02 Μάι 2024
READING

Η Asos προχωρά στην εξαγορά της Topshop έναντι 405 εκατ. δολ.

2 MIN READ

Η Asos προχωρά στην εξαγορά της Topshop έναντι 405 εκατ. δολ.

Η Asos προχωρά στην εξαγορά της Topshop έναντι 405 εκατ. δολ.

Στην εξαγορά ενός από τα πλέον γνωστά βρετανικά brands του κλάδου της ένδυσης, της Topshop, καθώς και άλλων brands του χρεοκοπημένου ομίλου Arcadia, προχωρά η Asos, έναντι 405 εκατ. δολ., στο πλαίσιο του κύματος εξαγορών από διαδικτυακούς “παίκτες” κλασσικών ονομάτων του χώρου των λιανικών πωλήσεων, σε μία περίοδο σκληρού πλήγματος για τις αλυσίδες που βασίζονται στα φυσικά καταστήματα.

Ο όμιλος Arcadia, η – χρεοκοπημένη πια – αυτοκρατορία του Philip Green, θα πουλήσει τις Topman, Miss Selfridge και HIIT στην Asos, σε μια συμφωνία που βασίζεται αποκλειστικά σε αντίτιμο σε ρευστό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα.

Η εξαγορά περιλαμβάνει και 30 εκατ. λίρες σε απόθεμα εμπορευμάτων.Τα brands τα οποία κυριαρχούσαν στα εμπορικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και δεκαετίες βρέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο ισχυρών παικτών του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο όμιλος Boohoo προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της Debenhams έναντι 55 εκατ. στερλινών.  Δεδομένου ότι οι πωλητές μέσω διαδικτύου δεν ενδιαφέρονται να διαχειριστούν φυσικά καταστήματα, οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον κλάδο, ο οποίος ήδη είδε μείωση προσωπικού κατά 100.000 ανθρώπους το περασμένο έτος.

Η εταιρεία ευελπιστεί σε ανάπτυξη της ήδη ισχυρής πελατειακής της βάσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όπου το brand της Topshop είναι ιδιαίτερα γνωστό.Η Topshop και τα υπόλοιπα brands είχαν αθροιστικά έσοδα περί το 1 δισ. λίρες το 2019.Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα διατηρηθούν τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.