03 Μάι 2024
READING

Οι υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων αλλάζουν και προσαρμόζονται

3 MIN READ

Οι υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων αλλάζουν και προσαρμόζονται

Οι υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων αλλάζουν και προσαρμόζονται
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Πριν από την πανδημία, υπήρξε μια έκρηξη σε νέες υπηρεσίες ενοικίασης, καθώς ακόμη και οι λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένων των Bloomingdale’s και Urban Outfitters συμμετείχαν στην τάση. Ωστόσο, όταν η πανδημία χτύπησε, πολλές από αυτές τις εταιρείες δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα, καθώς οι χρήστες σταμάτησαν τις συνδρομές τους.

Τώρα, οι λιανοπωλητές ενοικίασης μόδας επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση χρηστών που έχουν επανενεργοποιήσει τους λογαριασμούς τους για την καλοκαιρινή περίοδο. Υπηρεσίες όπως η Rent the Runway και η Nuuly προσθέτουν, επίσης, μεταχειρισμένες και ανακυκλωμένες προσφορές, με την ελπίδα να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες που προτιμούν να δανείζονται ή να αγοράζουν με βιώσιμους τρόπους, αντί να δεσμεύονται σε μηνιαία υπηρεσία ενοικίασης.

Η Rent the Runway αποτελεί παράδειγμα, καθώς βοήθησε στη διάδοση του μοντέλου ενοικίασης ενδυμάτων πριν από μια δεκαετία. Η εταιρεία, η οποία πρόσθεσε πρόσφατα τη δυνατότητα μεταπώλησης σε μη μέλη, αναθεώρησε, επίσης, το πρόγραμμα συνδρομής της.  Η πλατφόρμα δίνει πλέον στους πελάτες τη δυνατότητα να δανείζονται αντικείμενα χωρίς να δεσμεύονται με μηνιαία συνδρομή. Προηγουμένως, η πλατφόρμα προσέφερε ένα απεριόριστο μηνιαίο πρόγραμμα, στο οποίο οι πελάτες μπορούσαν να δανειστούν και να επιστρέψουν όσα κομμάτια ήθελαν για μια σταθερή μηνιαία τιμή. Με τις νέες προσφορές, οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν εφάπαξ ρούχα και αξεσουάρ, με τιμές που καθορίζονται από κάθε κομμάτι. Η κίνηση ήταν μια αντίδραση στην επιβράδυνση της κίνησης στις τοποθεσίες λιανικής της εταιρείας και στη μετάβαση στη διαδικτυακή ενοικίαση.

Υπό το φως του μεταβαλλόμενου τοπίου τον τελευταίο χρόνο, η Nuuly, μια πλατφόρμα μηνιαίας συνδρομής ενοικίασης της Urban Outfitters προσαρμόστηκε, επίσης, προσφέροντας ανακυκλωμένα αντικείμενα μέσω μιας νέας γραμμής που ονομάζεται ReNuuly. Η ReNuuly ξεκίνησε αυτή την πρακτική για την υποστήριξη της αυξανόμενης επιθυμίας των πελατών για πιο βιώσιμες λύσεις. 

Η υπηρεσία έχει δει σημάδια επιστροφής χρηστών τους τελευταίους δύο μήνες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα. Η Nuuly για πρώτη φορά σημείωσε αύξηση στην επανενεργοποίηση των υφιστάμενων λογαριασμών και στους νέους συνδρομητές τον Μάρτιο, με την κίνηση και τις ενοικιάσεις να αυξάνονται κατά 25% μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου. Η μάρκα έχει πλέον επιστρέψει στο δρόμο για να επιτύχει τον στόχο της, να προσεγγίσει 50.000 συνδρομητές έως τον Ιανουάριο του 2022.

Σε συνδυασμό με τον ζεστό καιρό και τους εμβολιασμούς, τα πιο δημοφιλή είδη ενοικίασης στη Nuuly τους τελευταίους μήνες αντικατοπτρίζουν κυρίως την επιστροφή των συγκεντρώσεων. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο τα φορέματα αποτελούσαν το 32% των ενοικιάσεων έναντι του 18% τον Απρίλιο του 2020. Μπλούζες και πουκάμισα αποτελούσαν το 20% των ενοικιάσεων έναντι 15% τον Απρίλιο του 2020. Η υπηρεσία παρουσίασε, επίσης, μια αύξηση σε ημερήσια φορέματα και στη νυχτερινή ενδυμασία. Παράλληλα, το athleisure έχει μειωθεί και πλέον αποτελεί λιγότερο από το 1% όλων των ενοικιάσεων, σε σύγκριση με το 3% πέρυσι.

Δεν έχουν κάνει όλες οι νεοσύστατες επιχειρήσεις ενοικίασης αναδιοργάνωση στις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η νεοσύστατη εταιρεία ενοικίασης μόδας, Wardrobe, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019, βασίζεται σε χρήστες που ενοικιάζουν δημοφιλή αντικείμενα που φορούν δημιουργοί και influencers. Από το περασμένο καλοκαίρι, η αύξηση του αποθέματος της Wardrobe αυξήθηκε κατά 200%, με τις ενοικιάσεις να αυξάνονται έξι φορές από έτος σε έτος. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του lockdown, πολλοί νεαροί πελάτες ήθελαν να νοικιάσουν δημοφιλή ρούχα που έβλεπαν στο Instagram και στο TikTok, σύμφωνα με την εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.