01 Μάι 2024
READING

Το δοκιμαστικό εστιατόριο των McDonald’s στην Ολλανδία

2 MIN READ

Το δοκιμαστικό εστιατόριο των McDonald’s στην Ολλανδία

Το δοκιμαστικό εστιατόριο των McDonald’s στην Ολλανδία

Big Macs που παραδίδονται σε καροτσάκια γεύματος, απολυμαντικά χεριών στην είσοδο και καθορισμένα σημεία αναμονής για διαχωρισμό πελατών θα μπορούσαν να γίνουν χαρακτηριστικό των εστιατορίων της McDonald’s στην Ολλανδία όταν τους επιτραπεί να ανοίξουν ξανά.

Σε μια δοκιμή σε ένα εστιατόριο στην πόλη του Άρνεμ, η McDonald’s ψάχνει τρόπους για να διατηρήσει την κοινωνική απόσταση όταν αρθεί το lockdown.

«Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πώς να διατηρήσουμε τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας ασφαλείς, διατηρώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα εστιατορίου», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ολλανδία.

“Αυτές είναι δραστικές αλλαγές, αλλά ελπίζουμε να τις κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι πελάτες να μην τις παρατηρήσουν πάρα πολύ.”

Εστιατόρια, μπαρ και άλλοι δημόσιοι χώροι, στην Ολλανδία, έκλεισαν από τις 15 Μαρτίου. Μέχρι την Παρασκευή, 39.791 κρούσματα κοροναϊού είχαν επιβεβαιωθεί με 4.893 θανάτους.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα μειώνονται, προκαλώντας εκκλήσεις να χαλαρώσουν τα μέτρα μετά την τρέχουσα προθεσμία της 19ης Μαΐου.

Μια απόφαση σχετικά με το αν θα ανοίξουν ξανά εστιατόρια και μπαρ αναμένεται περίπου στις 12 Μαΐου, αλλά ο πρωθυπουργός Mark Rutte απέκλεισε την επιστροφή στο φυσιολογικό.

Εάν ξανανοίξουν, θα πρέπει να κρατήσουν τους πελάτες και το προσωπικό σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων για να αποφύγουν ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Η McDonald’s λέει ότι θα μπορούσε να εισαγάγει επιτραπέζια υπηρεσία, με μπέργκερ και πατάτες που θα φτάνουν στους πελάτες με καροτσάκια από τα οποία μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν σταθμούς πλυσίματος χεριών στην είσοδο και έναν κεντρικό υπολογιστή πίσω από μια πλαστική οθόνη που δείχνει στους πελάτες τη θέση τους στη σειρά.

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων φοβούνται ότι οι κοινωνικές αποστάσεις θα τους βάλουν απλώς εκτός λειτουργίας

Ωστόσο, η McDonald’s αναμένει ότι η νέα της εγκατάσταση θα λειτουργήσει σε 180 μεγαλύτερα εστιατόρια από τα 252 franchise της χώρας.

Κατά μέσο όρο, αυτό θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε περίπου το 66% του κανονικού αριθμού πελατών μας », δήλωσε η εταιρεία

“Δεν περιμένουμε να επιτραπεί η επανέναρξη πριν από τον Ιούνιο. Αλλά ακόμη και τότε, θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Η αναπροσαρμογή των 180 εστιατορίων είναι πολύ καλή. “

Περίπου τα τρία τέταρτα των 39.000 εστιατορίων της McDonald’s σε όλο τον κόσμο λειτουργούν αλλά συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των σχεδόν 14.000 καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά χωρίς να δέχονται πελάτες.

Μπορούν μόνο να κάνουν delivery η να παραλάβει ο πελάτης μόνος του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.