19 Μάι 2024
READING

Το χαρτί και ένα μολύβι είναι 5 φορές καλύτερα από τη χρήση μιας εφαρμογής

5 MIN READ

Το χαρτί και ένα μολύβι είναι 5 φορές καλύτερα από τη χρήση μιας εφαρμογής

Το χαρτί και ένα μολύβι είναι 5 φορές καλύτερα από τη χρήση μιας εφαρμογής

Μερικές φορές, η τεχνολογία μπορεί να είναι ένας τρόπος ζωής, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή μιας αναλογικής επιλογής είναι η πιο παραγωγική επιλογή.

Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο – όπου οι οθόνες κυριαρχούν στην εποχή μας. Ο μέσος Αμερικανός ενήλικας ξοδεύει τρεις ώρες και 43 λεπτά σε κινητές συσκευές, σύμφωνα με έρευνα του eMarketer το 2019.

Αυτό δεν περιλαμβάνει το χρόνο που αφιερώνεται σε έναν υπολογιστή στην εργασία ή “παρκαρισμένο” μπροστά από την τηλεόραση στο σπίτι.

Είναι εύκολο να βρεθεί μια εφαρμογή ή μια πλατφόρμα λογισμικού που θα βοηθήσει τη ζωή μας, κάνοντας το χαρτί και το στυλό να αισθάνονται παλιά.

Αλλά τα προϊόντα χαρτιού προσφέρουν πλεονεκτήματα που η τεχνολογία δεν έχει.

Είναι πέντε φορές καλύτερη η χρήση αναλογικών μέσων από τα ψηφιακά.

“Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να προσφέρει το χαρτί είναι ότι τονώνει το σύστημα ενεργοποίησης του δικτύου μας”, λέει ο Holland Haiis, εμπειρογνώμονας ψηφιακής απεξάρτησης για το How Life Unfolds. “Ενισχύει την εκμάθηση και βοηθά στην επίτευξη του στόχου παρέχοντας καλύτερη ανάκληση και απόδοση.”

Αυτό το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα περιττών πληροφοριών, βοηθώντας με τη μνήμη.

Αντί να λαμβάνετε σημειώσεις σε ένα smartphone ή φορητό υπολογιστή, χρησιμοποιήστε ένα σημειωματάριο για να καταγράψετε σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να θυμάστε.

Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε μια ομιλία που θέλετε να κάνετε με λιγότερες σημειώσεις ή διαφάνειες, σκεφτείτε τη γραφή με το χέρι για να ενισχύσετε την καλή μνήμη του κειμένου.

Η εργασία με το χαρτί μπορεί να κάνει πιο γρήγορα ορισμένες εργασίες, λέει η Christine Hofler, ιδιοκτήτρια του Curate for Joy !, ενός οργανωμένου επαγγελματία με πιστοποίηση Marie Kondo.

“Εάν έχετε μόνο μια μικρή λίστα, ένα απλό ημερολόγιο ή έναν μικρό αριθμό επαφών για να παρακολουθείτε, το χαρτί είναι γρηγορότερο και ευκολότερο”, λέει.

“Μπορείτε να πάρετε ένα στυλό και χαρτί και να γράψετε μερικές λέξεις πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να ανοίξετε την ψηφιακή συσκευή σας, να εντοπίσετε την εφαρμογή ή το πρόγραμμα και να πληκτρολογήσετε αυτές τις ίδιες λέξεις.”

Η ανάκτηση των πληροφοριών μπορεί επίσης να είναι ταχύτερη, λέει ο Hofler. «Απλά μια ματιά στο χαρτί ή στη σελίδα», λέει. “Το χαρτί δεν εξαντλείται από μπαταρία, όπως μια ψηφιακή συσκευή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα: Ένα ενιαίο κομμάτι χαρτιού είναι πιο φορητό από ό, τι ακόμη και η μικρότερη συσκευή. “

Όταν εργάζεστε με εργαλεία χαρτιού, η εστίασή σας αυξάνεται και δεν μπορείτε να επιχειρήσετε να κάνετε πολλαπλές εργασίες, λέει ο Haiis.

Όταν κρατάμε μια συσκευή, τα δακτυλά μας “τρέχουν” γρήγορα σε διάφορες επιπλέον ανοικτές σελίδες του υπολογιστή. Όσο περισσότερο αλλάζουμε τους στόχους μας, τόσο περισσότερο “δημιουργούμε ομίχλη του εγκεφάλου”.

