17 Μάι 2024
READING

Η Κυρία Monopoly

3 MIN READ

Η Κυρία Monopoly

Η Κυρία Monopoly

Κάθε καταναλωτική μάρκα που έχει πολλά χρόνια στην αγορά αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα: Πώς αναβαθμίζει τα προϊόντα της για να δημιουργήσει σχέση με τις νέες γενιές και να είναι μέσα στις νέες τάσεις.

Για την Monopoly, η οποία ανήκει στην Hasbro, αυτή η πρόκληση έχει γίνει τόσο οξεία όσο και πολύ δημόσια.

Η Monopoly, η οποία γιορτάζει τα 85 το επόμενο έτος, έχει δει πολλά πρόσφατα facelift με παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών ποπ κουλτούρας όπως Game of Thrones, Toy Story, The Lion King, Dr. Who.

Και άλλες εκδόσεις οι οποίες είχαν στόχο να προσπαθήσουν να αναζωογονήσουν το εμπορικό σήμα.

Ωστόσο, πέρυσι, η Hasbro ταρακούνησε την αγορά με το Monopoly for Millennials, το οποίο οι επικριτές κατέκρινα παγκοσμίως ως μια “προσβλητική εμπειρία”.

Το tagline του παιχνιδιού “Forget real estate, δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά “φαινόταν να σημαίνει ότι η Hasbro ίσως ενδιαφέρθηκε περισσότερο να ικανοποιήσει τους παλαιότερους παίκτες οι οποίοι επίσης τους αρέσει να “πικάρουν” τους νέους ενήλικες αντί να ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την νέα γενιά που ανακαλύπτει τις χαρές του παιχνιδιού.

Οι λόγοι για τους οποίους οι millenials δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να έχουν δικά τους σπίτια είναι ποικίλοι και περίπλοκοι.

Τώρα, υπάρχει η τελευταία προσθήκη της Hasbro στην οικογένεια Monopoly: η κυρία Monopoly. Η ετικέτα της είναι «Το πρώτο παιχνίδι όπου οι γυναίκες κάνουν περισσότερα από τους άνδρες».

Στην Κυρία Monopoly, οι παίκτες επενδύουν σε εφευρέσεις και καινοτομίες που τροφοδοτούνται από γυναίκες σε όλη την ιστορία αντί για ιδιότητες όπως στο Monopoly.

Ένα από τα βασικά σημεία marketing για την Κυρία Monopoly είναι το γεγονός ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες που παίζουν το παιχνίδι θα κερδίζουν περισσότερα από τα αγόρια.

Μόλις οι γυναίκες κερδίζουν, εισπράττουν $ 240 αντί των $ 200 που λαμβάνουν οι άνδρες παίκτες.

Το παιχνίδι ανταμείβει επίσης τους άνδρες για τη στήριξη των γυναικών σε καταστάσεις όπως η παρακολούθηση γυναικείων αγώνων, η παρακολούθηση γυναικείων ταινιών υπερήρωων ή η συγγραφή ενός άρθρου για επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες.

Το παιχνίδι αντικαθιστά ακόμη και τη διάσημη μασκότ μαρμάρου, γνωστή και ως Milburn Pennybags, για μια νεαρή γυναίκα που είναι προφανώς η ανιψιά της.


«Όταν δημιουργήσαμε εκδόσεις όπως με τους millenials, ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο για το εμπορικό σήμα, και οι οπαδοί το αγαπήσανε. Οι καταναλωτές αντέδρασαν σε αυτό “, λέει ο Jen Boswinkel, ανώτερος διευθυντής της παγκόσμιας στρατηγικής μάρκας και marketing στο Hasbro Gaming.

“Ξεκινήσαμε να εξετάζουμε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, αναζητώντας, πώς μπορούμε να φέρουμε νέα θέματα για να τα καταστήσουμε σχετικά και προσβάσιμα σε παιδιά και οικογένειες.

Η χειραφέτηση των γυναικών ήταν ένα από τα θέματα που όλοι αισθανόμαστε τόσο έντονα για το ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι γι ‘αυτό ».

Αλλά το ερώτημα παραμένει: Είναι η Monopoly το κατάλληλο όχημα για την ενδυνάμωση των γυναικών;

Η προβολή των γυναικών που βοήθησαν στη διαμόρφωση της καινοτομίας και των επιχειρήσεων είναι μεγάλη.

Αλλά γιατί να κάνεις ξεχωριστό παιχνίδι γι ‘αυτό; Η Monopoly δεν ήταν ποτέ ένα παιχνίδι με φύλο.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια θα μπορούσαν να γίνουν μεγιστάνες ακινήτων ακριβώς όπως οι άντρες και τα αγόρια.

Στη δεκαετία του 1900, η ​​Elizabeth Magie, συγγραφέας και ακτιβιστής, κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το παιχνίδι The Landlord’s Game, το οποίο αναγνωρίζεται ως η βάση για την Monopoly, παρόλο που η εφεύρεση του παιχνιδιού πιστώνεται στον Charles Darrow, ο οποίος δημιούργησε το παράγωγο που γνωρίζουμε σήμερα.

Όπως φαίνεται και η κυρία Monopoly, αισθάνεται λίγο σαν μια “συστροφή του μαχαιριού” εναντίον της Magie, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κέρδισε μόνο 500 δολάρια από την εφεύρεσή της, ενώ οι Darrow και Parker Brothers συγκέντρωσαν μια περιουσία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.