01 Μάι 2024
READING

Η Bird, η start-up στον τομέα της μικροκινητικότητας επενδύει 150 εκατ. δολάρια σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο επέκτασης

2 MIN READ

Η Bird, η start-up στον τομέα της μικροκινητικότητας επενδύει 150 εκατ. δολάρια σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο επέκτασης

Η Bird, η start-up στον τομέα της μικροκινητικότητας επενδύει 150 εκατ. δολάρια σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο επέκτασης

Η Bird, η start-up εταιρεία στον τομέα της μικροκινητικότητας δήλωσε ότι επενδύει 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο επέκτασης που θα περιλαμβάνει την λειτουργία της σε περισσότερες από 50 πόλεις κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους, μια κίνηση που υποστηρίζει ότι θα διπλασιάσει το αποτύπωμα της στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό το σχέδιο ανάπτυξης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την Bird να κυκλοφορεί πρόσφατα τα σκούτερ της στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στην Ισπανία και στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Ωστόσο, η Bird τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή επέκτασή της θα αφορά σε κάτι περισσότερο από την απλή γεωγραφική επέκταση. Έτσι, η Bird δήλωσε ότι προσθέτει περισσότερα σκούτερ στους στόλους της στις υπάρχουσες πόλεις στις οποίες έχει παρουσία, οι οποίες πλησιάζουν τις 50. Η εταιρεία προέβη επίσης σε αρκετές ακόμα υποσχέσεις ως μέρος της ανακοίνωσής της, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της για την κυκλοφορία νέων προϊόντων κινητικότητας και πρωτοβουλιών ασφάλειας.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα νέα προϊόντα  στον τομέα της κινητικότητας ή ποιες πρωτοβουλίες γύρω από την ασφάλεια ή την ανακύκλωση θα υλοποιηθούν. Βέβαια, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι πρόκειται για νέα οχήματα και τρόπους μεταφοράς στην περιοχή. Μέσα στην εν λόγω πλατφόρμα, παρέχεται η δυνατότητα σε ανεξάρτητους χειριστές σκούτερ να διαχειριστούν όπως θέλουν τα οχήματα με αντάλλαγμα ένα ποσοστό του κόστους για κάθε βόλτα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Bird θα πληρώσει για αυτή την επέκταση παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον όσο και οι ίδιες οι ενέργειες στις οποίες στοχεύει. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε  ότι χρησιμοποιούνται οι υπάρχοντες πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των πρωτοβουλιών. Ωστόσο, η πανδημία, η απόκτηση της Circ και η προσπάθειά της να εισάγει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε νέες πόλεις διατηρώντας παράλληλα τους υπάρχοντες στόλους έχουν εξαντλήσει τα κεφάλαιά της. 

Οι τελευταίες δημόσιες ανακοινώσεις περί συγκέντρωσης κεφαλαίων της εταιρείας ήταν περίπου πριν από έναν χρόνο, όπου η εταιρεία συγκέντρωσε 275 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τον Σεπτέμβριο του 2019 και στην συνέχεια οι επενδύσεις αυτές επεκτάθηκαν στα 350 εκατομμύρια δολάρια .

Εντούτοις, η εταιρεία εκτιμάται ότι ήταν κοντά στην πρόσβαση σε νέα κεφάλαια, σύμφωνα με μια αναφορά από την The Information, η οποία ανέφερε τον Ιανουάριο ότι η Bird βρισκόταν στη μέση της οριστικοποίησης μιας συμφωνίας για την άντληση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετατρέψιμο χρέος, με επικεφαλής τους υπάρχοντες επενδυτές: την Sequoia Capital και την Valor Equity Partners.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.