09 Μάι 2024
READING

Η Yum Brands ιδιοκτήτρια εταρεία των Pizza Hut, KFC, Taco Bell μηνύει το Grubhub

2 MIN READ

Η Yum Brands ιδιοκτήτρια εταρεία των Pizza Hut, KFC, Taco Bell μηνύει το Grubhub

Η Yum Brands ιδιοκτήτρια εταρεία των Pizza Hut, KFC, Taco Bell μηνύει το Grubhub

Ο όμιλος εταιρειών Yum Brands, ιδιοκτήτης των Taco Bell,Pizza Hut,KFC προχώρησε στην υποβολή μήνυσης απέναντι στο Grubhub, κατηγορώντας το πώς παραβίασε την συμφωνία διανομής που είχαν συνάψει από κοινού το 2018.

 Συγκεκριμένα, η Yum Brands είχε εξαγοράσει ποσοστό της τάξεως του 3% στο thirdparty app διανομής, σε μια εποχή κατά την οποία ολοένα και περισσότερες αλυσίδες εστίασης αναζητούσαν τρόπους ενίσχυσης των πωλήσεών τους δια μέσω της παροχής υπηρεσιών delivery.

Ως μέρος της συμφωνίας, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν ώστε το Grubhub να παράσχει στην Yum Brands προνομιακή τιμολογιακή πολιτική, μα και προηγμένα επίπεδα εξυπηρέτησης για τα χιλιάδες εστιατόρια Taco Bell,Pizza Hut και KFC σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Με βάση την αγωγή που κατατέθηκε προ μερικών ημερών στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας της Νέας Υόρκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Grubhub, Matt Maloney τερμάτισε καταχρηστικά τη σύμβαση της εταιρείας με την Yum στις 2 Ιουνίου 2020.

Μάλιστα, απέστειλε σχετική επιστολή προς την τελευταία στην οποία ισχυρίζεται στο γεγονός ότι η συνεργασία τους με την Uber Eats παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας.

Στη συνέχεια, προ μερικών ημερών το Grubhub ενημέρωσε απευθείας τους franchisees ιδιοκτήτες εστιατορίων υπό τα brand KFC και Taco Bell σχετικά με την πρόθεσή της να επιβάλλει μια νέα τιμολογιακή πολιτική.

Σύμφωνα με αυτήν, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 40% περισσότερο για τις παραδόσεις γευμάτων από το Grubhub προς τα εστιατόρια του ομίλου Yum Brands!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.