητα . “

“Από την πλευρά μας, αυτό είναι που πρέπει να κάνει μια συμβουλευτική εταιρεία”, λέει ο αναλυτής της Forrester, Jay Pattisall. “Πρέπει είτε να διπλασιαστείς και να επιδιώξεις επιθετικά αυτές τις δημιουργικές δυνατότητες για να βοηθήσεις πραγματικά τους πελάτες σου να ξεχωρίζουν στην αγορά ή να βγεις από το παιχνίδι”.

Σε αυτό το πνεύμα, τα διαφημιστικά πρακτορεία και οι εταιρείες επικοινωνίας έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια αναζητώντας καλύτερους τρόπους πλοήγησης σε ένα αυξανόμενα μεταβλητό τοπίο, στο οποίο οι μεγάλοι retailers θέλουν αποτελεσματική δουλειά που είναι πάντα ταχύτερη, καλύτερη και φθηνότερη . Το περασμένο φθινόπωρο, η WPP συγχώνευσε πολλαπλές διαφημιστικές εταιρείες σε νέες οντότητες για τον εξορθολογισμό του ιστού των αλληλένδετων εταιρειών, συνδυάζοντας τις δυνατότητες τόσο της ψηφιακής όσο και της προγραμματικής διαφήμισης με τη δημιουργική και στρατηγική πλευρά της πειθούς.

Ο David Droga, ιδρυτής και δημιουργικός πρόεδρος της Droga5, αναγνωρίζει ότι η συγχώνευση της επιχείρησής του στην Accenture Interactive αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη πραγματικότητα: το brand communication ξεπέρασε τη διαφήμιση, σε κάθε εποχή και τόπο στον οποίο ο καταναλωτής αλληλεπιδρά και δοκιμάζει ένα εμπορικό σήμα – το εμπόριο στο e-commerce, ακόμη και τις διαφημίσεις, τις οποίες ο ίδιος ο Droga συχνά χαρακτηρίζει τρομακτικές, ή πραγματικά κακές. «Αισθάνομαι τη συμμετρία ανάμεσα στο τι φέρνει στο τραπέζι η Accenture. Την τεχνογνωσία στο digital και την εμπειρία, και αυτό που φέρνουμε εμείς στο τραπέζι από στρατηγικό και δημιουργικό επίπεδο είναι κάτι που θα έχει υψηλή ζήτηση από τους πελάτες “, λέει ο Droga, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία του το 2006.” CEOs, CMOs, και CIOs πρέπει όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα, επειδή όλοι επηρεάζουν ο ένας τον άλλον τώρα. Δεν είναι σπουδαίο αυτό; Νομίζω ότι θα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μάρκα που θα προχωρήσει. Αυτό αποτελεί απόδειξη για το μέλλον. “

Η Droga5 είναι η μεγαλύτερη απόκτηση της Accenture Interactive από την ίδρυσή της το 2009 και η τρίτη συμφωνία της Accenture Interactive μόλις τον περασμένο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, είναι επίσης η πιο σημαντική δημιουργική αγορά από οποιαδήποτε συμβουλευτική εταιρεία, καθώς οι παγκόσμιοι στρατηγικοί όμιλοι όπως η Accenture, η Deloitte και η PwC άρχισαν να αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντά τους για επιχειρηματική δραστηριότητα υπηρεσιών marketing κατά την τελευταία δεκαετία. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα συμβουλευτικά γραφεία δεν κατόρθωσε να εξαγοράσει ένα δημιουργικό γραφείο του βεληνεκούς της Droga5, μια hot startup που εξελίχθηκε ραγδαία και κατακτά κάθε χρόνο τα κορυφαία βραβεία της βιομηχανίας. Από το πρώτο του viral χτύπημα το 2006, όταν έβαλε ψεύτικα τον Marc Ecko να κάνει γκράφιτι επάνω στο Air Force One , μέχρι το πρόσφατο έργο που συνεργάστηκε με την Wieden + Kennedy για τη δολοφονία του Bud Knight του Game of Thrones, το γραφείο αποτελεί ένα από τα λίγα που δημιουργούν συνεχώς έργο που γίνεται μέρος της κουλτούρας.

Γιατί τώρα?

Θα υπάρξουν μερικοί στο χώρο της βιομηχανίας διαφημίσεων που θα θεωρήσουν ότι αυτή ήταν η τέλεια στιγμή για την απόκτηση της Droga5, αναφέροντας την πτώση της δημιουργικής ποιότητας και της παραγωγής κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτό, όμως, αλλοιώνεται από τα ασυναγώνιστα υψηλά πρότυπα που ο οργανισμός έχει θέσει στην πρώτη θέση.

Άλλοι θα δουν την Endeavour πίσω από την κουρτίνα, να οργανώνει καλά μια συμφωνία καθώς καθαρίζει τις υποθέσεις της πριν από την IPO. Πηγές κοντά στην Endeavour λένε ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα φιλικό διάλειμμα σε μια υγιή σχέση που έχει κάνει τη διαδρομή του. Από τότε που η Endeavour (στη συνέχεια WME-IMG) αγόρασε το μερίδιό της στην Droga5, αναγνωρίζεται ως η δυναμική των επικοινωνιών μάρκας χρησιμοποιώντας την Droga5 ως έμπνευση για την οικοδόμηση της δικής της εταιρείας εσωτερικής διαφήμισης 800 ατόμων που ονομάζεται Endeavour Global Marketing.

Και ίσως η Accenture Interactive έφτασε εδώ αφού δεν μπόρεσε να αποκτήσει την MDC Partners, σπίτι των δημιουργικών γραφείων Anomaly, Crispin Porter + Bogusky, και 72andSunny, μεταξύ άλλων, τον Δεκέμβριο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εδώ είμαστε και είναι η τελευταία σημαντική κίνηση σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να αγωνίζεται να βρει τον καλύτερο εαυτό της σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από δύο εταιρείες που στοχεύουν στη διαφήμιση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.