02 Μάι 2024
READING

Οι αγορές κατά το Amazon Prime Day αναμένεται να φτάσουν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια

3 MIN READ

Οι αγορές κατά το Amazon Prime Day αναμένεται να φτάσουν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι αγορές κατά το Amazon Prime Day αναμένεται να φτάσουν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια

Το Prime Day του Amazon αναμένεται να δημιουργήσει ρεκόρ για ποσά διαδικτυακών αγορών και να ανταγωνιστεί τη Black Friday και τη Cyber ​​Monday ως το μεγαλύτερο γεγονός πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της χρονιάς.

Ενώ οι διαδικτυακές αγορές τον Μάιο μειώθηκαν από τότε που εξαπλώθηκε η πανδημία, την άνοιξη του 2020, η συνεχιζόμενη δύναμη της οικονομίας του ηλεκτρονικού εμπορίου και ο ενθουσιασμός των καταναλωτών για την ετήσια εκδήλωση πωλήσεων που εφευρέθηκε από το Amazon, αναμένεται να ωθήσουν τις αγορές στο Prime Day σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Prime Day έρχεται κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής ψηφιακής οικονομίας, όπου οι άνθρωποι έχουν μετατοπίσει την εμπορική τους ζωή στον διαδικτυακό χώρο. Ακόμη και με την διείσδυση του εμβολίου και την χαλάρωση των περιορισμών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να διατηρούν την εμπορική τους ζωή στον ψηφιακό χώρο.

Το Prime Day, που βρίσκεται στο έβδομο έτος μετά την κυκλοφορία του από το Amazon το 2015, έχει γίνει ένα ετήσιο καλοκαιρινό «ξεφάντωμα» αγορών που αγκαλιάζεται όχι μόνο από τους καταναλωτές, αλλά και από ανταγωνιστικούς λιανοπωλητές που προσφέρουν εκπτώσεις και προσφορές κατά τη διάρκεια του event. Φέτος, το Prime Day ξεκινά τα μεσάνυχτα στις 21 Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Οι μεγάλοι έμποροι λιανικής πώλησης, με περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στο διαδίκτυο, έχουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο Prime Day του Amazon παρέχοντας τις δικές τους προσφορές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτοί οι retailers πέρυσι σημείωσαν αύξηση 24% κατά τη διάρκεια του Prime Day, ενώ οι μικροπωλητές, με λιγότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στο διαδίκτυο, σημείωσαν αύξηση 14%.

Το Prime Day, από το 2019 εκτείνεται σε δύο πλήρεις ημέρες. Το 2020, το συνολικό διήμερο με πωλήσεις αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Prime Day, ξεπέρασε τις πωλήσεις των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Black Friday και πλησίασε τις πωλήσεις 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Cyber ​​Monday. Το 2020 οι κατηγορίες προϊόντων που είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις κατά τη διάρκεια του Prime Day ήταν τα βιβλία με 112%, τα ηλεκτρονικά με 77% και οι συσκευές με 52%.

Πέρυσι, το Amazon ανέβαλε το Prime Day για τα μέσα Οκτωβρίου, επειδή κατακλύστηκε από τις συνέπειες της Covid-19 που προκλήθηκαν κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι και δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί για τις παραδοσιακές καλοκαιρινές εκπτώσεις. 

Μια έρευνα της Adobe που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου διαπίστωσε ότι το 58% των καταναλωτών σκοπεύουν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο κατά τις 48 ώρες του Prime Day. Η Adobe Digital Economy Index δεν βλέπει ενδείξεις ότι οι καταναλωτές των ΗΠΑ θα επιστρέψουν στις προπανδημικές τους συνήθειες αγορών.

Με βελτιωμένες διαδικτυακές δυνατότητες, άμεσες παραλαβές, ευκολότερους διαδικτυακούς τρόπους πληρωμής και ταχύτερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, οι καταναλωτές δεν είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τις νέες τους συνήθειες αγορών στο διαδίκτυο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.