16 Μάι 2024
READING

Η Unilever εγκαινιάζει Κέντρο Καινοτομίας για τα Τρόφιμα στην Ολλανδία

2 MIN READ

Η Unilever εγκαινιάζει Κέντρο Καινοτομίας για τα Τρόφιμα στην Ολλανδία

Η Unilever εγκαινιάζει Κέντρο Καινοτομίας για τα Τρόφιμα στην Ολλανδία

Η Unilever ανακοίνωσε την δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας για τα Τρόφιμα στο Πανεπιστήμιο Wageningen στις Κάτω Χώρες.

Το κέντρο, με την ονομασία “Hive”, εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά της Ολλανδίας Willem-Alexander.

Η Unilever επένδυσε 85 εκατ. ευρώ στο ερευνητικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για έρευνα στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Θεμελιώδης μετασχηματισμός

Ο Alan Jope, διευθύνων σύμβουλος της Unilever, σχολίασε: “Χρειαζόμαστε μια θεμελιώδη μεταμόρφωση του συστήματος τροφίμων, εάν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε με ακρίβεια και θρεπτικά καλύτερα εννέα δισεκατομμύρια ανθρώπους.

“Ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, η κλιματική αλλαγή και τα απόβλητα τροφίμων είναι θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο εάν συνεργαστούμε για την επιτάχυνση της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Το κέντρο θα βοηθήσει την Unilever να διεξάγει έρευνες για τα προγράμματα καινοτομίας για τα τρόφιμα όπως τα Knorr, Hellmann, The Vegetarian Butcher και Calvė.

Οι κύριες περιοχές εστίασης θα περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά και εναλλακτικές πηγές κρέατος, αποδοτικές καλλιέργειες, βιώσιμη συσκευασία τροφίμων και θρεπτικά τρόφιμα.

Βιώσιμη οικοδόμηση

Στο ερευνητικό κέντρο έχει απονεμηθεί μια εξαιρετική διαπίστευση BREEAM-NL, η υψηλότερη πιστοποίηση για βιώσιμα κτίρια.

Μεγάλα τμήματα του πλήρως κυκλικού κτιρίου είναι προσιτά στο κοινό, δήλωσε η Unilever στη δήλωσή της.

Η περιοχή Wageningen στις Κάτω Χώρες είναι γνωστή ως «Food Valley» σε αναγνώριση των πρωτοποριακών εξελίξεων στον τομέα, που επιτεύχθηκαν από νεοσύστατες επιχειρήσεις, ινστιτούτα επιστημών, ΜΚΟ και εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.