27 Ιούλ 2024
READING

Οι έφηβοι στην Αμερική δαπανούν 2.600 δολάρια ετησίως για τρόφιμα και ρούχα σε αγαπημένα brands

3 MIN READ

Οι έφηβοι στην Αμερική δαπανούν 2.600 δολάρια ετησίως για τρόφιμα και ρούχα σε αγαπημένα brands

Οι έφηβοι στην Αμερική δαπανούν 2.600 δολάρια ετησίως για τρόφιμα και ρούχα σε αγαπημένα brands

Οι έφηβοι, κατά μέσο όρο, δαπανούν 2.600 δολάρια ετησίως για τρόφιμα και ρούχα, ευνοώντας τους λιανοπωλητές Lululemon, Ulta, Amazon και Vans, μαζί με αλυσίδες fast-food όπως το Chick-fil-A και το Chipotle, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Piper Jaffray ρώτησε 8.000 έφηβους, με μέσο όρο ηλικίας 16 ετών, στις ΗΠΑ, που δαπανούσαν χρήματα. Το 54% των ερωτηθέντων ήταν αγόρια και το 46% ήταν κορίτσια.

Η μελέτη έρχεται καθώς η λιανική βιομηχανία προσπαθεί να καταλάβει την αγοραστική συμπεριφορά των εφήβων, που συχνά αναφέρονται ως καταναλωτές Gen Z, που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012. Η Piper Jaffray έχει υπολογίσει ότι οι έφηβοι αντιπροσώπευαν περισσότερα από 75 δισ. στο τέλος του περασμένου έτους, με περίπου το ένα τέταρτο του αμερικανικού πληθυσμού κάτω των 20 ετών. Καθώς αυτή η γοητευτική ομάδα καταναλωτών ανοίγει το πορτοφόλι της ακόμα πιο πολύ, είναι σημαντικό για τους εμπόρους λιανικής πώλησης να στοχεύουν σε εκείνους εάν θέλουν να παραμείνουν μπροστά και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Εκτός από την αποκάλυψη των κορυφαίων προορισμών αγορών των νέων, η Piper Jaffray βρήκε ότι το 83% των εφήβων έχει iPhone, που σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς κάνουν αγορές απευθείας από το κινητό τους. Οι άντρες δαπανούν περισσότερα χρήματα για τα τρόφιμα, ενώ οι γυναίκες δαπανούν για ρούχα. Και το ήμισυ της ομάδας είπε ότι το Amazon, όχι τα Walmart, Macy ή Target, ήταν η αγαπημένη τους ιστοσελίδα για ψώνια.

Στην έρευνα της Piper Jaffray φέτος, η Lululemon παρατίθεται ως μία από τις 10 κορυφαίες μάρκες ενδυμάτων μεταξύ των εφήβων έρχεται στο Νο. 8 για πρώτη φορά. Ο κατασκευαστής κολάν ξεπέρασε επίσης την Adidas που είναι η Νο 2 προτιμόμενη μάρκα αθλητικών ενδυμάτων, πίσω από τη Nike.

Η Ulta ξεπέρασε τη Sephora που ανήκει στην LVMH για να γίνει ο νούμερο 1 προορισμός για την ομορφιά, ενώ η μάρκα Glossier ηλεκτρονικού εμπορίου μπήκε στη λίστα στο Νο. 10.

Συνολικά, η αγαπημένη μάρκα ενδυμάτων μεταξύ των εφήβων παραμένει η Nike, ακολουθούμενη από τις American Eagle, Adidas, Forever 21, Hollister, PacSun, Urban Outfitters, Lululemon, Victoria’s Secret και H&M.

Για τα παπούτσια, η Vans κατέλαβε το 20%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ για το εμπορικό σήμα ανέφερε η Piper Jaffray, το οποίο τη θέτει ακόμα δεύτερη πίσω από την Nike με το 41% των εφήβων να λέει ότι η Nike είναι η αγαπημένη τους για αθλητικά παπούτσια.

Μεταξύ αυτών που περιγράφει η Piper Jaffray ως “ανώτερου εισοδήματος έφηβοι”, οι κορυφαίες μάρκες που δεν θα φορεθούν πλέον την άνοιξη αυτή περιλαμβάνουν τα Under Armor, Gap, Justice και Aeropostale.

“Η Gen Z είναι η πρώτη digitally native πληθυσμιακή ομάδα,  που γεννήθηκαν σχεδόν με ένα τηλέφωνο στο χέρι τους”, ανέφερε η αναλυτής της Piper Jaffray, Erinn Murphy. “Η Gen Z νοιάζεται πραγματικά για κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πολύ ισχυρή γενιά.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.