Το χαρτί εντοπίζει την εστίασή σας και δεν έχει ενσωματωμένες αντιπερισπασμούς που μπορεί να σας οδηγήσουν εκτός λειτουργίας.

Εάν πρέπει να ολοκληρώσετε ένα σημαντικό έργο ή να προλάβετε την ανάγνωση, εξετάστε τα εργαλεία χαρτιού αντί για ψηφιακά.


Το έγγραφο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της συνεργασίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, διότι δεν αποσπά την προσοχή.

Αν όμως οι άνθρωποι παίρνουν σημειώσεις σε συνάντηση με φορητούς υπολογιστές, μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να ελέγχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ψάχνετε ένα email, δεν συνεισφέρετε, λέει ο Haiis.

“Κάθε φορά που σας αποσπάται η προσοχή από μια συσκευή, πηγαίνετε σε μικρότερο βάθος με μια συνομιλία”, λέει.

“Αυτό δημιουργεί λιγότερη εμπιστοσύνη και λιγότερη συντροφικότητα. Εάν πρόκειται να μετακινήσετε τα έργα προς τα εμπρός, θα πρέπει να συνεργαστείτε ως ομάδα. Πολύ συχνά, επαναλαμβάνεται η συνάντηση μια εβδομάδα αργότερα και αναρωτιέμαι γιατί δεν προχωρήσαμε. Είναι επειδή η συνάντηση δεν είχε την προσοχή μας. “

Κάντε μια πολιτική χωρίς τεχνολογία στις συναντήσεις και χρησιμοποιήστε το χαρτί για να σημειώσετε αντί του φορητού υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας.


Δεν βλέπεις με εστίαση όταν αποθηκεύεις σημειώσεις ή λίστες υποχρεώσεων σε μια ψηφιακή εφαρμογή, μπορεί να είναι εύκολο να τις αγνοήσεις.

“Δεν μπορείτε να πετύχετε αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό”, λέει η Ντέμπρα Έκερλινγκ, συγγραφέας του βιβλίου “Ο οδηγός στόχων σας: Ένας χάρτης πορείας για τον καθορισμό, τον προγραμματισμό και την επίτευξη των στόχων σας”.

Συνιστά τη δημιουργία ενός αποκλειστικού σημειωματάριου για τις λίστες υποχρεώσεων, διατηρώντας το στην ίδια θέση στο γραφείο σας. “Με αυτό τον τρόπο, ξέρετε πάντα πού να βρείτε τα επερχόμενα καθήκοντα και τα στοιχεία δράσης σας”, λέει η Eckerling.

Στην αρχή κάθε εβδομάδας, τοποθετήστε την ημερομηνία στην κορυφή μιας νέας σελίδας και κάντε όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη λίστα. Η Eckerling συνιστά να διαιρέσετε τη λίστα σας σε κατηγορίες, πελάτες ή έργα. “Ό, τι κάνει πιο νόημα”, λέει.

Ενώ είναι ωραίο να έχετε ένα ψηφιακό αντίγραφο των to-dos σας, η αξία του χαρτιού είναι πολλαπλή, λέει η Eckerling.

“Το να έχετε τα to-dos σε χαρτί, όπου μπορείτε να ελέγξετε τις εργασίες σας όπως τις κάνετε, σας δίνει τη δυνατότητα να είστε πιο παραγωγικοί”, λέει.

Ο Haiis σημειώνει ότι πολλοί από εμάς είναι “εθισμένοι” σε ψηφιακά εργαλεία λόγω της έκλυσης ντοπαμίνης που λαμβάνετε όταν έχετε μια νέα ειδοποίηση.

Μπορείτε να πάρετε τόσα πολλά όταν χρησιμοποιείτε χαρτί, όπως να θημηθείτε κάτι από μια λίστα εργασιών ή να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα εργαλεία για να κάνετε τις σημειώσεις σας οπτικά πιο ωραίες και “ελκυστικές”, λέει.

“Όταν συνδυάζετε χαρτί με τις συσκευές σας, έχετε καλύτερη ισορροπία, επαγγελματικά και προσωπικά”, λέει ο Haiis.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.