02 Μάι 2024
READING

Το Saks Fifth Avenue διαχωρίζει την ιστοσελίδα του Saks Off Fifth 

2 MIN READ

Το Saks Fifth Avenue διαχωρίζει την ιστοσελίδα του Saks Off Fifth 

Το Saks Fifth Avenue διαχωρίζει την ιστοσελίδα του Saks Off Fifth 

Η Hudson’s Bay Company, η καναδική εταιρεία ιδιοκτήτρια του Saks Fifth Avenue, διαχώρισε την ιστοσελίδα Saks Off Fifth ως αυτόνομη οντότητα και άντλησε χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επενδυτική εταιρεία Insight Partners ηγήθηκε της χρηματοδότησης, η οποία αποτιμά το Saksofffifth.com σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Hudson’s Bay θα συνεχίσει να κατέχει τα 105 φυσικά καταστήματα της Saks Off Fifth, τα οποία θα διαχωριστούν και θα λειτουργούν ξεχωριστά από την ηλεκτρονική λειτουργία.Ως πραγματική off-price επιχείρηση με τεράστια ποσότητα εμπορευμάτων, το Saks Off 5th έχει την ευκαιρία να κατακτήσει πρόσθετο μερίδιο αγοράς με την περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών δυνατοτήτων του. 

Για να μπορέσει να λειτουργήσει μια αυτόνομη off-price on-line επιχείρηση, θα πρέπει προφανώς να υπάρξει μεγάλη ποσότητα αγοραστών που θα αγοράσουν από το Saks Off Fifth. Κάθε κατηγορία εμπορευμάτων πρέπει να φροντίζεται και να ανανεώνεται on-line καθώς αλλάζουν οι εποχές και η διάθεση των καταναλωτών. Επιπλέον, αφού τα εμπορεύματα πουληθούν στην αρχική “off price”, τα εναπομείναντα θα πρέπει να επισημανθούν και να πεταχτούν. Δεδομένου ότι το Saksofffifth.com θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα καταστήματα με την επωνυμία Saks Off Fifth, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν τα εμπορεύματα πίσω στα καταστήματα για να προσφερθούν στους πελάτες μέσω των bargain tables και των ειδικών εκπτώσεων. 

Γενικά, ένας καταναλωτής που βλέπει κάτι στο φυσικό κατάστημα μπορεί να το αναζητήσει on-line ή το αντίστροφο. Η ποικιλία δεν θα είναι πλέον η ίδια και οι πελάτες μπορεί να απογοητευτούν επειδή δεν μπορούν να βρουν αυτό που είχαν δει on-line όταν ψώνιζαν στα καταστήματα. 

Αναφορικά με τις επιστροφές εμπορευμάτων, η Nordstrom, το Macy’s και κάθε κατάστημα omnichannel έχει δώσει στον καταναλωτή να καταλάβει ότι μπορεί να επιστρέψει στα φυσικά καταστήματα εμπορεύματα που αγόρασε από το διαδίκτυο. Τα περισσότερα καταστήματα τα παίρνουν πίσω με χαρά, χωρίς καμία φασαρία. Είναι αμφίβολο αν τα φυσικά καταστήματα Saks Off Fifth θα δέχονται πίσω εμπορεύματα που δεν αγοράστηκαν από αυτά. Οι πελάτες θα πρέπει να τα στείλουν πίσω από εκεί που τα προμηθεύτηκαν και δεν είναι βέβαιο αν θα τους αρέσει αυτό. Σήμερα, η HBC είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Ωστόσο, υπάρχουν συχνές φήμες ότι η Saks Fifth Avenue θα ξαναγίνει δημόσια. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η μετάβαση θα είναι εύκολη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.