20 Μάι 2024
READING

Οι εταιρείες CPG επενδύουν περισσότερα για να χρησιμοποιούν λιγότερες συσκευασίες

2 MIN READ

Οι εταιρείες CPG επενδύουν περισσότερα για να χρησιμοποιούν λιγότερες συσκευασίες

Οι εταιρείες CPG επενδύουν περισσότερα για να χρησιμοποιούν λιγότερες συσκευασίες

Σύμφωνα με το κίνημα της κοινωνίας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, οι καταναλωτές απαιτούν λιγότερες συσκευασίες.

Μια νέα μελέτη δείχνει, ωστόσο, ότι αυτή η τάση δεν θα μεταφραστεί σε λιγότερες δαπάνες για συσκευασίες το επόμενο έτος.

Από τις 250 μάρκες CPG που ερωτήθηκαν, το 75% ανέφερε ότι σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα για συσκευασίες κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίηθηκε.

Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν αξιοσημείωτη αύξηση από το 65% το 2018 και το 40% το 2017.

Ενώ το 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εργάζονταν για την αλλαγή των υλικών συσκευασίας για να καταστούν πιο ανακυκλώσιμα, υπήρξαν και άλλες σημαντικές τάσεις στο τοπίο συσκευασίας που συζητήθηκαν στη μελέτη, οι οποίες όλες απαιτούν επενδύσεις στην καινοτομία.

Οι εταιρείες CPG έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές σε συσκευασίες με ευκολότερη ανοιχτή συσκευασία (57%), συσκευασίες μιας χρήσης (51%) και συσκευασίες με διαφορετικές μορφές, εκτυπώσεις και υφές για να ταιριάζουν με τα νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας που περιέχουν.

Το ευρύ κοινό έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα υπερβολικής συσκευασίας τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ο τεράστιος όγκος κουτιών και απορριμμάτων συσκευασίας που παράγονται από αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Amazon.com, σε μια προσπάθεια να περιορίσει ορισμένα από αυτά, έχει θεσπίσει κανόνες για τους πωλητές απαιτώντας βελτιωμένη συσκευασία και επιβάλλει ποινή με πρόστιμο για εκείνους που δεν την χρησιμοποιούν.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν οφείλονται αποκλειστικά σε λόγους βιωσιμότητας, καθώς η ογκώδης συσκευασία από τους πωλητές οδηγεί επίσης σε πρόσθετο βάρος αποστολής για την Amazon αυξάνοντας το κόστος για τον γίγαντα e-tail.

Τουλάχιστον μία εκκίνηση προσπάθησε ακόμη και να κλείσει το κενό δημιουργώντας επαναχρησιμοποιήσιμες εκδόσεις συσκευασίας για μεγάλες μάρκες CPG.

Η Loop, μια “κυκλική” πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργήθηκε από την έναρξη λειτουργίας του TerraCycle, συνήψε εταιρικές σχέσεις με τους Walmart και Kroger νωρίτερα φέτος για πιλοτικά προγράμματα σε τέσσερις πόλεις.

Οι εταιρείες CPG είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοπόρες με διαφορετικές εκδόσεις συσκευασίας για προϊόντα που πωλούνται απευθείας από τον καταναλωτή.

Η Proctor & Gamble, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε ένα ελαφρύτερο, πιο ανθεκτικό κιβώτιο Tide ειδικά για αγορά και παράδοση από την Amazon.com.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.