03 Μάι 2024
READING

General Motors και Honda | Συνένωση δυνάμεων = Διαμοιρασμός κόστους ή και κάτι περισσότερο;

2 MIN READ

General Motors και Honda | Συνένωση δυνάμεων = Διαμοιρασμός κόστους ή και κάτι περισσότερο;

General Motors και Honda | Συνένωση δυνάμεων = Διαμοιρασμός κόστους ή και κάτι περισσότερο;

Η General Motors και η Honda Motor υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη μιας συμμαχίας αναφορικά με την αυτοκινητοβιομηχανία στη Βόρεια Αμερική, η οποία και εστιάζει το ενδιαφέρον της για τη συνεργασία στην ανάπτυξη μελλοντικών οχημάτων και την ταυτόχρονη κατανομή του απαιτούμενου κόστους.

Οι δυο πλευρές δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τον σχεδιασμό για την παραγωγή καινούριων οχημάτων, προκειμένου οι μηχανολογικές εργασίες να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021, κιόλας.

Η ανάπτυξη της προτεινόμενης συμμαχίας, εκτιμάται πως θα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα οχημάτων που με την σειρά τους θα πωλούνται υπό τα διαφορετικά αυτοκινητιστικά brand που διαθέτει σήμερα κάθε μια εκ των δύο πλευρών.

Την ίδια στιγμή προκρίνεται η ενεργή συνεργασία στην πραγματοποίηση των απαιτούμενων μαζικών αγορών σε επίπεδο εξοπλισμού και πρώτων υλών, ενώ ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να δοθεί στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), αλλά και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες.

Στελέχη των δύο αυτοκινητιστικών κολοσσών θεωρούν πως η συνδυασμένη αποτελεσματικότητά τους θα απελευθερώσει αναγκαία κεφάλαια για αμφότερες τις πλευρές, προκειμένου με την σειρά τους να επενδύσουν σε προηγμένες, όσο και επόμενης γενιάς τεχνολογίες αυτόνομων, μα και ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα συνεργασία έχει τις ρίζες της σε μια εξαγγελθείσα συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών τον περασμένο Απρίλιο για την από κοινού ανάπτυξη δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων της Honda με βάση την επερχόμενη παγκόσμια πλατφόρμα EV της GM και την τεχνολογία μπαταριών Ultium.

Οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν -επίσης- συνεργασίες σε τεχνολογίες κυψελών καυσίμου, μπαταρίες και την πλειοψηφική θυγατρική της GM Cruise, της οποίας η Honda είναι κάτοχος μειοψηφίας μετά από μια επένδυση 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε το 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.