02 Μάι 2024
READING

Το Body Shop θέλει να γίνει πιο “πράσινο”

2 MIN READ

Το Body Shop θέλει να γίνει πιο “πράσινο”

Το Body Shop θέλει να γίνει πιο “πράσινο”

Το Body Shop, αρχικά τοποθετημένο ως ένθερμο περιβαλλοντικό εμπορικό σήμα, δοκιμάζει μια επιστροφή στις ρίζες του με ένα νέο concept store.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο, το The Body Shop άνοιξε νέο κατάστημα που προσφέρει τζελ αφρού, αναπλήρωση μπουκαλιών νερού και διαθέτει επίσης ένα σημείο για τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης πακέτων και φέρνει το κεντρικό μήνυμα της αλυσίδας στο προσκήνιο με μια “γωνιά ακτιβιστών”.

Tο επόμενο έτος, ο λιανοπωλητής ομορφιάς σκοπεύει να ανοίξει οκτώ νέα concept καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, με στόχο την ανακατασκευή ολόκληρου του αποτυπώματος του retail, εάν τα δεδομένα από τις πιλοτικές τοποθεσίες φέρουν επιτυχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Body Shop δοκιμάζει σειρά των επαναγεμιζόμενων προϊόντων αλλά καταργήθηκε τη δεκαετία του 1990 όταν οι πελάτες δεν τα αγόραζαν πλέον.

Το Body Shop, το οποίο έχει περίπου 3.000 καταστήματα παγκοσμίως, αγοράστηκε από την εταιρία καλλυντικών L’Oréal το 2006 και στη συνέχεια αγοράστηκε ξανά από τον βραζιλιάνο κατασκευαστή καλλυντικών Natura το 2017.

Θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για το The Body Shop να αναβιώσει την εικόνα του περιβάλλοντος των πρώτων χρόνων, δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των καταναλωτών για περιβαλλοντικά ζητήματα, βιώσιμα προϊόντα και εταιρική ευθύνη.

Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό από το Bengalaru της Ινδίας, συμβάλλοντας επίσης στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αποχέτευσης των αποβλήτων που συμμετέχουν στην παραγωγή του πλαστικού.

Ωστόσο, κατά την ακμή της, οι δημόσιες θέσεις της The Body Shop δεν λειτουργούσαν πάντοτε υπέρ της.

Ενώ η μάρκα χτίστηκε γύρω από τις περιβαλλοντικές και δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές κατά την ίδρυσή της, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ενεπλάκη σε άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.