17 Μάι 2024
READING

Η ιστορία της Sprayground

3 MIN READ

Η ιστορία της Sprayground

Η ιστορία της Sprayground

Δημιουργήθηκε από τον David Ben David (DBD) το 2010 η Sprayground και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος των σακιδίων.

Μεγαλώνοντας στο Bronx, με πατινάζ και σερφ, ο DBD ήταν πάντα εν κινήσει και είχε να πακετάρει όλη του τη ζωή στο σακίδιο του.

Μόλις λίγα χρόνια αργότερα είχε νόημα να ξεκινήσει μια γραμμή σακιδίων εμπνευσμένη από την τέχνη. Πιο πρόσφατα, η Sprayground συνεργάστηκε με τους Chris Brown, Christina Milian, τον Spike Lee, τον Iman Shumpert και τον Coco και τον Breezy.

Όλα τα προϊόντα Sprayground κατασκευάζονται σε περιορισμένες ποσότητες και δεν παράγονται ποτέ ξανά.

Παρακάτω ακολουθεί μια μικρή συνέντευξη με τον δημιουργό της David Ben David (DBD)

Πώς δημιουργήσατε το sprayground;

Ήμουν πάντα στη μόδα και δεν ήθελα να ξεκινήσω μια παραδοσιακή εταιρεία T-shirt και η τσάντα μου ήταν μόνο μαύρη.

Στην αγορά υπήρχε μόνο μαύρο, μπλε, κίτρινο, κόκκινο. Αυτό είναι εντάξει, αλλά τι εάν θα μπορούσαμε πραγματικά να δημιουργήσουμε μια τσάντα σαν νέο “εξάρτημα” μόδας.

Αυτό ήταν μόνο ένα όνειρο, έτσι το έκανα με μια τσάντα, και στη συνέχεια άρχισε. Πήγαμε στις κορυφαίες μπουτίκ και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε και ξαφνικά συνηδητοποίησα ότι αυτό είναι κάτι πραγματικό”.

Ποια είναι η έμπνευσή σου πίσω από τη δημιουργία κάθε τσάντας;

Πήρα τη λέξη “Spray” από το γκράφιτι και τη λέξη “Ground” από την υπόγεια τέχνη του δρόμου. Αυτό είναι κάτι που με ενέπνευσε να βάλω την έκφρασή τους σε ένα προϊόν. Δεν έχει σημασία τι είναι εφ ‘όσον φαίνεται καλό. Και φαίνεται καλό.

Είχες κάποια προυπηρεσία στη μόδα; Πήγες σε κάποια σχολή μόδας?

Με μεγάλωσαν οι 3 αδελφές μου και η μαμά μου και έτσι άρχισε απόεκεί. Στη συνέχεια πήγα σε μια σχολή εικαστικών τεχνών. Τότε ήμουν πάντα εμπνευσμένος κοιτάζοντας τη Vogue, κοιτάζοντας το Cosmopolitan, κοιτάζοντας όλα τα περιοδικά μου που με ενέπνευσαν να είμαι στο σχεδιασμό.

Τι κάνατε μεταξύ του σχολής και της Sprayground;

Πήγα κατευθείαν. Είχα κάνει συνεντεύξεις για 100 θέσεις εργασίας, και κανείς δεν με πήρε, έτσι άρχισα να κάνω το δικό μου πράγμα.

Με ποιον έχετε συνεργαστεί;

Ξεκίνησε με τον Chris Brown και έπειτα μπήκε ο Young Thug, ο Odell Beckham Jr, ο Spike Lee και στη συνέχεια οι μεγαλύτερες εταιρείες έφτασαν σε μένα.

Από τη Viacom, στη Warner Bros., NBA, NFL, Marvel, Naruto , όλα αυτά τα συναρπαστικά brands μου έδωσαν τα προϊόντα τους ώστε να τα κάνουμε “δημιουργικά και επαναστατικά”.

Μεγάλωσες στη Νέα Υόρκη;

Ναι γεννήθηκα στο Μπρονξ και στην συνέχεια μετακόμισα στη Φλόριντα. Στη συνέχεια επέστρεψα στη Νέα Υόρκη για να πάω στην σχολή.

Ήταν δύσκολο να μπεις στην μόδα; Οι άνθρωποι προσπάθησαν να σε πείσουν να μην το κάνεις ή να κάνεις κάτι άλλο που είναι πιο ασφαλές;

Ναι, αυτό είναι το φυσιολογικό όταν κάποιος έχει μια ιδέα, τότε όλοι την απορρίπτουν, έτσι απλά πρέπει να τους αγνοήσετε και να το προσπαθήσετε. Συνήθως 9 στα 10 άτομα ακούνε τους ανθρώπους γύρω τους και θα έλεγα να μην ακούνε κανέναν παρά το ενστικτό τους, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που σας δίνει την κατεύθυνση.

Ποιο είναι το μέλλον της Sprayground; Τι βλέπετε σε ένα χρόνο;

Η πρόκληση δημιουργικά. Δεν μπορείτε να είστε πολύ άνετοι με το πού βρίσκονται τα πράγματα. Αναλύστε, προσποιήστε ότι είναι κακό και στη συνέχεια προσπαθήστε να καταλάβετε πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.