19 Μάι 2024
READING

Το προφίλ της Inditex

2 MIN READ

Το προφίλ της Inditex

Το προφίλ της Inditex

Η Inditex είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μόδας παγκοσμίως. Έχει 7.490 καταστήματα σε 96 αγορές και πωλεί online σε 202 αγορές, σε 49 από αυτές με την δική της online πλατφόρμα.

Διαθέτει 8 brands: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Uterqüe.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης εταιρείες που συνδέονται με τις διάφορες δραστηριότητες που προέρχονται από μέρος των δραστηριοτήτων σχεδιασμού, κατασκευής και διανομής των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Το βιώσιμο και ολοκληρωμένο μοντέλο των καταστημάτων και του διαδικτύου που βασίζεται στην καινοτομία και την ευελιξία και ο τρόπος κατανόησης της μόδας (ποιοτικός σχεδιασμός και δημιουργικότητα, μαζί με μια απάντηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της αγοράς) επέτρεψε την ταχεία διεθνή επέκταση και την εξαιρετική αποδοχή.

Το πρώτο κατάστημα Zara άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1975 στην A Coruña στα βορειοδυτικά της Ισπανίας, όπου ο Όμιλος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του και όπου εδρεύει.

Σήμερα τα καταστήματα της Inditex βρίσκονται σε εκατοντάδες πόλεις στις πέντε ηπείρους, κυρίως στις πιο σχετικές εμπορικές οδούς.

Η Inditex είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από τις 23 Μαΐου 2001, μετά την πραγματοποίηση δημόσιας προσφοράς για την πώληση μετοχών, η οποία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές σε όλο τον κόσμο, καθώς η ζήτηση ήταν 26 φορές υψηλότερη από τον όγκο της προσφοράς.

Οι μετοχές περιλαμβάνονται στις κύριες ισπανικές και διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Οι πωλήσεις της Inditex το 2018 ήταν 26,1 δισ. ευρώ και καθαρό κέρδος 3,4 δισ. ευρώ. Στις 31 Ιανουαρίου 2019, ο Όμιλος είχε 174.386 υπαλλήλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.