20 Μάι 2024
READING

Tην 4η Ιουλίου οι Αμερικανοί ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μπύρα

2 MIN READ

Tην 4η Ιουλίου οι Αμερικανοί ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μπύρα

Tην 4η Ιουλίου οι Αμερικανοί ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μπύρα

Οι Αμερικανοί ξέρουν πώς να γιορτάσουν. Στη φετινή 243η επέτειο της υιοθέτησης της Διακήρυξης Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ενήλικες ξόδεψαν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο για μπίρα, περίπου το ίδιο ποσό που δαπανάται για πυροτεχνήματα, τα περισσότερα από τα οποία εισάγονται από την Κίνα.

Στην πραγματικότητα, η 4η Ιουλίου είναι μια από τις κορυφαίες αργίες κατανάλωσης της χώρας, με περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται μαζί για μπύρα και κρασί, σύμφωνα με έκθεση της WalletHub.

Ακόμα περισσότερο είναι το ποσό για τα τρόφιμα του μπάρμπεκιου.

Συνολικά, οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε λουκάνικα, μπιφτέκια και άλλα τρόφιμα, σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής, από 6,94 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Οι Αμερικανοί υπολογίζεται ότι έφαγαν 150 εκατομμύρια hot dogs στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με το National Hot Dog και το Sausage Council.

Εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά, οι σημαίες των Η.Π.Α. είναι ένα άλλο “καυτό” εμπόρευμα αυτής της αργίας, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια της Stars and Stripes να εισάγονται στη χώρα, επίσης κυρίως από την Κίνα.

Όλα μαζί, ξεπερνούν τα 73 δολάρια ανά άτομο, όπως ανακάλυψε το NRF, έναν αριθμό που έχει μειωθεί ελαφρά τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα, ο πατριωτισμός καλά κρατεί, με το 86% του πληθυσμού να γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας φέτος, κυρίως με τη διοργάνωση ή την παρακολούθηση μαγειρέματος, μπάρμπεκιου και πικνίκ.

Για να βρουν φίλους και συγγενείς, αναμένεται ότι 41,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν μέσω των εθνικών οδών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.