02 Μάι 2024
READING

Η αξία της Flipkart έφτασε τα 37,6 δις δολάρια 

3 MIN READ

Η αξία της Flipkart έφτασε τα 37,6 δις δολάρια 

Η αξία της Flipkart έφτασε τα 37,6 δις δολάρια 

Η Flipkart δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την αποτίμηση των 37,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πιστεύεται ότι είναι ο γύρος προ του IPO για τον ινδικό όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου.Στον νέο γύρο χρηματοδότησης – μακράν ο μεγαλύτερος για οποιαδήποτε ινδική startup.Η πρόσφατη επένδυση σηματοδοτεί την επιστροφή της SoftBank ως μέτοχος της Flipkart. Η SoftBank, η οποία είχε αποχωρήσει από την startup όταν πούλησε πλειοψηφικά μερίδια στην Walmart το 2018, επανεπένδυσε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στον νέο γύρο.

Αυτή η επένδυση από κορυφαίους παγκόσμιους επενδυτές αντικατοπτρίζει την υπόσχεση του ψηφιακού εμπορίου στην Ινδία και την πίστη τους στις δυνατότητες της Flipkart για μεγιστοποίηση αυτού του δυναμικού για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης για εκατομμύρια μικρές και μεσαίες ινδικές επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες κατηγορίες και να αξιοποιεί την τεχνολογία της Ινδίας, προκειμένου να μεταμορφώσει τις εμπειρίες των καταναλωτών και να αναπτύξει μια αλυσίδα εφοδιασμού παγκόσμιας κλάσης. 

Στο πλαίσιο της νέας συγκέντρωσης κεφαλαίων, η Flipkart δίνει, επίσης, στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους αξίας 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Μπανγκαλόρ ανταγωνίζεται με το Amazon στην Ινδία. Ο αμερικανικός όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επενδύσει πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά της Νότιας Ασίας. Και οι δύο εταιρείες αγωνίζονται να επεκτείνουν επιθετικά το αποτύπωμά τους στην Ινδία, όπου τα φυσικά καταστήματα συνεχίζουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των λιανικών πωλήσεων. Αναμένεται, επίσης, να πληγούν σοβαρά από τους νέους κανόνες ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου JioMart, μια κοινοπραξία μεταξύ της Reliance Retail (η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Ινδίας) και της Jio Platforms (η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας) που υποστηρίζεται από την Google και το Facebook, ξεκίνησε πέρυσι σε περισσότερες από 200 πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, καθώς περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου για πρώτη φορά αρχίζουν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο. Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια αγοραστές έως το 2025, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Bain & Company. Αυτοί οι αγοραστές θα έχουν αγοράσει αντικείμενα αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από διαδικτυακές πλατφόρμες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα τελευταία χρόνια, η Flipkart και το Amazon έχουν ρισκάρει αρκετά ώστε να επεκτείνουν την εμβέλειά τους στην Ινδία. Και οι δύο έχουν αναπτύξει υποστήριξη για τη γλώσσα Χίντι (το Flipkart έχει προσθέσει αρκετές επιπλέον ινδικές γλώσσες) και συνεργάστηκαν με καταστήματα γειτονιάς.

Η Flipkart αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 350 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλες τις υπηρεσίες της. Η Ekart, η οποία αποτελεί βασικό συνεργάτη της Flipkart, απασχολεί περισσότερα από 100.000 άτομα και πραγματοποιεί παραδόσεις σε πάνω από το 90% των διευθυνσιοδοτούμενων κωδικών στην Ινδία, κάτι το οποίο, σε συνδυασμό με στρατηγικές επενδύσεις σε υποδομές logistics, είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ομίλου. Ερχόμενη στον χώρο του εμπορίου κοινωνικών δικτύων, η Flipkart ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του Shopsy, το οποίο θα ενθαρρύνει την τοπική επιχειρηματικότητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.