02 Μάι 2024
READING

Η αγορά μεταπώλησης sneakers στα 6 δις. δολάρια μέχρι το 2025

2 MIN READ

Η αγορά μεταπώλησης sneakers στα 6 δις. δολάρια μέχρι το 2025

Η αγορά μεταπώλησης sneakers στα 6 δις. δολάρια μέχρι το 2025

Η μεταπώληση προϊόντων είναι ένας κλάδος που τελευταία έχει σημειώσει μεγάλη άνθιση και το StockX χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο “βασιλιάς” αυτού του κλάδου.

Μετά, μάλιστα, από τον πρόσφατο κύκλο χρηματοδότησης η επιχείρηση αποτιμάται στα  2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αστική κουλτούρα και η επιρροή που ασκεί στον χώρο της μόδας, το  hip-hop και ο θρύλος των limited edition παπουτσιών είναι κάποιοι μόνο από τους παράγοντες που οδηγούν τόσο στην ύπαρξη αλλά και στην εξέλιξη και πρόοδο των πλατφορμών όπως το  StockX.

Οι ράπερς και τα sneakers:

Φυσικά,  είναι οι νόμοι της  προσφοράς και της ζήτησης που ορίζουν το παιχνίδι για τους φανατικούς οπαδούς των sneakers. Συγκεκριμένα sneakers που φέρουν την υπογραφή γνωστών ράπερ όπως οι Kanye West, Drake και Pharrell, σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Nike και η Adidas, πέτυχαν να δημιουργήσουν μια φρενίτιδα στο StockΧ και είναι αυτοί που τελικά καθορίζουν και υπαγορεύουν τις επιχειρήσεις και τις τάσεις.

Στην ουσία, σφετερίζονται σε έναν βαθμό την φήμη που φέρει ένα όνομα για την προώθηση των sneakers, ενώ οι εκάστοτε καλλιτέχνες λειτουργούν τελικά σαν κινητές διαφημίσεις. 

Η αγορά των sneakers  αυξάνεται: 

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης έχει ιδιαίτερο νόημα, καθώς προβλέπεται ότι η αγορά για τα sneakers και ειδικά η μεταπώληση και το streetwear στη Βόρεια Αμερική θα φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025!

Τέτοιου είδους καταναλωτικά αγαθά αποτελούν πια πολυπόθητα εμπορεύματα αφού οι οπαδοί των sneakers ανά τον κόσμο τα αντιμετωπίζουν σχεδόν ως επένδυση.   

Μάλιστα η επιχείρηση του StockX σημείωσε άνοδο 500% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. 

Συνολικά, το StockX έχει συγκεντρώσει έως τώρα 160 εκατομμύρια δολάρια. Θα χρειαστεί, ωστόσο, τον νέο γύρο χρηματοδότησης για να αποκρούσει τρόπον τινά πιθανούς ανταγωνιστές,  όπως το Goat.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.