14 Μάι 2024
READING

Η Gap δηλώνει ότι ορισμένα καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά

2 MIN READ

Η Gap δηλώνει ότι ορισμένα καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά

Η Gap δηλώνει ότι ορισμένα καταστήματα δεν θα ανοίξουν ξανά

Η Gap την Πέμπτη αποκάλυψε ότι αυτό το μήνα σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο, εξοικονομώντας περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια το μήνα μόνο στη Βόρεια Αμερική.

Σε περισσότερες από 90 χώρες, η εταιρεία διαθέτει περίπου 3.300 καταστήματα, 2.785 από αυτά στη Βόρεια Αμερική, και franchise περίπου 570 καταστήματα παγκοσμίως.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι διαπραγματεύεται με τους ιδιοκτήτες τους όρους μίσθωσης, συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου, αλλά μπορεί να κλείσει μόνιμα ορισμένα καταστήματα όπου αυτό δεν είναι καρποφόρο.

Η Gap – αφού έχει κάνει μια σειρά από κινήσεις και έχοντας ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, ανέστειλε επαναγορές μετοχών κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες του 2020 κατά περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων νέας βραχυπρόθεσμης πίστωσης, περαιτέρω περικοπές δαπανών, μειώσεις εργατικού δυναμικού, καθυστερήσεις εμπορευμάτων και επεκτάσεις στις πληρωμές των προμηθευτών.

“Οι καταναλωτές που θα φοβούνται ότι θα αρρωστήσουν μπορεί να αυξηθούν, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά την κυκλοφορία στα καταστήματά μας και στους δικαιοδόχους μας”, δήλωσε η εταιρεία.

“Οι καταναλωτικές δαπάνες γενικά μπορεί επίσης να επηρεαστούν αρνητικά από τις γενικές μακροοικονομικές συνθήκες και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων οποιασδήποτε ύφεσης, που προκύπτει από την πανδημία COVID-19”.

Πράγματι κυριαρχεί η πεποίθηση ότι ο χώρος της μόδας θα επηρεαστεί πολύ και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές ετοιμάζονται για μια μακρά οικονομική επιβράδυνση, με το 46% των καταναλωτών να πιστεύουν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο για να ανακάμψει η οικονομία και μια μεγάλη πλειοψηφία εκφράζει αδιαφορία για τη αγορές όπως τα είδη ένδυσης.

Επιπλέον, δεν είναι σαφές πότε τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους ή πόσα πραγματικά θα κάνουν.

Η Gap είναι ο πρώτος μεγάλος retailer που το είπε δυνατά: Πολλά καταστήματα που κλείνουν προσωρινά για να υποστηρίξουν την κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν θα ξανανοίξουν ποτέ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.