03 Μάι 2024
READING

Η επένδυση της Adidas στην Spinnova στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον 

2 MIN READ

Η επένδυση της Adidas στην Spinnova στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον 

Η επένδυση της Adidas στην Spinnova στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον 
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Adidas επενδύει 3 εκατομμύρια ευρώ σε μία βιώσιμη φινλανδική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας, την «Spinnova», η οποία παράγει υφαντικές ίνες με βάση είτε το ξύλο είτε τα γεωργικά απόβλητα. Στόχοι της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελούν: η χρήση υλικών, τα οποία βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κυτταρίνη, είναι οικονομικά αποδοτικά αλλά παράλληλα να είναι και φιλικά προς το περιβάλλον, αποτελώντας μία αρκετά βιώσιμη επιλογή στον τομέα της παραγωγής όλων των brand. 

Αρχικά από τον Απρίλιο η «Spinnova», θέλοντας να βελτιώσει τις εμπορικές της δυνατότητες και να αυξήσει την παραγωγή δυνατότητα, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο στο  Jyväskylä της Φινλανδίας, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022. Ακόμη μέσω της συνεργασίας της με τη «Suzano», η οποία αποτελεί έναν από τους προμηθευτές της πρώτων υλών, συνεργάτες της εταιρείας όπως είναι η Adidas, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μελλοντικά τις βιώσιμες υφαντικές ίνες της, δημιουργώντας μία συνεργασία, η οποία συνδυάζει φιλοδοξία και πρωτοποριακή στρατηγική με στόχο πάντα την βιωσιμότητα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adidas δεσμεύτηκε μέσω ενός ομολόγου για την βιωσιμότητα, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα η εταιρεία υποχρεούται να διαθέτει μέρος των εσόδων της σε επενδύσεις για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την δημιουργία έργων προώθησης των ανακυκλωμένων υλικών.    

Η Adidas έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλώσιμο πολυεστέρα από το 2024, συμμετέχοντας παράλληλα σε μία έρευνα, η οποία διεξήχθη από την φινλανδική νεοσύστατη εταιρεία «Infinite Fiber», ώστε να αναπτύξει μια διαδικασία και να μπορεί να μετατρέπει μεταχειρισμένα ρούχα σε βαμβακερό υλικό.

Η «Spinnova» υποστηρίζει ότι είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως, που έχει την ικανότητα να δημιουργεί υφαντικές ίνες από κυτταρίνη, εστιάζοντας πάντα στην διαφύλαξη του πλανήτη. Δεν χρησιμοποιεί επιβλαβείς χημικές ουσίες, ελαχιστοποιεί την χρήση νερού και μηδενίζει τόσο τα απόβλητα όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.