02 Μάι 2024
READING

Η Airbnb εγκαινιάζει το Adventures,τις extreme περιηγήσεις

3 MIN READ

Η Airbnb εγκαινιάζει το Adventures,τις extreme περιηγήσεις

Η Airbnb εγκαινιάζει το Adventures,τις extreme περιηγήσεις

Την περασμένη εβδομάδα, η Airbnb εισήγαγε το Adventures, μια συλλογή ταξιδιών τριών έως επτά ημερών που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν προορισμούς off-road σε όλο τον κόσμο.

Τα ταξίδια all-inclusive περιλαμβάνουν οδηγούς, γεύματα, μεταφορές εδάφους και καταλύματα, μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Για να βάλουν σε λίστα τα ταξίδια τους στην πλατφόρμα, οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν, όπως έκαναν και στο πρόγραμμα Experiences.

Επειδή το πρόγραμμα είναι τόσο καινούργιο, η Airbnb δεν έχει επίσημο ποσοστό αποδοχής.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει πει στο παρελθόν ότι απορρίπτει περισσότερο από το 80% των αιτούντων στο πρόγραμμα Experiences. Για το Adventures, η Airbnb λέει ότι διασφαλίζει ότι όλοι οι φορείς που εμφανίζονται στην πλατφόρμα της διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και άδειες για να πραγματοποιήσουν τις περιηγήσεις τους.

“Ψάχνουμε για πράγματα όπως εάν έχουν τη σωστή εμπειρία όταν μια δραστηριότητα είναι υψηλότερου κινδύνου”, λέει ο Joe Zadeh, επικεφαλής της εμπειρίας στην Airbnb, ο οποίος ξεκίνησε την νέα πρωτοβουλία.

“Θέλουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι ο ξεναγός είναι συνδεδεμένος με την κοινότητα, έτσι ώστε η κοινότητα που πηγαίνετε και περνάτε χρόνο εκεί με το Adventures είναι πραγματικά φιλόξενη.”

Επί του παρόντος, η Airbnb Adventures περιλαμβάνει περισσότερα από 200 ταξίδια σε 40 χώρες, με περισσότερα να έρχονται.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, η Airbnb επεκτείνεται σε νέα είδη ταξιδιωτικών εμπειριών, μέρος της μεγαλύτερης προσπάθειάς της να τοποθετηθεί ως ταξιδιωτική εταιρεία “all-in-one”.

Πρώτα βγήκε το Experience, μία έκδοση ημερήσιων εκδρομών, και στη συνέχεια εξαγόρασε το Luxury Retreats, με έδρα τον Καναδά, για να επεκταθεί σε καταλύματα με πλήρεις υπηρεσίες.

Έχει ενσωματώσει ακόμη και το εργαλείο κρατήσεων της Resy στην πλατφόρμα της. Από τότε, η Airbnb επεκτάθηκε στην Airbnb Plus, μια συλλογή υψηλής ποιότητας ενοικιαζόμενων σπιτιών.

Μια μετατόπιση στα ταξίδια περιπέτειας μπορεί να μην φαίνεται σαν επέκταση, αλλά το Adventures σηματοδοτεί την πρώτη πραγματική προσπάθεια της Airbnb να προσφέρει ολοκληρωμένα ταξίδια, καθώς τα περιλαμβάνει όλα εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια.

Το Adventures και το Experiences που βασίζονται σε ταξίδια είναι μια ανερχόμενη επιχείρηση, με online ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και άλλες πλατφόρμες που αγωνίζονται για να “αρπάξουν” κάποιο κομμάτι τους.

Σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού πρακτορείου Adventure Travel and Trade Association (ATTA) και του Travel Leaders Group (2018), το 86% των ερωτηθέντων παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων ταξιδιωτικών περιηγήσεων τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την ATTA, η παγκόσμια αγορά ταξιδιωτικών περιηγήσεων έχει αυξηθεί από 98 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009 σε 683 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Η Airbnb πιστεύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει από τα τυπικά ταξίδια περιπέτειας με τα μοναδικά της ταξίδια. Οι περισσότεροι από τους φορείς εκμετάλλευσης στην πλατφόρμα είναι περιφερειακοί και δεν είναι ευρέως γνωστοί και πολλοί προσφέρουν ταξίδια αποκλειστικά για την Airbnb.

Τα Adventures θα κυμανθούν από $ 79 έως $ 5.000, ανάλογα με το μήκος του ταξιδιού και την πολυπλοκότητα του. Κατά μέσο όρο, η Airbnb αναφέρει ότι αυτά τα ταξίδια θα κοστίζουν 750 δολάρια για επτά ημέρες ή 110 δολάρια την ημέρα, μια τιμή αρκετά προσιτή.

Για την Airbnb, η μετακίνηση πέρα ​​από το ασφαλές εισιτήριο γευσιγνωσίας κρασιού, σε πιο τολμηρές μορφές ταξιδιού μπορεί να είναι επικερδής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.