24 Ιούν 2024
READING

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Tiffany από την LVMH

2 MIN READ

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Tiffany από την LVMH

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Tiffany από την LVMH

Οι μέτοχοι του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co ενέκριναν τη συμφωνία εξαγοράς από τον γαλλικό όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, έναντι 15,8 δισ. δολαρίων, γράφοντας τους τίτλους τέλους στη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Tiffany, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε με ποσοστό 99% των ψήφων τη συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι η LVMH του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό υπέβαλε την πρώτη προσφορά της για την Tiffany πέρυσι, αλλά μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στον όμιλο πολυτελών ειδών η πανδημία του κορονοϊού, η LVMH υπαναχώρησε από τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει το deal.

Η LVMH επικαλέστηκε επίσης πολιτική παρέμβαση από τη γαλλική κυβέρνηση για να καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς έως τις 6 Ιανουαρίου, οδηγώντας την Tiffany να προσφύγει νομικά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αναγκάσει τον γαλλικό όμιλο να τηρήσει τη συμφωνία.

Επιπλέον, η Tiffany ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν, επικαλούμενη την ανάκαμψη της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την περίοδο των εορτών, αλλα και στην Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της.

Στη συνέχεια, η LVMH επαναδιαπραγματεύτηκε το ύψος του τιμήματος εξαγοράς, εξασφαλίζοντας μείωσή του κατά 425 εκατ. δολάρια. Έτσι, με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο η LVMH θα καταβάλει 131,5 δολάρια ανά μετοχή, αντί για 135 δολάρια που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.