20 Μάι 2024
READING

Η αγορά outdoor μεγαλώνει

2 MIN READ

Η αγορά outdoor μεγαλώνει

Η αγορά outdoor μεγαλώνει

Η παγκόσμια αγορά outdoor θα ανέλθει στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026 σύμφωνα με την έρευνα αγοράς .

Πρόκειται για μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και retailers όπως οι JD Sports και Decathlon,REI, έχουν επωφεληθεί από την καθιέρωση ισχυρής διεθνούς παρουσίας.

Έχει πραγματοποιηθεί εκτενή έρευνα καταναλωτών στη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να διαπιστωθεί πώς διαφέρει η υπαίθρια αγορά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προτιμήσεις των καταναλωτών


Υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στα Βασικά Κριτήρια Αγοράς που αναζητούν οι καταναλωτές στους εμπόρους λιανικής πώλησης.

Ο καταναλωτής του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ πιο προσανατολισμένος στις τιμές και το 47% των καταναλωτών θέλει να ψωνίσει στους λιανοπωλητές που προσφέρουν αξία για τα χρήματα έναντι 28% στις ΗΠΑ.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στους λιανοπωλητές που προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα, ενώ οι Γάλλοι καταναλωτές προτιμούν να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις και να δώσουν προτεραιότητα στην επιθυμία και την κληρονομιά του εμπορικού σήματος.

Δυναμική της αγοράς


Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χαμηλό μέσο όρο δαπανών ανά άτομο για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους (£ 26) και σχετικά υψηλό κατά κεφαλήν δαπάνη για αγορές αθλητικών ειδών (£ 125).

Αντίθετα, η Γερμανία έχει υψηλότερη δαπάνη ανά άτομο σε εξωτερικούς χώρους (2,9 φορές εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου) και χαμηλή δαπάνη για αθλητικά ρούχα (0,6 φορές εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου), ενώ η oudoor αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ πιο αθλητική. το Ηνωμένο Βασίλειο).


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπαίθρια αγορά είναι ιδιαίτερα εδραιωμένη, κυριαρχείται από μερικούς βασικούς λιανοπωλητές με μεγάλα δίκτυα καταστημάτων, όπως το Go Outdoors, το Cotswold Outdoor, το Snow + Rock και το Ellis Brigham.

Η Γαλλία θεωρείται ως μια δύσκολη αγορά για υπαίθρια εμπορικά σήματα να διεισδύσουν δεδομένης της δεσπόζουσας θέσης του Decathlon και της κατακερματισμένης φύσης της υπόλοιπης αγοράς λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξάρτητων και περιφερειακών αλυσίδων.

Η ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων με ομάδες αγορών σε κατακερματισμένες αγορές μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για να κερδίσει κλίμακα.

Για παράδειγμα, η Intersport αντιπροσωπεύει 618 λιανοπωλητές στη Γαλλία και έχει παρουσία σε 65 χώρες.

Οι αγορές στο διαδίκτυο επικρατούν στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ενώ η Amazon θεωρείται ως ο κύριος λιανοπωλητής των καταναλωτών για εξωτερική ενδυμασία και εξοπλισμό (25% και 29% των καταναλωτών στη Γερμανία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα αγόρασαν από την Amazon τα τελευταία 3 χρόνια).

Υπάρχουν καλές διεθνείς ευκαιρίες για retailers, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουν τις αποχρώσεις μεταξύ των αγορών και την ευκαιρία που αντιπροσωπεύουν για να εξασφαλίσουν την επιτυχή είσοδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.