01 Μάι 2024
READING

Η Nordstrom και η Asos συνεργάζονται με στόχο να προσελκύσουν τη Γενιά Ζ

3 MIN READ

Η Nordstrom και η Asos συνεργάζονται με στόχο να προσελκύσουν τη Γενιά Ζ

Η Nordstrom και η Asos συνεργάζονται με στόχο να προσελκύσουν τη Γενιά Ζ

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές, η Nordstrom απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Asos Holdings, το portfolio της οποίας περιλαμβάνει τις μάρκες Asos, Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT. Η σύμπραξη θα συμβάλει στην ανάπτυξη των brand και θα επαναπροσδιορίσει το παραδοσιακό μοντέλο λιανικής-χονδρικής πώλησης, επιτρέποντας στη Nordstrom και την Asos να πλαισιώσουν μια νέα ευρύτερη στρατηγική συνεργασία. 

Η Nordstrom θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πολλαπλών καναλιών για τα Topshop και Topman στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, και θα αποτελεί τη μόνη φυσική παρουσία των brand παγκοσμίως.Η επένδυση ανοίγει το δρόμο για μια ακόμη ευρύτερη στρατηγική συμμαχία. Οι εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας πολυκαναλικής παρουσίας για μερικά brands της Asos για τους πελάτες της Nordstrom. Επίσης, το φθινόπωρο οι καταναλωτές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες από το Asos.com στα καταστήματα Nordstrom και Nordstrom Rack. 

Η Nordstrom είναι ο αποκλειστικός εμπορικός αντιπρόσωπος των Topshop και Topman στις ΗΠΑ από το 2012. Μέσω αυτής της στρατηγικής συμμαχίας, η Nordstrom και η Asos μπορούν να αξιοποιήσουν τα συμπληρωματικά μοντέλα λιανικής τους για να δώσουν σε ακόμα περισσότερους 20άρηδες έναν λόγο να ψωνίσουν. Η Nordstrom δήλωσε ότι βλέπει αύξηση της αγοραστικής δύναμης των νεότερων πελατών καθώς μεγαλώνουν.Η Asos θα διατηρήσει τον επιχειρησιακό και δημιουργικό έλεγχο των brand Topshop. Ένα μοντέλο κοινής ιδιοκτησίας θα διασφαλίσει τη στενή συνεργασία μεταξύ του αμερικανικού λιανοπωλητή και της Asos, οδηγώντας σε ένα ισχυρότερο μέλλον για τις εμβληματικές μάρκες Topshop παγκοσμίως.  

Η Asos απέκτησε τα Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT, πριν από περίπου έξι μήνες, και έχει μεταξύ άλλων μετασχηματίσει και ενσωματώσει τις ψηφιακές εμπειρίες των νέων οντοτήτων στη δική της πλατφόρμα- ο βρετανικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξαγόρασε την πνευματική ιδιοκτησία των ετικετών από τους κοινούς διαχειριστές της Arcadia Group limited, έναντι 265 εκατομμυρίων λιρών. 

Κατά τη στιγμή της εξαγοράς, η Asos ανέφερε ότι υπήρχε ένα σημαντικό σχέδιο για την επιλεκτική ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών λιανικής πώλησης, προσθέτοντας: “Βλέπουμε μια ιδιαίτερη ευκαιρία να αυξήσουμε την εμβέλεια των brand και να επιταχύνουμε τη στρατηγική μας στις ΗΠΑ μέσω της συνεργασίας με τη Nordstrom σε αυτήν την αγορά-κλειδί”. 

Η Nordstrom είναι ένας κορυφαίος multichannel λιανοπωλητής, με τεράστια φυσική και ψηφιακή εμβέλεια στη Βόρεια Αμερική, λειτουργώντας δύο ισχυρά brands με πάνω από 350 φυσικά καταστήματα και ιστότοπους που προσελκύουν σχεδόν 2 δισεκατομμύρια επισκέψεις ετησίως.

Μέσω της κορυφαίας στην αγορά εφαρμογής της και της εμπειρίας της στο διαδίκτυο στα κινητά και τους υπολογιστές, η οποία είναι διαθέσιμη σε 10 γλώσσες και σε περισσότερες από 200 αγορές, η Asos προσφέρει στους πελάτες της μια επιμελημένη έκδοση 85.000 προϊόντων, τα οποία προέρχονται από 850 παγκόσμιες και τοπικές μάρκες τρίτων, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες μάρκες μόδας που φιλοξενεί.

Με τη μακροχρόνια σύνδεσή της με το Topshop, την εκτεταμένη γνώση των καταναλωτών στις ΗΠΑ και την απαράμιλλη εμβέλεια σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, η Nordstrom είναι ο κατάλληλος εταίρος για να βοηθήσει την Asos να επιταχύνει την ανάπτυξη των Topshop και Asos σε αυτή τη σημαντική αγορά. Η Asos έχει ως στόχο να δίνει στους πελάτες την αυτοπεποίθηση να είναι αυτοί που θέλουν να είναι. Η συνεργασία με τη Nordstrom θα υποστηρίξει τη στρατηγική της στις ΗΠΑ. Είναι ενθουσιασμένη για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την παροχή του καλύτερου προϊόντος μέσω ελκυστικών εμπειριών πολλαπλής αφής χωρίς επαφή.

January 2018
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.