02 Μάι 2024
READING

Η μάρκα με σοκολάτες Tony’s Chocolonely διαγράφηκε από τη λίστα των slave-free επιχειρήσεων

2 MIN READ

Η μάρκα με σοκολάτες Tony’s Chocolonely διαγράφηκε από τη λίστα των slave-free επιχειρήσεων

Η μάρκα με σοκολάτες Tony’s Chocolonely διαγράφηκε από τη λίστα των slave-free επιχειρήσεων

Αφαιρέθηκε το brand της “ηθικής” σοκολάτας Tony’s Chocolonely από τη λίστα των παραγωγικών επιχειρήσεων που θεωρούνται απαλλαγμένες από την δουλεία, slave-free companies.

Μάλιστα, ο λόγος πίσω από τη συγκεκριμένη διαγραφή εντοπίζεται στη συνεργασία της ολλανδικής σοκολάτας με την Barry Callebaut.Συγκεκριμένα οι κόκκοι κακάο που χρησιμοποιεί η Tony’s Chocolonely επεξεργάζονται από τον ελβετικό κολοσσό, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σοκολάτας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όμως στο παρελθόν έχει παραδεχθεί ότι η σοκολάτα που παράγει δεν έιναι πάντοτε 100% «αγνή», αλλά προσπαθεί να εξαλείψει κάθε παράνομη εργασία σε όλη τη διαδικασία της εφοδιαστικής του αλυσίδας μέχρι το 2025.

Ωστόσο, για την πρωτοβουλία Slave Free Chocolate, η συγκεκριμένη συνεργασία θεωρείται ικανή για να διαγράψει την Tony’s Chocolonely από την λίστα. Παρά το γεγονός ότι όλοι οι κόκκοι κακάο της ολλανδικής σοκολάτας μπορούν να ιχνηλατηθούν και προέρχονται από μεμονωμένους καλλιεργητές, ενώ παράλληλα παρακολουθούνται στενά οι συνθήκες εργασίας, ωστόσο η Slave Free Chocolate υποστηρίζει ότι επιχείρηση συμβάλλει στη διαιώνιση της δουλείας και της παιδικής εργασίας μέσα από τη συνεργασία με την Barry Callebaut

Πριν λίγο διάστημα και μέσα από την κυκλοφορία τεσσάρων σοκολατών, οι οποίες παραπέμπουν σε γνωστές μάρκες σοκολάτας, η Tony’s Chocolonely επιδίωξε να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς και τη βιομηχανία προκειμένου να απαγορευτεί η παιδική εργασία και δουλεία στον κλάδο.

Σύμφωνα με το «ηθικό» brand, η επιβολή εσωτερικών κανονισμών από τον ίδιο τον κλάδο της σοκολατοβιομηχανίας δεν αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτικής σημασίας η διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου, καθιστώντας υπεύθυνες τις επιχειρήσεις για ό,τι συμβαίνει στην εφοδιαστική τους αλυσίδα, έτσι ώστε να τερματιστεί η παιδική εργασία και η σύγχρονη δουλεία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.