30 Απρ 2024
READING

Just Eat + Takeaway.com απέναντι σε Amazon + Deliveroo | Ο “πόλεμος” ξεκίνησε

2 MIN READ

Just Eat + Takeaway.com απέναντι σε Amazon + Deliveroo | Ο “πόλεμος” ξεκίνησε

Just Eat + Takeaway.com απέναντι σε Amazon + Deliveroo | Ο “πόλεμος” ξεκίνησε

Σημαντική παρουσία στο χώρο της παράδοσης φαγητού αποκτά το Amazon, με μία μεγάλη επένδυση στο Deliveroo.

Ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων από το Deliveroo, ο οποίος και έφερε στα ταμεία της $575 εκατ.

Ωστόσο υπήρξαν εμπόδια και η επένδυση δεν είχε ολοκληρωθεί και
η Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ξεκίνησε έρευνα, αλλά μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι το Amazon μπορεί να επενδύσει στο Deliveroo, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλά από τα βασικά εστιατόρια, που κάνουν διανομή μέσω του Deliveroo, έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων.

Η πανδημία λοιπόν θα μπορούσε να προκαλέσει το λουκέτο της Deliveroo, χωρίς την επένδυση της Amazon και έτσι η CMA έδωσε προσωρινή έγκριση για την επένδυση.

Η τελική απόφαση της CMA θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου. Το Deliveroo είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Uber Eats.

Λίγες ημέρες μετά εικυρώθηκε και η συγχώνευση Just Eat and Takeaway.com που ξεκινάει μια μεγαλη μάχη για την επικράτηση στην αγορά.

Η αγορά της παράδοσης των τροφίμων έχει αποκτήσει τεράστιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το 2019 η αγορά αυτή είχε τζίρο 8,5 δις λίρες και για το 2020 η πρόβλεψη ήταν πάνω από 10 δις. λίρες.

Σε αυτό θα πρέπει πλέον να προστεθεί μια νέα αγορά της παράδοσης τροφίμων για λογαριασμό των super market.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.