02 Μάι 2024
READING

Τι γνωρίζουμε για την Generation Z ?

3 MIN READ

Τι γνωρίζουμε για την Generation Z ?

Τι γνωρίζουμε για την Generation Z ?

Είναι η αγορά έτοιμη για τους νέους πελάτες που πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον αγοράζουν; Ξέρουμε ποιοι είναι και πιθανότατα πιστεύουμε ότι τους καταλαβαίνουμε.

Στο εγγύς μέλλον, η Generation Z, επίσης γνωστή ως iGen, μπορεί να γίνει ο πιο σημαντικός πελάτης μας. Ακόμα κι αν τους καταλαβαίνουμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό.

Στον κόσμο της εμπειρίας των πελατών, αναζητούμε πάντα ευκαιρίες για να βελτιώσουμε την εμπειρία, έτσι γνωρίζουμε ότι λειτουργεί όταν ο πελάτης αποφασίζει να αγοράσει. Λοιπόν, πώς ξέρουμε ότι το κάνουμε σωστά;

Μια σημαντική πτυχή της γνώσης για την Gen Z  είναι η αντίληψη ότι πρόκειται για μια πιο νεότερη έκδοση των Millennials. Είναι εντελώς διαφορετική όμως.

Μερικά χαρακτηριστικά αυτής της γενιάς είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τις επιλογές των αγορών τους.Αυτοί είναι οι εξής.

Τιμή – Η έρευνα βρήκε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας μιας αρχικής αγοράς για έναν καταναλωτή Gen Z ήταν η τιμή. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα η χαμηλότερη τιμή που ακολουθούν.

Θέλουν την «καλύτερη προσφορά» και αυτό προέρχεται από την αξία που συνδέεται με την ποιότητα του προϊόντος, την ευκολία της αγοράς, τι λένε οι φίλοι και πολλά άλλα. Η συνολική πρόταση αξίας καθιστά την τιμή λιγότερο ή πιο σχετική.

Ευκολία αγοράς – Όλοι θέλουν ευκολία, και αυτό ισχύει ειδικά για την Gen Z. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα επιπλέον βήμα στη διαδικτυακή διαδικασία πληρωμής θα κάνει τους πελάτες της Gen Z να στραφούν στον ανταγωνισμό. Είτε στο διαδίκτυο είτε στο κατάστημα, εστιάστε σε μια εύκολη και λίγων εμποδίων εμπειρία ή ιδανικά, χωρίς εμπόδια).

Ηλεκτρονικές βαθμολογίες και κριτικές – Η Gen Z δίνει μεγάλη αξία σε ό, τι λένε οι άλλοι. Οι διαδικτυακές αξιολογήσεις και κριτικές είναι σημαντικές ως μέρος της εμπειρίας αγοράς τους.

Κάνουν την έρευνά τους πριν αγοράσουν. Σύμφωνα με την έρευνα το 68% των πελατών Gen Z διαβάζουν ή παρακολουθούν τουλάχιστον τρεις κριτικές πριν από την πρώτη αγορά. Το 16% θα διαβάσει ή θα παρακολουθήσει εννέα ή περισσότερες αξιολογήσεις και κριτικές πριν πραγματοποιήσει αυτήν την πρώτη αγορά.

Easy Returns – Εναλλακτικά σημαίνει τροποποιημένη “δοκιμή πριν την αγορά”. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι “δοκιμάστε αφού αγοράσετε”, αλλά η υπόσχεση για εύκολη επιστροφή μπορεί να ερμηνευθεί ως μορφή εγγύησης. 

Συστάσεις – Όταν ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας προτείνει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ο παράγοντας αξιοπιστίας αυξάνεται εκθετικά. Υπάρχει ένα παλιό ρητό ότι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις με αυτούς που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

Το μέρος της εμπιστοσύνης είναι το πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Τις περισσότερες φορές, κάθε εταιρεία εργάζεται σκληρά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Ωστόσο, αυτή η δουλειά γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν οι πελάτες της κάνουν το marketing. Οι συστάσεις από στόμα σε στόμα, ειδικά από φίλους ή μέλη της οικογένειας, αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό.

H  Gen Z αναμένεται να επηρεάσει τις εταιρείες για τουλάχιστον τα επόμενα 10 χρόνια.Αυτή η γενιά είναι μια ομάδα διαφορετικών, υπερσυνδεδεμένων, νέων ανθρώπων που είναι μια δύναμη στις επιχειρήσεις, στις βιομηχανίες, στις μάρκες και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Gen Z είναι η νούμερο ένα γενιά που γράφει θετικά πράγματα στο διαδίκτυο, για να προτείνει μάρκες και εξαιρετικά προιόντα η υπηρεσίες. Εάν μια εταιρεία τους κερδίσει, κερδίζει και τους φίλους τους. Είναι μια τεράστια ευκαιρία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.