15 Ιούλ 2024
READING

Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 στα κορυφαία ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021

2 MIN READ

Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 στα κορυφαία ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021

Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 στα κορυφαία ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021

Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 συγκαταλέγεται  στα δύο καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021 σύμφωνα με το Vinepair. Το εξαιρετικό, σύμφωνα με το Vinepair κρασί από το Αμύνταιο, ξεχώρισε μεταξύ χιλιάδων ετικετών κρασιού, όπου μαζί με το ιταλικό Nerello Mascalese rosato Feudo Montoni Rose Di Adele 2020, πήρανε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα κρασιά της δοκιμής (94/100).

Σύμφωνα με τους αξιολογητές «πρόκειται για ένα κομψό και ισορροπημένο ροζέ με απαλά αρώματα φράουλας και λουλουδιών που αποπνέουν μια ατμόσφαιρα Προβηγκίας, μόνο που το βραβευμένο κρασί έχει ελληνική ταυτότητα! Η ισορροπημένη οξύτητα του χαρίζει μια ήρεμη, απολαυστική αίσθηση καθώς κυλά προς στον ουρανίσκο, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως απεριτίφ, ή με ένα πλατώ τυριών». Εμείς πάλι σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ζυμαρικά, πίτσες,  ενώ συνδυάζεται αρμονικά και με εξωτικές κουζίνες! 

Το KTHMA ΑΛΦΑ σύμφωνα με τα λεγόμενα τους «έχει εντυπωσιάσει με την συνέπεια του την ομάδα της VinePair. Το Xinomavro Reserve του 2016 έλαβε την πρώτη θέση στους 50 κορυφαίους οίκους του 2020 και το ροζέ του, επίσης από Ξινόμαυρο, έλαβε μια εξίσου σημαντική διάκριση». Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου από το Αμύνταιο, που μπορεί να δώσει από γεμάτα, φρουτώδη κόκκινα, μέχρι απαλά, αρωματικά ροζέ, που διακρίνονται παγκοσμίως.

Το Vinepair είναι μια από τις πιο επιδραστικές  πλατφόρμες ενημέρωσης στον κόσμο του ποτού παγκοσμίως. Το δημοφιλές αμερικανικό site δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες τη λίστα με τα κορυφαία ροζέ κρασιά για το 2021.

https://vinepair.com/buy-this-booze/25-best-rose-wines-2020/?fbclid=IwAR0MGHlYr1i1QXaAL9dgqBWOiIlJVD2938OAUBSYSUad6xAM6zGB6IWRuqU 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.